Herbert Heuvink eerste clubkampioen dynamic tennis

21 Mei 2019 - 08:42

Dit voorjaar deden bijna 30 leden van TTV Wijhe mee aan de clubkampioenschappen dubbelspel dynamic tennis. Afgelopen maandag kwamen de 8 beste spelers in actie tijdens de finale. Herbert Heuvink bleek daarin net iets sterker dan Willy Beltman en Nick Heuvink en werd zo de eerste clubkampioen dynamic tennis (dubbelspel) in Wijhe.

Dynamic tennis bestaat al ruim 10 jaar in Wijhe. Naast 9 groepen recreatiespelers en 2 competitieteams was er nog geen eigen toernooi voor dynamic tennisspelers. Uit peiling onder de bijna 60 spelers (van de 106 leden) bleek de belangstelling groot. Dit voorjaar werd daarom het allereerste WK dynamic tennis dubbel georganiseerd.

Alle spelers speelden tijdens 2 voorronden 6 wedstrijden, waarbij loting bepaalde wie de partner en tegenstanders waren. De 8 spelers met het hoogste puntenaantal speelden in de finale nog 4 wedstrijden. De score van de voorronden en finale werden vervolgens opgeteld. Het publiek genoot van veel spannende wedstrijden met prachtige en lange rally’s. Het bleef spannend tot het eind. De beslissing viel pas in de allerlaatste ronde toen Herbert Heuvink (met Gerrit Schuurman) met 21-19 wist te winnen van Willy Beltman (met Jos Bergevoet).

Eindstand:
1) Herbert Heuvink 207
2) Willy Beltman 199
3) Nick Heuvink 194
4) Rudi Kingma 193
5) Ben Ruiter 185
6) Gerrit Schuurman 172
7) Jos Bergevoet 166
8) Vincent Jansen 164TTV Wijhe doorbreekt de grens van 100 leden

18 Februari 2019 - 13:37

De Tafeltennisvereniging Wijhe blijft maar groeien. Waar veel verenigingen het moeilijk hebben om leden vast te houden of te werven, zit de TTV Wijhe fors in de lift. Deze maand heeft de club zelfs de grens van 100 leden doorbroken en telt nu 104 leden. Afgelopen vier jaar tijd steeg het ledenaantal met ruim 40%.


Volgens voorzitter Adri de Koning zijn er meerdere redenen voor de populariteit van zijn club. ‘Een van de belangrijkste is dat we naast tafeltennis ook dynamic tennis aanbieden. Meer dan de helft van onze leden beoefent deze snel groeiende sport. Dankzij ons eigen clubgebouw kunnen leden op veel verschillende momenten spelen tegen een lage contributie. Ook waarderen onze leden de gezelligheid en saamhorigheid waar we als club voor staan. Zo kunnen ze meedoen aan allerlei gezelligheidstoernooien, feestavond en oudejaarsborrel. Onze vernieuwde kantine is populair net als ons clubblad de Mepper, waarvan vorig jaar de 500e editie verscheen.’

Blij met jongeren
Ook binnen de TTV Wijhe is sprake van vergrijzing. Adri de Koning: ‘We zijn dan ook blij dat ook jongeren de weg naar onze club weer vinden. Zo werden onlangs Nick, Nino, Bob, Pepijn en Juul lid van onze club. Zij hebben allemaal al wat ervaring met tennis of tafeltennis en ontdekten dat dynamic tennis daar heel mooi op aansluit. Ze maakten de gratis proefmaand niet eens vol en besloten al snel lid te worden. Met hun drukke tijdschema’s en hoge bezettingsgraad van het clubgebouw gaan ze flexibel om. Zij spelen wisselend op een vrije zaterdag- of zondagmiddag of maandagavond.’

Maximum aantal?
Adri maakt zich nog niet direct zorgen om de gestage groei. ‘We gaan flexibel om met de capaciteit en ook de leden passen zich aan. Zo stemmen enkele dynamic tennisgroepen via een whattsappgroep af wie er komen spelen. Wordt de groep die dag te groot, dan verlengen ze de speelduur en splitsen ze zich op in een vroege en late groep. Zo komt iedereen ruim voldoende aan spelen toe.’

Toekomstplannen
TTV Wijhe staat niet stil. ‘We gaan onze naam aanpassen, waardoor er meer aandacht is voor dynamic tennis en gaan plannen maken hoe we ook in de toekomst een gezonde vereniging blijven met een sportaanbod voor alle leeftijden’, besluit Adri.Country & western feestavond

11 Februari 2019 - 08:38

Gesignaleerd: ruim 60 cowboys, cowgirls en zelfs twee loslopende cows. Vuurwapengevaarlijk en onder invloed van een hoge dosis positieve vibes. Voor het laatst gezien op 12 januari op de prairie aan De Lange Slagen. Betreden is geheel voor eigen risico.


Niet gevreesd. De durfals werden beloond. Alle bezoekers van de TTV Saloon waanden zich die avond compleet in het wilde westen. Iedereen had zich gekleed naar het thema Country & Western. Een enkeling nam haar rol wel erg serieus door op het stro een vreemde move te maken en een vermeende ZWEEPSLAG op te lopen. Wel jammer van haar rock en roll moves die ze die avond niet meer kon tonen. Gelukkig is ze inmiddels bijna hersteld en hoopt ze op een jaren ’60 party op het volgende feest.

Hoe dan ook de strobalen, doppinda’s, het decor, de spareribs, countrymuziek en de ‘livebeelden’ uit het wilde westen maakten het plaatje compleet. De trouwe leden waren afgelopen jaren al bekend met de beruchte TTV-themafeesten; de nieuwe leden keken hun ogen uit.

De feestcommissie had ook dit jaar passende activiteiten bedacht. De speelkaart bij binnenkomst bleek te horen bij de groep waarin je was ingedeeld. Zo werden alle leden gehusseld en leerde je ook andere cowboys en -girls kennen. Natuurlijk mocht een quiz ook deze avond niet ontbreken. De kennis over de countrymuziek, de geschiedenis, westerns en topografie bleek ruimschoots aanwezig. De Schoppen scoorden net iets beter dan de rest.

Een van de hoofdacts was het optreden van de Oude Grijze Buffel Metworst. Oef oef. Hij sprak aan alle krijgers en squaws zijn zorgen uit over het hoge grijze gehalte van de stam. Tijd voor een tweede leg! Ik ben benieuwd of het aanroepen van de geesten met Hoe Hoe Moe Moe Da het inwonertal van Wijhe komend najaar een boost zal geven. De Oude grijze buffel en zijn indianenknecht genoten zichtbaar van de mooiste wigwam in de regio en hoopten dat vele andere stammen hier ook kennis komen maken.

Na het afscheidslied van de grote beer was het weer tijd voor de inwendige mens. Met dank aan meesterhapjesmaker Martin en de barjongens Nick en Mark voor hun tomeloze inzet. Top gedaan jongens & tot volgend jaar. Voor of achter de bar.

Voorzien van verse drankjes gingen we verder met een line dance demonstratie door Be Zoetewij uit Windesheim. Hop, Hop. In no time was de zaal vol heupswingende en benenzwaaiende cowboys en -girls. Enkelen bleken duidelijk ervaren, maar ook de rest had het snel onder de knie. Dat was maar goed ook, want iedere groep mocht enkele dansers voordragen voor het tweede spel: de line dance game. Opnieuw bleken de Schoppen het beste beentje voor te zetten.

De slotact van de avond was hilarisch. Vier finalisten (van iedere groep 1) mochten in de arena een demonstratie stokpaardjerijden geven. Anky met haar Olympic Bonfire zouden jaloers zijn op de acts van Tonny, Ina, Jan Jaap en Guus. De piaffe, passage, draf en pas: alles kwam moeiteloos en zelfs zonder weigering of stijgering voorbij. Het publiek, maar ook de jury en organisatie vonden het geweldig. Ook dit onderdeel werd trouwens gewonnen door de Schoppen.

De feestavond was natuurlijk nog lang niet afgelopen. Tot ver in de zondag werd er nog volop gedanst, gedronken, gekletst, gegeten en gelachen. Hoe tof is het dan dat de volgende ochtend om 10.30 uur alweer een groep vrijwilligers klaar stond om te helpen met opruimen en schoonmaken.

Bedankt voor jullie komst en enthousiasme, hulp bij het opbouwen en opruimen, het lenen van apparatuur en decor (Jambalaya), planten (Groot Koerkamp) en de vrije gift na afloop. Tot volgend jaar (suggesties voor thema’s kunnen weer worden ingediend).
Benieuwd naar alle andere foto’s? Kijk dan snel in het fotoalbum.

Met feestelijke groet,
Jos, Martin, Johan en HerbertJosé, Jan, Willem en Tom clubkampioenen 2018

10 Februari 2019 - 00:49

Afgelopen weken werd in drie groepen volop gestreden voor de titel tafeltennisclubkanpioen 2018. José Eijkelkamp, Jan Heideman en Willem Camphorst mogen deze titel in 2019 met eer dragen.

Als eerste kwamen de competitiespelers in actie. José Eijkelkamp wist hierbij Guus Bergevoet en Harrie Geerligs voor te blijven. Bij de dinsdagrecreantengroep versloeg Jan Heideman in de finale Herbert Heuvink. Ben Ruiter eindigde op een verdienstelijke derde plaats. Bij de zaterdagrecreantengroep werd Willem Camphorst kampioen. Tweede was Kaj Schurink. Gerrit Voskes werd derde.

De jeugdleden speelden hun clubkampioenschappen in januari. Na een bloedstollende laatste ronde werd Tom Woesthoff kampioen voor de broertjes Esselink: Tom werd tweede en Niek pakte de bronzen plek.


Laatste nieuws

Herbert Heuvink eerste clubkampioen dynamic tennis

Dit voorjaar deden bijna 30 leden van TTV Wijhe mee aan de clubkampioenschappen dubbelspel...

lees meer

TTV Wijhe doorbreekt de grens van 100 leden

De Tafeltennisvereniging Wijhe blijft maar groeien. Waar veel verenigingen het moeilijk...

lees meer

Country & western feestavond

Gesignaleerd: ruim 60 cowboys, cowgirls en zelfs twee loslopende cows. Vuurwapengevaarlijk...

lees meer

José, Jan, Willem en Tom clubkampioenen 2018

Afgelopen weken werd in drie groepen volop gestreden voor de titel tafeltennisclubkanpioen...

lees meer