Dynamic tennis

Dynamic tennis werd in 2007 succesvol in Wijhe geïntroduceerd. Onze speelzaal aan De Lange Slagen is uitstekend geschikt voor deze sport. Dynamic tennis is sterk in opkomst. Ook in Wijhe. Momenteel spelen we al met ruim veertig leden in zes trainingsgroepen (ook vaker per week).

Wat is dynamic tennis?
Een mooie impressie van dynamic tennis en het clubgebouw van TTV Wijhe vindt u ons nieuwe promotiefilmpje van dynamic tennis.
Dynamic tennis wordt gespeeld met een kort, licht racket en een speciale "foam"™-bal met het formaat van een tennisbal. Het speelveld heeft de binnenafmetingen van een badmintonbaan. Dynamic tennis wordt gespeeld in als enkel- en dubbelspel. De sport is geschikt voor jong en oud. Ook neemt TTV Wijhe met enkele teams deel aan de competitie van De Dynamic Tennis Bond Nederland.

Wanneer wordt gespeeld?
* Competitiewedstrijden: dinsdagochtend (vanaf 9.30 uur).
* Recreantengroepen:
Maandagmorgen (9.30 - 11.30 uur)
Maandagmiddag (13-15 en 15-17 uur)
Woensdagmiddag (13.30 - 15.30 uur)
Woensdagavond (19.30 - 21.30 uur)
donderdagmorgen (9.45 - 12.00 uur)
Vrijdagavond (19.30-21.30 uur).

Maand gratis vrijblijvend kennismaken?
Nieuwe belangstellenden zijn altijd welkom. Kom gerust eens vrijblijvend gratis een maand kennis maken. Bent u enthousiast? Dan kunt u na deze proefperiode gewoon lid worden van de TTV Wijhe. U kunt dan van alle mogelijkheden van TTV Wijhe gebruik maken. Ook tafeltennis dus. Zo vaak u maar wilt.

Spelregels
De spelregels zijn globaal die van tafeltennis. Bij de opslag laat u de bal achter de eigen achterlijn stuiten waarna u deze diagonaal in het veld van de tegenstander slaat. Deze moet de bal één keer laten stuiteren alvorens hem terug te slaan. Anders dan bij tafeltennis staat het de spelers daarna vrij om de bal 1x te laten stuiten of te volleren. De service wisselt om de vijf punten en de game gaat tot de 21 punten.

Het Dynamic tennis kent ook een dubbelspelvariant, waarbij de regels ook veel op het tafeltennis lijken. In het gebied van de Afdeling Oost wordt al op diverse plaatsen dynamic tennis gespeeld, ook bij een paar tafeltennisverenigingen. Meer informatie over dynamic tennis vindt u op de website van Dynamic Tennis Bond.


Laatste nieuws

TTV Wijhe doorbreekt de grens van 100 leden

De Tafeltennisvereniging Wijhe blijft maar groeien. Waar veel verenigingen het moeilijk...

lees meer

Country & western feestavond

Gesignaleerd: ruim 60 cowboys, cowgirls en zelfs twee loslopende cows. Vuurwapengevaarlijk...

lees meer

José, Jan, Willem en Tom clubkampioenen 2018

Afgelopen weken werd in drie groepen volop gestreden voor de titel tafeltennisclubkanpioen...

lees meer

Matzerschool wint Albert Heijn Scholieren Tafeltennistoernooi

Tijdens de Kerstvakantie hebben tientallen kinderen meegedaan aan het Albert Heijn...

lees meer