Maand gratis kennismaken

8 September 2019 - 23:40

Het nieuwe seizoen van TTV Wijhe is begonnen. Liefst 8 teams spelen competitie: 2 seniorenteams dynamic tennis en 6 teams tafeltennis. Dankzij de groei van het aantal jeugdleden gaat nu ook een derde jeugdteam competitie spelen.

Niet alleen het aantal jeugdleden zit in de lift. Dankzij de groei van dynamic tennis zit het ledental van TTV Wijhe inmiddels ruim boven de 100! In het eigen clubgebouw (aan De Lange Slagen 29) is er nog steeds ruimte voor nieuwe leden. Kom vrijblijvend gratis een maandje kennismaken met tafeltennis of dynamic tennis. Pas daarna hoeft u te beslissen over een eventueel lidmaatschap. Klik hier voor de openingstijden.

Nederlands kampioenschap in Wijhe
Op zondag 6 oktober komen de beste dynamic tennisspelers uit Nederland naar Wijhe. In sporthal De Lange Slag wordt het NK dubbelspel gespeeld. Ook namens TTV Wijhe komen diverse spelers in actie. Kom tussen 9.30 en 17 uur gerust een kijkje nemen. De toegang is gratis!

Clinic in de sporthal
In aanloop naar het Nederlands Kampioenschap organiseert TTV Wijhe op zaterdag 21 september tussen 9 en 9.30 een clinic in sporthal De Lange Slag. Naast leden van TTV Wijhe doen ook andere clubs uit de regio mee. De toegang is gratis. Benieuwd wat dynamic tennis eigenlijk precies is? Kom dan gerust even langs om een kijkje te nemen.Ruim 50 kinderen genieten van tafeltennis tijdens Sportdag

7 Juni 2019 - 19:29

Tafeltennis is hot! Liefst 50 kinderen van de Wijhese basisscholen kozen tijdens de jaarlijkse sportdag voor een uurtje ballen in het clubgebouw van TTV Wijhe. Alle 4 groepen waren maximaal bezet.

Onder leiding van Adri de Koning en Monique Liefers maakten de kinderen kennis met de tafeltennissport en de mooie faciliteiten van ons clubgebouw. Heb jij ook meegedaan en vond je het leuk? Kom dan eens kijken op een trainingsavond op donderdag (18.30 - 20.00 uur).

In september beginnen we met het nieuwe seizoen. Je mag dan een maand lang gratis komen uitproberen of je het leuk vindt. Pas daarna hoef je te beslissen of je lid wilt worden.

Tot ziens bij TTV Wijhe!Herbert Heuvink eerste clubkampioen dynamic tennis

21 Mei 2019 - 08:42

Dit voorjaar deden bijna 30 leden van TTV Wijhe mee aan de clubkampioenschappen dubbelspel dynamic tennis. Afgelopen maandag kwamen de 8 beste spelers in actie tijdens de finale. Herbert Heuvink bleek daarin net iets sterker dan Willy Beltman en Nick Heuvink en werd zo de eerste clubkampioen dynamic tennis (dubbelspel) in Wijhe.

Dynamic tennis bestaat al ruim 10 jaar in Wijhe. Naast 9 groepen recreatiespelers en 2 competitieteams was er nog geen eigen toernooi voor dynamic tennisspelers. Uit peiling onder de bijna 60 spelers (van de 106 leden) bleek de belangstelling groot. Dit voorjaar werd daarom het allereerste WK dynamic tennis dubbel georganiseerd.

Alle spelers speelden tijdens 2 voorronden 6 wedstrijden, waarbij loting bepaalde wie de partner en tegenstanders waren. De 8 spelers met het hoogste puntenaantal speelden in de finale nog 4 wedstrijden. De score van de voorronden en finale werden vervolgens opgeteld. Het publiek genoot van veel spannende wedstrijden met prachtige en lange rally’s. Het bleef spannend tot het eind. De beslissing viel pas in de allerlaatste ronde toen Herbert Heuvink (met Gerrit Schuurman) met 21-19 wist te winnen van Willy Beltman (met Jos Bergevoet).

Eindstand:
1) Herbert Heuvink 207
2) Willy Beltman 199
3) Nick Heuvink 194
4) Rudi Kingma 193
5) Ben Ruiter 185
6) Gerrit Schuurman 172
7) Jos Bergevoet 166
8) Vincent Jansen 164TTV Wijhe doorbreekt de grens van 100 leden

18 Februari 2019 - 13:37

De Tafeltennisvereniging Wijhe blijft maar groeien. Waar veel verenigingen het moeilijk hebben om leden vast te houden of te werven, zit de TTV Wijhe fors in de lift. Deze maand heeft de club zelfs de grens van 100 leden doorbroken en telt nu 104 leden. Afgelopen vier jaar tijd steeg het ledenaantal met ruim 40%.


Volgens voorzitter Adri de Koning zijn er meerdere redenen voor de populariteit van zijn club. ‘Een van de belangrijkste is dat we naast tafeltennis ook dynamic tennis aanbieden. Meer dan de helft van onze leden beoefent deze snel groeiende sport. Dankzij ons eigen clubgebouw kunnen leden op veel verschillende momenten spelen tegen een lage contributie. Ook waarderen onze leden de gezelligheid en saamhorigheid waar we als club voor staan. Zo kunnen ze meedoen aan allerlei gezelligheidstoernooien, feestavond en oudejaarsborrel. Onze vernieuwde kantine is populair net als ons clubblad de Mepper, waarvan vorig jaar de 500e editie verscheen.’

Blij met jongeren
Ook binnen de TTV Wijhe is sprake van vergrijzing. Adri de Koning: ‘We zijn dan ook blij dat ook jongeren de weg naar onze club weer vinden. Zo werden onlangs Nick, Nino, Bob, Pepijn en Juul lid van onze club. Zij hebben allemaal al wat ervaring met tennis of tafeltennis en ontdekten dat dynamic tennis daar heel mooi op aansluit. Ze maakten de gratis proefmaand niet eens vol en besloten al snel lid te worden. Met hun drukke tijdschema’s en hoge bezettingsgraad van het clubgebouw gaan ze flexibel om. Zij spelen wisselend op een vrije zaterdag- of zondagmiddag of maandagavond.’

Maximum aantal?
Adri maakt zich nog niet direct zorgen om de gestage groei. ‘We gaan flexibel om met de capaciteit en ook de leden passen zich aan. Zo stemmen enkele dynamic tennisgroepen via een whattsappgroep af wie er komen spelen. Wordt de groep die dag te groot, dan verlengen ze de speelduur en splitsen ze zich op in een vroege en late groep. Zo komt iedereen ruim voldoende aan spelen toe.’

Toekomstplannen
TTV Wijhe staat niet stil. ‘We gaan onze naam aanpassen, waardoor er meer aandacht is voor dynamic tennis en gaan plannen maken hoe we ook in de toekomst een gezonde vereniging blijven met een sportaanbod voor alle leeftijden’, besluit Adri.


Laatste nieuws

Maand gratis kennismaken

Het nieuwe seizoen van TTV Wijhe is begonnen. Liefst 8 teams spelen competitie: 2...

lees meer

Ruim 50 kinderen genieten van tafeltennis tijdens Sportdag

Tafeltennis is hot! Liefst 50 kinderen van de Wijhese basisscholen kozen tijdens de...

lees meer

Herbert Heuvink eerste clubkampioen dynamic tennis

Dit voorjaar deden bijna 30 leden van TTV Wijhe mee aan de clubkampioenschappen dubbelspel...

lees meer

TTV Wijhe doorbreekt de grens van 100 leden

De Tafeltennisvereniging Wijhe blijft maar groeien. Waar veel verenigingen het moeilijk...

lees meer