Matzerschool wint Albert Heijn Scholieren Tafeltennistoernooi

6 Januari 2019 - 00:41

Tijdens de Kerstvakantie hebben tientallen kinderen meegedaan aan het Albert Heijn Tafeltennis scholierentoernooi en Kindertafeltennisfeest. De TTV Wijhe organiseerde deze activiteiten al voor de 46e (!) keer. Het was op 3 en 4 januari gezellig druk in het vernieuwde clubgebouw aan De Lange Slagen. Na 3 jaar Sint Jozefschool won dit keer de Matzerschool de schoolwisselbeker.


Op donderdag 3 januari 2019 werd eerste het Albert Heijn Scholieren Tafeltennistoernooi gespeeld. Hieraan deden 18 leerlingen uit de groepen 5 tot en met 8 mee van vier basisscholen: Sint Jozef, de Horizon, Matzerschool en OBS de Peperhof.

Jongens/meisjes groep 5/6
Alle kinderen uit de groepen 5 en 6 speelden in een achtkamp tegen elkaar. Iedereen moest dus zeven wedstrijden spelen. Wouter Bakker won al zijn wedstrijden en eindigde dus als eerste.
Anouk ten Klooster en Kris Pollemans streden om de tweede plaats Anouk won van Kris en eindigde daarom op de tweede plaats en Kris werd derde.

Jongens/meisjes groep 7/8
In deze leeftijdscategorie deden 10 kinderen mee, verdeeld over twee vijfkampen. De nummers en 1 en 2 van iedere poule speelden kruisfinales. In Poule A werd Daniëlle Mulder eerste en Pim Meiberg tweede. In poule B werd Kyra Mulder eerste en Fieke Nijkamp tweede. In de kruisfinales won Fieke van Daniëlle en Kyra van Pim (in 3 spannende games). In een spannende partij won Pim van Daniëlle de strijd om de derde plaats. In een geweldige finale was opnieuw het onderlinge verschil erg klein. Kyra Mulder bleek net iets sterker Fieke Nijkamp.

AH-Kindertafeltennisfeest
Op vrijdag 4 januari deden tien kinderen van de groepen 3 en 4 mee aan het Albert Heijn Kindertafeltennisfeest. Alle spelletjes waren gerelateerd aan tafeltennis en vroegen om de nodige behendigheid. De kinderen hadden er duidelijk plezier in. Jelle Wiegel won de meeste punten en werd eerste. Alle kinderen ontvingen en verrassing en een oorkonde. Vier gelukkigen wonnen met de trekking een vrijkaartje van Ballorig.

Voor iedereen: 1 maand gratis 1 tafeltennissen
Alle kinderen die de smaak te pakken hebben (ook als je niet hebt meegedaan) zijn van harte welkom bij TTV Wijhe. Ze mogen een maand gratis komen trainen. Pas daarna hoeven ze te beslissen of ze wel of niet lid willen worden. De trainingen zijn op maandag van 18.30 tot 19.30 uur en op donderdag van 18.30 tot 20 uur. Kom gerust eens langs. Batjes en balletjes zijn er genoeg.

Groep 5 en 6 / jongens en meisjes:
1) Wouter Bakker
2) Anouk ten Klooster
3) Kris Pollemans
4) Jasmijn Schoot Uiterkamp

Groep 7/8 jongens en meisjes:
1) Kyra Mulder
2) Fieke Nijkamp
3) Pim Meiberg
4) Daniëlle Mulder


AH Kindertafeltennisfeest
1) Jelle Wiegel
2) Flore Schoot Uiterkamp
3) Maud Jansen
4) Maren Dollenkamp

Meer foto's van het Albert Heijn Scholierentoernooi en Kindertafeltennisfeest vind je in dit fotoalbum.José, Jan en Willem clubkampioenen 2018

28 December 2018 - 00:25

Afgelopen weken werd in drie groepen volop gestreden voor de titel tafeltennisclubkanpioen 2018. José Eijkelkamp, Jan Heideman en Willem Camphorst mogen deze titel in 2019 met eer dragen.

Als eerste kwamen de competitiespelers in actie. José Eijkelkamp wist hierbij Guus Bergevoet en Harrie Geerligs voor te blijven. Bij de dinsdagrecreantengroep versloeg Jan Heideman in de finale Herbert Heuvink. Ben Ruiter eindigde op een verdienstelijke derde plaats. Bij de zaterdagrecreantengroep werd Willem Camphorst kampioen. Tweede was Kaj Schurink. Gerrit Voskes werd derde.

De jeugdleden spelen hun clubkampioenschappen in januari 2019.Eerste jeugdteam TTV Wijhe kampioen na bloedstollende ontknoping

9 December 2018 - 12:41

Afgelopen zaterdag is het eerste jeugdteam van Tafeltennisvereniging Wijhe kampioen geworden. Tom Woesthoff, Tom Esselink en Niek Esselink en hun coach Anita Esselink wisten in de allerlaatste wedstrijd een gelijkspel uit het vuur te slepen (5-5). Hierdoor hielden ze directe concurrent Staphorst precies 1 punt achter zich.

De spanning was zaterdag van het begin tot het eind om te snijden in het clubgebouw van TTV Wijhe. Onder grote publieke belangstelling speelden Tom, Tom en Niek vrijwel allemaal wedstrijden die pas op het eind beslist werden. Bijna de hele ochtend keken de jongens tegen een achterstand aan: 1-2, 2-3, 3-4 en 4-5. Alleen een gelijkspel was voldoende voor het kampioenschap. Bij een nederlaag zou tegenstander Staphorst met de titel aan de haal gaan.

De titelstrijd werd beslist in de allerlaatste wedstrijd die Tom Woesthoff moest winnen. Hij verspeelde hierin enkele keren een voorsprong, maar bleef aan de goede kant van de score en sleepte het belangrijke 5e punt voor TTV Wijhe binnen. De blijdschap bij de spelers, coach èn het publiek was enorm.

Het team mag zich dankzij dit kampioenschap in de 2e klasse Afdeling Oost gaan opmaken voor promotie naar de 1e klasse komend voorjaar.TTV Wijhe organiseert AH scholierentoernooi en Kindertafeltennisfeest voor heel Olst-Wijhe

2 December 2018 - 00:37

Alweer voor de 46e keer organiseert de TTV Wijhe in de Kerstvakantie het jaarlijkse Albert Heijn tafeltennistoernooi voor basisscholieren (groep 5 tot en met 8) en Kindertafeltennisfeest (groep 3 en 4). Voor beide activiteiten worden de kinderen uit de hele gemeente Olst-Wijhe uitgenodigd.

Het Albert Heijn Tafeltennisscholierentoernooi wordt gespeeld op donderdag 3 januari in het clubgebouw van TTV Wijhe aan De Lange Slagen. De kinderen spelen per leeftijdscategorie om prachtige prijzen. Hun prestaties tellen echter ook mee voor de prijs voor de beste school. Vorig jaar won Sint Jozef uit Wijhe de wisselbeker. Gaat dit jaar opnieuw een school uit Wijhe aan de haal of wint misschien wel een school uit Olst, Den Nul of Boskamp?

Vrije training
Op de woensdagen 12 en 19 december kunnen de deelnemers aan het scholierentoernooi gratis trainen in het clubgebouw van TTV Wijhe aan De Lange Slagen van 14 tot 15.30 uur. Voor batjes, balletjes en drinken wordt natuurlijk gezorgd.

AH-Kindertafeltennisfeest
Op vrijdagochtend 4 januari organiseert TTV Wijhe in haar clubgebouw het Albert Heijn Kindertafeltennisfeest voor de groepen 3 en 4 van de basisscholen. De kinderen gaan allerlei aan tafeltennis gerelateerde spelletjes doen. Onder de deelnemers verloten we vier vrijkaartjes voor Ballorig.

Aanmelden voor 31 december
Wil je ook meedoen? Stuur dan voor 31 december een mailtje aan ttvwijhe@hotmail.com. Schrijf hierin je voor- en achternaam, de naam van je school, de groep waar je in zit en een telefoonnummer voor noodgevallen. Voor de vrije trainingen hoef je je niet aan te melden.


Laatste nieuws

Matzerschool wint Albert Heijn Scholieren Tafeltennistoernooi

Tijdens de Kerstvakantie hebben tientallen kinderen meegedaan aan het Albert Heijn...

lees meer

José, Jan en Willem clubkampioenen 2018

Afgelopen weken werd in drie groepen volop gestreden voor de titel tafeltennisclubkanpioen...

lees meer

Eerste jeugdteam TTV Wijhe kampioen na bloedstollende ontknoping

Afgelopen zaterdag is het eerste jeugdteam van Tafeltennisvereniging Wijhe kampioen...

lees meer

TTV Wijhe organiseert AH scholierentoernooi en Kindertafeltennisfeest voor heel Olst-Wijhe

Alweer voor de 46e keer organiseert de TTV Wijhe in de Kerstvakantie het jaarlijkse...

lees meer