Herbert Heuvink eerste clubkampioen dynamic tennis

21 Mei 2019 - 08:42

Dit voorjaar deden bijna 30 leden van TTV Wijhe mee aan de clubkampioenschappen dubbelspel dynamic tennis. Afgelopen maandag kwamen de 8 beste spelers in actie tijdens de finale. Herbert Heuvink bleek daarin net iets sterker dan Willy Beltman en Nick Heuvink en werd zo de eerste clubkampioen dynamic tennis (dubbelspel) in Wijhe.

Dynamic tennis bestaat al ruim 10 jaar in Wijhe. Naast 9 groepen recreatiespelers en 2 competitieteams was er nog geen eigen toernooi voor dynamic tennisspelers. Uit peiling onder de bijna 60 spelers (van de 106 leden) bleek de belangstelling groot. Dit voorjaar werd daarom het allereerste WK dynamic tennis dubbel georganiseerd.

Alle spelers speelden tijdens 2 voorronden 6 wedstrijden, waarbij loting bepaalde wie de partner en tegenstanders waren. De 8 spelers met het hoogste puntenaantal speelden in de finale nog 4 wedstrijden. De score van de voorronden en finale werden vervolgens opgeteld. Het publiek genoot van veel spannende wedstrijden met prachtige en lange rally’s. Het bleef spannend tot het eind. De beslissing viel pas in de allerlaatste ronde toen Herbert Heuvink (met Gerrit Schuurman) met 21-19 wist te winnen van Willy Beltman (met Jos Bergevoet).

Eindstand:
1) Herbert Heuvink 207
2) Willy Beltman 199
3) Nick Heuvink 194
4) Rudi Kingma 193
5) Ben Ruiter 185
6) Gerrit Schuurman 172
7) Jos Bergevoet 166
8) Vincent Jansen 164TTV Wijhe doorbreekt de grens van 100 leden

18 Februari 2019 - 13:37

De Tafeltennisvereniging Wijhe blijft maar groeien. Waar veel verenigingen het moeilijk hebben om leden vast te houden of te werven, zit de TTV Wijhe fors in de lift. Deze maand heeft de club zelfs de grens van 100 leden doorbroken en telt nu 104 leden. Afgelopen vier jaar tijd steeg het ledenaantal met ruim 40%.


Volgens voorzitter Adri de Koning zijn er meerdere redenen voor de populariteit van zijn club. ‘Een van de belangrijkste is dat we naast tafeltennis ook dynamic tennis aanbieden. Meer dan de helft van onze leden beoefent deze snel groeiende sport. Dankzij ons eigen clubgebouw kunnen leden op veel verschillende momenten spelen tegen een lage contributie. Ook waarderen onze leden de gezelligheid en saamhorigheid waar we als club voor staan. Zo kunnen ze meedoen aan allerlei gezelligheidstoernooien, feestavond en oudejaarsborrel. Onze vernieuwde kantine is populair net als ons clubblad de Mepper, waarvan vorig jaar de 500e editie verscheen.’

Blij met jongeren
Ook binnen de TTV Wijhe is sprake van vergrijzing. Adri de Koning: ‘We zijn dan ook blij dat ook jongeren de weg naar onze club weer vinden. Zo werden onlangs Nick, Nino, Bob, Pepijn en Juul lid van onze club. Zij hebben allemaal al wat ervaring met tennis of tafeltennis en ontdekten dat dynamic tennis daar heel mooi op aansluit. Ze maakten de gratis proefmaand niet eens vol en besloten al snel lid te worden. Met hun drukke tijdschema’s en hoge bezettingsgraad van het clubgebouw gaan ze flexibel om. Zij spelen wisselend op een vrije zaterdag- of zondagmiddag of maandagavond.’

Maximum aantal?
Adri maakt zich nog niet direct zorgen om de gestage groei. ‘We gaan flexibel om met de capaciteit en ook de leden passen zich aan. Zo stemmen enkele dynamic tennisgroepen via een whattsappgroep af wie er komen spelen. Wordt de groep die dag te groot, dan verlengen ze de speelduur en splitsen ze zich op in een vroege en late groep. Zo komt iedereen ruim voldoende aan spelen toe.’

Toekomstplannen
TTV Wijhe staat niet stil. ‘We gaan onze naam aanpassen, waardoor er meer aandacht is voor dynamic tennis en gaan plannen maken hoe we ook in de toekomst een gezonde vereniging blijven met een sportaanbod voor alle leeftijden’, besluit Adri.Country & western feestavond

11 Februari 2019 - 08:38

Gesignaleerd: ruim 60 cowboys, cowgirls en zelfs twee loslopende cows. Vuurwapengevaarlijk en onder invloed van een hoge dosis positieve vibes. Voor het laatst gezien op 12 januari op de prairie aan De Lange Slagen. Betreden is geheel voor eigen risico.


Niet gevreesd. De durfals werden beloond. Alle bezoekers van de TTV Saloon waanden zich die avond compleet in het wilde westen. Iedereen had zich gekleed naar het thema Country & Western. Een enkeling nam haar rol wel erg serieus door op het stro een vreemde move te maken en een vermeende ZWEEPSLAG op te lopen. Wel jammer van haar rock en roll moves die ze die avond niet meer kon tonen. Gelukkig is ze inmiddels bijna hersteld en hoopt ze op een jaren ’60 party op het volgende feest.

Hoe dan ook de strobalen, doppinda’s, het decor, de spareribs, countrymuziek en de ‘livebeelden’ uit het wilde westen maakten het plaatje compleet. De trouwe leden waren afgelopen jaren al bekend met de beruchte TTV-themafeesten; de nieuwe leden keken hun ogen uit.

De feestcommissie had ook dit jaar passende activiteiten bedacht. De speelkaart bij binnenkomst bleek te horen bij de groep waarin je was ingedeeld. Zo werden alle leden gehusseld en leerde je ook andere cowboys en -girls kennen. Natuurlijk mocht een quiz ook deze avond niet ontbreken. De kennis over de countrymuziek, de geschiedenis, westerns en topografie bleek ruimschoots aanwezig. De Schoppen scoorden net iets beter dan de rest.

Een van de hoofdacts was het optreden van de Oude Grijze Buffel Metworst. Oef oef. Hij sprak aan alle krijgers en squaws zijn zorgen uit over het hoge grijze gehalte van de stam. Tijd voor een tweede leg! Ik ben benieuwd of het aanroepen van de geesten met Hoe Hoe Moe Moe Da het inwonertal van Wijhe komend najaar een boost zal geven. De Oude grijze buffel en zijn indianenknecht genoten zichtbaar van de mooiste wigwam in de regio en hoopten dat vele andere stammen hier ook kennis komen maken.

Na het afscheidslied van de grote beer was het weer tijd voor de inwendige mens. Met dank aan meesterhapjesmaker Martin en de barjongens Nick en Mark voor hun tomeloze inzet. Top gedaan jongens & tot volgend jaar. Voor of achter de bar.

Voorzien van verse drankjes gingen we verder met een line dance demonstratie door Be Zoetewij uit Windesheim. Hop, Hop. In no time was de zaal vol heupswingende en benenzwaaiende cowboys en -girls. Enkelen bleken duidelijk ervaren, maar ook de rest had het snel onder de knie. Dat was maar goed ook, want iedere groep mocht enkele dansers voordragen voor het tweede spel: de line dance game. Opnieuw bleken de Schoppen het beste beentje voor te zetten.

De slotact van de avond was hilarisch. Vier finalisten (van iedere groep 1) mochten in de arena een demonstratie stokpaardjerijden geven. Anky met haar Olympic Bonfire zouden jaloers zijn op de acts van Tonny, Ina, Jan Jaap en Guus. De piaffe, passage, draf en pas: alles kwam moeiteloos en zelfs zonder weigering of stijgering voorbij. Het publiek, maar ook de jury en organisatie vonden het geweldig. Ook dit onderdeel werd trouwens gewonnen door de Schoppen.

De feestavond was natuurlijk nog lang niet afgelopen. Tot ver in de zondag werd er nog volop gedanst, gedronken, gekletst, gegeten en gelachen. Hoe tof is het dan dat de volgende ochtend om 10.30 uur alweer een groep vrijwilligers klaar stond om te helpen met opruimen en schoonmaken.

Bedankt voor jullie komst en enthousiasme, hulp bij het opbouwen en opruimen, het lenen van apparatuur en decor (Jambalaya), planten (Groot Koerkamp) en de vrije gift na afloop. Tot volgend jaar (suggesties voor thema’s kunnen weer worden ingediend).
Benieuwd naar alle andere foto’s? Kijk dan snel in het fotoalbum.

Met feestelijke groet,
Jos, Martin, Johan en HerbertJosé, Jan, Willem en Tom clubkampioenen 2018

10 Februari 2019 - 00:49

Afgelopen weken werd in drie groepen volop gestreden voor de titel tafeltennisclubkanpioen 2018. José Eijkelkamp, Jan Heideman en Willem Camphorst mogen deze titel in 2019 met eer dragen.

Als eerste kwamen de competitiespelers in actie. José Eijkelkamp wist hierbij Guus Bergevoet en Harrie Geerligs voor te blijven. Bij de dinsdagrecreantengroep versloeg Jan Heideman in de finale Herbert Heuvink. Ben Ruiter eindigde op een verdienstelijke derde plaats. Bij de zaterdagrecreantengroep werd Willem Camphorst kampioen. Tweede was Kaj Schurink. Gerrit Voskes werd derde.

De jeugdleden speelden hun clubkampioenschappen in januari. Na een bloedstollende laatste ronde werd Tom Woesthoff kampioen voor de broertjes Esselink: Tom werd tweede en Niek pakte de bronzen plek.Matzerschool wint Albert Heijn Scholieren Tafeltennistoernooi

6 Januari 2019 - 00:41

Tijdens de Kerstvakantie hebben tientallen kinderen meegedaan aan het Albert Heijn Tafeltennis scholierentoernooi en Kindertafeltennisfeest. De TTV Wijhe organiseerde deze activiteiten al voor de 46e (!) keer. Het was op 3 en 4 januari gezellig druk in het vernieuwde clubgebouw aan De Lange Slagen. Na 3 jaar Sint Jozefschool won dit keer de Matzerschool de schoolwisselbeker.


Op donderdag 3 januari 2019 werd eerste het Albert Heijn Scholieren Tafeltennistoernooi gespeeld. Hieraan deden 18 leerlingen uit de groepen 5 tot en met 8 mee van vier basisscholen: Sint Jozef, de Horizon, Matzerschool en OBS de Peperhof.

Jongens/meisjes groep 5/6
Alle kinderen uit de groepen 5 en 6 speelden in een achtkamp tegen elkaar. Iedereen moest dus zeven wedstrijden spelen. Wouter Bakker won al zijn wedstrijden en eindigde dus als eerste.
Anouk ten Klooster en Kris Pollemans streden om de tweede plaats Anouk won van Kris en eindigde daarom op de tweede plaats en Kris werd derde.

Jongens/meisjes groep 7/8
In deze leeftijdscategorie deden 10 kinderen mee, verdeeld over twee vijfkampen. De nummers en 1 en 2 van iedere poule speelden kruisfinales. In Poule A werd Daniëlle Mulder eerste en Pim Meiberg tweede. In poule B werd Kyra Mulder eerste en Fieke Nijkamp tweede. In de kruisfinales won Fieke van Daniëlle en Kyra van Pim (in 3 spannende games). In een spannende partij won Pim van Daniëlle de strijd om de derde plaats. In een geweldige finale was opnieuw het onderlinge verschil erg klein. Kyra Mulder bleek net iets sterker Fieke Nijkamp.

AH-Kindertafeltennisfeest
Op vrijdag 4 januari deden tien kinderen van de groepen 3 en 4 mee aan het Albert Heijn Kindertafeltennisfeest. Alle spelletjes waren gerelateerd aan tafeltennis en vroegen om de nodige behendigheid. De kinderen hadden er duidelijk plezier in. Jelle Wiegel won de meeste punten en werd eerste. Alle kinderen ontvingen en verrassing en een oorkonde. Vier gelukkigen wonnen met de trekking een vrijkaartje van Ballorig.

Voor iedereen: 1 maand gratis 1 tafeltennissen
Alle kinderen die de smaak te pakken hebben (ook als je niet hebt meegedaan) zijn van harte welkom bij TTV Wijhe. Ze mogen een maand gratis komen trainen. Pas daarna hoeven ze te beslissen of ze wel of niet lid willen worden. De trainingen zijn op maandag van 18.30 tot 19.30 uur en op donderdag van 18.30 tot 20 uur. Kom gerust eens langs. Batjes en balletjes zijn er genoeg.

Groep 5 en 6 / jongens en meisjes:
1) Wouter Bakker
2) Anouk ten Klooster
3) Kris Pollemans
4) Jasmijn Schoot Uiterkamp

Groep 7/8 jongens en meisjes:
1) Kyra Mulder
2) Fieke Nijkamp
3) Pim Meiberg
4) Daniëlle Mulder


AH Kindertafeltennisfeest
1) Jelle Wiegel
2) Flore Schoot Uiterkamp
3) Maud Jansen
4) Maren Dollenkamp

Meer foto's van het Albert Heijn Scholierentoernooi en Kindertafeltennisfeest vind je in dit fotoalbum.Eerste jeugdteam TTV Wijhe kampioen na bloedstollende ontknoping

9 December 2018 - 12:41

Afgelopen zaterdag is het eerste jeugdteam van Tafeltennisvereniging Wijhe kampioen geworden. Tom Woesthoff, Tom Esselink en Niek Esselink en hun coach Anita Esselink wisten in de allerlaatste wedstrijd een gelijkspel uit het vuur te slepen (5-5). Hierdoor hielden ze directe concurrent Staphorst precies 1 punt achter zich.

De spanning was zaterdag van het begin tot het eind om te snijden in het clubgebouw van TTV Wijhe. Onder grote publieke belangstelling speelden Tom, Tom en Niek vrijwel allemaal wedstrijden die pas op het eind beslist werden. Bijna de hele ochtend keken de jongens tegen een achterstand aan: 1-2, 2-3, 3-4 en 4-5. Alleen een gelijkspel was voldoende voor het kampioenschap. Bij een nederlaag zou tegenstander Staphorst met de titel aan de haal gaan.

De titelstrijd werd beslist in de allerlaatste wedstrijd die Tom Woesthoff moest winnen. Hij verspeelde hierin enkele keren een voorsprong, maar bleef aan de goede kant van de score en sleepte het belangrijke 5e punt voor TTV Wijhe binnen. De blijdschap bij de spelers, coach èn het publiek was enorm.

Het team mag zich dankzij dit kampioenschap in de 2e klasse Afdeling Oost gaan opmaken voor promotie naar de 1e klasse komend voorjaar.TTV Wijhe organiseert AH scholierentoernooi en Kindertafeltennisfeest voor heel Olst-Wijhe

2 December 2018 - 00:37

Alweer voor de 46e keer organiseert de TTV Wijhe in de Kerstvakantie het jaarlijkse Albert Heijn tafeltennistoernooi voor basisscholieren (groep 5 tot en met 8) en Kindertafeltennisfeest (groep 3 en 4). Voor beide activiteiten worden de kinderen uit de hele gemeente Olst-Wijhe uitgenodigd.

Het Albert Heijn Tafeltennisscholierentoernooi wordt gespeeld op donderdag 3 januari in het clubgebouw van TTV Wijhe aan De Lange Slagen. De kinderen spelen per leeftijdscategorie om prachtige prijzen. Hun prestaties tellen echter ook mee voor de prijs voor de beste school. Vorig jaar won Sint Jozef uit Wijhe de wisselbeker. Gaat dit jaar opnieuw een school uit Wijhe aan de haal of wint misschien wel een school uit Olst, Den Nul of Boskamp?

Vrije training
Op de woensdagen 12 en 19 december kunnen de deelnemers aan het scholierentoernooi gratis trainen in het clubgebouw van TTV Wijhe aan De Lange Slagen van 14 tot 15.30 uur. Voor batjes, balletjes en drinken wordt natuurlijk gezorgd.

AH-Kindertafeltennisfeest
Op vrijdagochtend 4 januari organiseert TTV Wijhe in haar clubgebouw het Albert Heijn Kindertafeltennisfeest voor de groepen 3 en 4 van de basisscholen. De kinderen gaan allerlei aan tafeltennis gerelateerde spelletjes doen. Onder de deelnemers verloten we vier vrijkaartjes voor Ballorig.

Aanmelden voor 31 december
Wil je ook meedoen? Stuur dan voor 31 december een mailtje aan ttvwijhe@hotmail.com. Schrijf hierin je voor- en achternaam, de naam van je school, de groep waar je in zit en een telefoonnummer voor noodgevallen. Voor de vrije trainingen hoef je je niet aan te melden.Winnaars Diekmarktacties TTV Wijhe

2 September 2018 - 14:24

Afgelopen zaterdag konden de bezoekers op de Diekmarkt bij de kraam van Tafeltennisvereniging Wijhe meedoen aan 2 activiteiten. Velen wilden wel een gokje wagen om het mooie boodschappenpakket van Albert Heijn te winnen. Liefst 4 bezoekers slaagden erin het juiste aantal van 128 balletjes precies goed te raden. Na loting bleek Henk Roetert Steenbruggen de gelukkige winnaar.

Ook het spelen tegen de tafeltennisrobot bleek een echte publiekstrekker. De eerste tegenstander legde de lat meteen hoog met een score van 21 uit 25. Na vele pogingen was er slechts een speler die de score wist te evenaren. Aan het eind van de middag werden de koplopers alsnog verslagen. Nick Heuvink bleek met een score van 22 net iets beter en won een grote slagroomtaart. De tweede prijs (tegoedbon Slagerij Ruiter) was na loting voor Siem Bult.

1 maand gratis kennismaken
TTV Wijhe kijkt terug op een geslaagde markt. Voor alle belangstellenden in tafeltennis èn dynamic tennis heeft ze mooie aanbieding. Iedereen die wil kennismaken met deze sporten mag vier weken gratis, vrijblijvend en onbeperkt komen kennismaken. Pas daarna hoeft te worden beslist over een eventueel (goedkoop) lidmaatschap. Graag tot ziens bij TTV Wijhe!Versla jij de tafeltennisrobot op de Diekmarkt?

26 Augustus 2018 - 12:15

Komende zaterdag kun je prachtige prijzen winnen bij de kraam van TTV Wijhe op de Diekmarkt (voor de feesttent tegenover de Albert Heijn).

Zo kun je de uitdaging aangaan met de tafeltennisrobot van TTV Wijhe. Hoeveel balletjes weet jij goed terug te slaan? Probeer het zelf en win bijvoorbeeld een bon van Slagerij Ruiter of een slagroomtaart van Bakkerij Jolink.

Boodschappenpakket van €50,=
Verder kun je raden hoeveel balletjes er in een grote plastic tas zitten. Wie raadt het juiste aantal en wint het prachtige boodschappenpakket van Albert Heijn van maar liefst € 50,=?

Demonstratie dynamic tennis
Maar dat is nog niet alles. Heb jij al een beeld wat dynamic tennis nou eigenlijk precies is? Steeds meer Wijhenaren spelen deze snel groeiende sport en zijn super enthousiast. Ook benieuwd? Kom dan een kijkje nemen bij de demonstratie voor de feesttent en probeer het zelf ook eens!
Tot ziens op de Diekmarkt op zaterdag 1 september bij de kraam, de robot en het dynamic tennisveld van TTV Wijhe!Mooie opbrengst statiegeldactie

26 Augustus 2018 - 12:06

In mei en juni heeft de statiegeldactie bij de Albert Heijn het fraaie bedrag van € 295 euro opgebracht. Deze opbrengst wordt volledig gebruikt voor metamorfose van de kantine van TTV Wijhe.

Het clubgebouw van TTV Wijhe, waar naast tafeltennis ook dynamic tennis wordt gespeeld, is al tientallen jaren oud. De kantine is daardoor gedateerd. Bovendien blijkt ze steeds vaker te klein met het groeiende ledenaantal en de verhuur aan grote groepen (zoals buurt- en personeelsverenigingen en voor verjaardagen en jubilea). De aparte bestuurskamer wordt nu opgeheven en geïntegreerd in de rest van de kantine. Hierdoor onstaat een grotere ruimte met een eigentijdse uitstraling.

U bent in het nieuwe seizoen van harte welkom aan De Lange Slagen 41 om de nieuwe kantine te komen bewonderen.Steun TTV Wijhe met Hart voor Salland!

5 Maart 2018 - 08:10

TTV Wijhe doet ook in 2018 mee aan de jaarlijkse Rabobank-actie Hart voor Salland. Klanten kunnen stemmen op verenigingen en/of stichtingen die zij een warm hart toedragen. Hoe meer stemmen hoe hoger de donatie van de bank voor de clubkas. TTV Wijhe hoopt op veel steun, zodat we een fraaie bijdrage ontvangen voor de renovatie van onze kantine komende zomer.

Hoe werkt de actie?
Iedere klant* van Rabobank Salland ontvangt per post een unieke code waarmee ze van 9 t/m 19 maart 2018 via de site van de Rabobank kan stemmen. Van de vijf stemmen mogen er maximaal drie aan dezelfde vereniging gegeven worden. Als ander doel kun je bijvoorbeeld denken aan de Wiejese Diekdaegen die dit jaar hun 25-jarig jubileum vieren. (* Natuurlijke personen die op 1 januari 2018 bankieren bij Rabobank Salland)

Vorig jaar deden 360 organisaties mee aan Hart voor Salland; zij verdeelden in totaal € 160.000,-. Iedere stem was toen ongeveer € 4 euro waard. U steunt ons toch ook?! Alvast bedankt voor uw hulp!Facelift kantine TTV Wijhe

5 Maart 2018 - 07:58

De kantine van TTV Wijhe is erg gedateerd en aan een flinke renovatie toe. Niet alleen levert dit een frisse en modernere look op. Ook ontstaat flink meer ruimte. Dit is prettig voor de leden en alle gastspelers, maar geeft ook meer mogelijkheden voor de huurders van het clubgebouw (toernooitjes, feestjes, jubilea en verjaardagen).


Op verzoek van het bestuur heeft de familie Ruiter afgelopen zomer een plan uitgewerkt voor de renovatie van onze kantine. Tijdens de presentatie hiervan tijdens de ledenvergadering eind augustus reageerde iedereen erg enthousiast.

De komende weken zal het bestuur een werkgroep formeren die de plannen verder gaat uitwerken. De eerste leden hebben zich inmiddels aangemeld. De commissie zal eerst het plan verder uitwerken en onderbouwen.

TTV Wijhe hoopt voor deze verbouwing subsidie te krijgen, maar zal waarschijnlijk ook een actie moeten organiseren om de renovatie te financieren. En natuurlijk zullen veel leden de armen uit de mouwen moeten steken om de kosten zo laag mogelijk te houden. Klik hier om de 3D-presentatie van de kantine te bekijken.Jozefschool wint opnieuw Albert Heijn Tafeltennisscholierentoernooi

7 Januari 2018 - 22:10

Woensdag 27 december 2017 deden 20 Wijhese basisscholieren (groep 5 tot en met 8) mee aan het Albert Heijn Scholieren Tafeltennistoernooi in het clubgebouw van TTV Wijhe. De beste vier uit iedere poule konden een beker winnen en de relatief best presterende school de schoolwisselbeker.


De kinderen speelden in twee verschillende categorieën: groepen 5/6 en de groepen 7/8. In beide leeftijdsgroepen werden eerst poulewedstrijden gespeeld. Via kruisfinales, een grote en een kleine finale werden uiteindelijk de prijswinnaars bekend. Fieke Nijkamp en Niek Esselink waren de beste van hun categorie. De Jozefschool prolongeerde de tittel als beste school van Wijhe.

Uitslag Groep 5 en 6 jongens/meisjes:
1) Fieke Nijkamp
2) Ypke Kranendijk
3) Daniëlle Mulder
4) Sten Dollenkamp

Uitslag groep 7 en 8 jongens/ meisjes:
1) Niek Esselink
2) Gijs Woesthoff
3) Puk Nijkamp
4) Daantje van Zanten

Schoolbeker
1) Jozefschool
2) Peperhof
3) Matzerschool

Kindertafeltennisfeest
Op woensdag 3 januari deden kinderen van de groepen 3 en 4 van de Wijhese basisscholen mee aan het Albert Heijn Kindertafeltennisfeest. Zij deden allerlei behendigheidsspelletjes ter voorbereiding op het echte tafeltennissen, zoals het mikken van de bal in een doos, door poortjes en in een paraplu. Ook het slalommen met een bal en het scoren van zoveel mogelijk punten in de gatenkaas bleken leuke en lastige spelletjeswaar de kinderen enthousiast aan meededen.

Aan het eind van het spelletjescircuit konden de punten worden opgeteld & bleek Jelle Wiegel de winnaar. Naast de prijsjes voor de hoogste scores werden er ook vier vrijkaartjes van Ballorig onder de kinderen verloot. Een leuke en geslaagde ochtend.

1) Jelle Wiegel
2) Roemer Hilarides
3) Maren Dollenkamp
4) Stijn van Maren

Kijk in het fotoalbum voor meer foto's van het Scholierentoernooi èn het Kindertafeltennisfeest.AH scholierentoernooi en Kindertafeltennisfeest

15 December 2017 - 11:42

Alweer voor de 45e keer organiseert de TTV Wijhe in de Kerstvakantie het jaarlijkse Albert Heijn tafeltennistoernooi voor basisscholieren en Kindertafeltennisfeest voor de jongste leerlingen.

Het Albert Heijn Tafeltennisscholierentoernooi wordt gespeeld op woensdag 27 december in het clubgebouw van TTV Wijhe aan De Lange Slagen. De kinderen spelen niet alleen per leeftijdscategorie om de prachtige prijzen. Hun prestaties tellen ook mee voor de prijs voor de beste school. Vorig jaar won Sint Jozef de wisselbeker; welke Wijhese school is dit jaar de beste?

Vrije training
Op de woensdagen 13 en 20 december kunnen de deelnemers aan het scholierentoernooi gratis trainen in het clubgebouw van TTV Wijhe aan De Lange Slagen. Van 13.30 tot 14.30 uur is het clubgebouw geopend; voor batjes, balletjes en drinken wordt natuurlijk gezorgd.

AH-Kindertafeltennisfeest
Op woensdagochtend 3 januari organiseren we het Albert Heijn Kindertafeltennisfeest voor de groepen 3 en 4 van de Wijhese basisscholen. De kinderen gaan allerlei aan tafeltennis gerelateerde spelletjes doen. Onder de deelnemers verloten we vier vrijkaartjes voor Ballorig.

Aanmelden voor 10 of 15 december
Kinderen uit de groepen 5 t/m 8 kunnen zich aanmelden tot 10 december en uit de groepen 3 en 4 is tot 15 december door een mailtje te sturen naar ttvwijhe@hotmail.com. Schrijf hierin je voor- en achternaam, de naam van je school, de groep waar je in zit en een telefoonnummer voor noodgevallen.TTV Wijhe organiseert 2 open zondagen

5 December 2017 - 17:51

Tafeltennisvereniging Wijhe organiseert de komende twee zondagen een open huis om achtereenvolgens kennis te laten maken met dynamic tennis en tafeltennis. Het clubgebouw aan de Lange Slagen 41 is geopend van 14 tot 16.30 uur en voor kinderopvang wordt gezorgd.


Dynamictennis is een relatief nieuwe sport die wordt gespeeld met een kort, licht racket en een speciale foambal met het formaat van een tennisbal; uitermate lichte materialen dus met weinig fysieke belasting. Het speelveld heeft de afmetingen van een badmintonveld. Dynamic tennis is geschikt voor jong en oud en kan worden gespeeld als enkel- en dubbelspel. De sport is gemakkelijk aan te leren. Alle materialen en de koffie staan klaar. Bekijk hier het promotiefilmpje.

Open dag tafeltennis op zondag 17 december
Op zondagmiddag 17 december biedt de vereniging gelegenheid om kennis te maken met tafeltennis. Die middag zijn er verschillende activiteiten, zoals: een demonstratie met uitleg over spelen met effect, een spellencircuit, gelegenheid om zelf te spelen en minitafeltennis. Voor beide sporten zijn alle materialen aanwezig.

U bent van harte welkom!In memoriam Marinus Veldhuis

15 November 2017 - 19:11

Op woensdag 8 november 2017 is ons erelid Marinus Veldhuis (80) overleden. Marinus was sinds 1 augustus 1959 lid en heeft veel voor TTV Wijhe betekend.

Ruim 46 jaar was hij secretaris en lid van het bestuur. Ook deed hij veel voor de jeugd en sponsorde toernooien, waaraan onze jeugdleden in het verleden heel veel deelgenomen hebben. Marinus was vele jaren een spil in de vereniging.

Na zijn hersenbloeding moest hij zijn bestuursactiviteiten helaas stopzetten. Hij kon aanvankelijk nog wel tafeltennissen, maar het werd allemaal wel wat minder. Door zijn afnemende gezondheid was hij ook
steeds minder vaak te zien in het clubgebouw.

Vanwege zijn verdiensten voor onze club en de tafeltennissport werd hij in 2009 erelid van TTV Wijhe en in 2010 benoemd tot lid in de orde van Oranje Nassau. Ook werd een beker voor de jeugd naar hem vernoemd. De laatste periode van zijn leven woonde hij in het Weijtendaal.

Zaterdag 11 november is er van 10:30 tot 10:50 gelegenheid tot condoleren in de aula van het Weijtendaal.

Wij zullen Marinus niet vergeten en wensen Lenie, Theo en verdere familie heel veel sterkte toe.

Bestuur TTV WijheTTV Wijhe fors in de lift

9 November 2017 - 07:43

Al enkele jaren zit het ledenaantal van Tafeltennisvereniging Wijhe flink in lift. De club telt momenteel 96 leden. Als deze positieve trend zich zo voortzet, wordt dit seizoen met gemak de grens van 100 leden doorbroken.

Voor TTV Wijhe gebeurde dat voor het laatst in de vorige eeuw. Afgelopen 10 jaar schommelde het ledental rond de 80, met als dieptepunt drie jaar geleden met 74 leden. Sindsdien is de weg omhoog fors ingezet. De trend is extra opvallend, omdat veel andere verenigingen juist kampen met een afname van het aantal leden, soms zelfs met opheffing van de club tot gevolg.

Lichte terugloop
‘Ook wij merken dat de animo voor tafeltennis wel wat terugloopt’, vertelt voorzitter Adri de Koning. ‘Toch trainen we nog steeds in vier verschillende groepen en komen nog altijd met zes teams uit in de competitie (senioren + jeugd). Bovendien organiseren we veel activiteiten voor onze leden en natuurlijk het Albert Heijn scholierentoernooi en Kindertafeltennisfeest voor de basisschoolkinderen in de kerstvakantie.’

Dynamic tennis
‘De groei bij TTV Wijhe komt vooral doordat de club naast tafeltennis ook dynamic tennis aanbiedt’, vertelt Adri trots. ‘Doordat we beschikken over een eigen clubgebouw hebben we zowel overdag als ’s avonds de mogelijkheid om deze sporten te spelen. De belangstelling voor dynamic tennis in Wijhe is afgelopen jaren in een stroomversnelling geraakt en groeit nog steeds. Vooral sinds de presentatie op de Diekmarkt en het filmpje dat we hebben laten maken en onze website hebben geplaatst (www.ttvwijhe.nl). Inmiddels spelen bijna vijftig leden deze populaire balsport, verdeeld over liefst zeven groepen. Ook hiervoor bestaat een competitie, waaraan we met drie teams deelnemen.’

Nog ruimte voor groei
‘De leden zijn vooral enthousiast over de vele speelmogelijkheden, de lage contributie en de gezelligheid. Belangstellenden vinden het daarnaast erg prettig om een maand gratis te komen proef spelen. De meesten beslissen al na een of twee keer spelen dat ze lid willen worden. Hoewel we hard groeien, zitten we nog niet aan onze max. Zowel voor tafeltennis als dynamic tennis zijn nieuwe leden nog van harte welkom. Als de groep te groot wordt, hebben we nog enkele dagdelen vrij om een nieuwe groep te starten’, besluit de voorzitter.'Dynamic dubbels' net buiten de prijzen

9 Oktober 2017 - 17:43

De 3 dubbels van TTV Wijhe hebben zondag prima gepresteerd tijdens de Nederlandse Kampioenschappen dynamic tennis in Haps (Brabant). Ondanks de grote inzet en passie vielen ze helaas net buiten de prijzen.

Vorig jaar was onze club zeer succesvol met een eerste, derde en vierde plaats in de categorie recreanten en competitiespelers.

Bert Liefers en Herbert Heuvink moesten vanwege hun titelwinst in 2016 dit jaar een klasse hoger spelen. Ze begonnen de dag erg sterk en wonnen al hun poulewedstrijden. In de kwartfinale kenden ze een valse start en keken al snel tegen een 13-3 achterstand aan. Ze kwamen nog wel erg sterk terug, maar verloren toch nipt met 21-18. Bert & Herbert eindigden uiteindelijk op een (gedeelde) 5e plaats.

Vincent Jansen / Rudi Kingma en Ben & Inge Ruiter maakten hun debuut tijdens een NK. Beide koppels moesten in het begin wennen aan het spelen in een sporthal met zoveel lijnen. Dit was toch duidelijk anders dan de privé-baan in het clubgebouw van TTV Wijhe.

Vincent en Rudi kwamen het snelst weer in hun spel en wonnen twee van de vijf poulewedstrijden. Ook zij kwalificeerden zich voor de kwartfinale. Hier bleek de winnaar van de andere poule een maatje te groot en werden uiteindelijk ook (gedeeld) vijfde. Ben en Inge verloren in de poule enkele wedstrijden op het nippertje, maar kwamen wel beter in hun spel. Uiteindelijk kwamen ze een zege te kort voor de kwartfinales. Hun stijgende vorm zetten ze prima door in de verliezersronde waar ze alles wonnen en zo als 9e eindigden.

De deelnemers kijken terug op een mooie dag en prachtige ervaring. Op naar de NK van 2018!3 teams TTV Wijhe naar NK dynamic tennis dubbel

9 Oktober 2017 - 17:43

Zondag 8 oktober doen 3 teams van TTV Wijhe mee aan de Nederlandse kampioenschappen dubbel dynamic tennis in Haps (Brabant).

Vorig jaar was onze club zeer succesvol met een eerste, derde en vierde plaats in de categorie recreanten en competitiespelers.
De huidige Nederlands Kampioenen - Bert Liefers en Herbert Heuvink - doen opnieuw mee en zullen proberen hun titel te verdedigen; zij moeten vanwege de ranking wel een klasse hoger spelen.

De twee andere teams - Ben en Inge Ruiter en Vincent Jansen met Rudi Kingma - maken hun debuut tijdens de Nederlandse Kampioenschappen.

We wensen onze leden heel veel plezier en succes zondag!AH-sportzegels gespaard? U bent van harte welkom!

5 Oktober 2017 - 17:41

Heeft u een volle spaarkaart van de Albert Heijn? Kom dan gratis kennismaken met de prachtige sporten tafeltennis of dynamic tennis bij de TTV Wijhe.

Wij doen mee aan deze AH-actie om laagdrempelig en gratis kennis te maken met een of beide sporten in Wijhe. Een volle spaarkaart geeft u recht op vijf keer gratis sporten naar keuze. U kunt de kaart verzilveren tot en met 3 december 2017.

Ons (eigen) clubgebouw aan de Lange Slagen 29 in Wijhe is zes dagen per week op verschillende tijdens geopend. Kijk hier voor het overzicht van de speelmogelijkheden. U hoeft zich niet aan te melden en kunt gewoon bij ons binnenlopen om een kijkje te nemen en natuurlijk deel te nemen.Met 9 teams de competitie in

14 September 2017 - 17:59

Komende weken starten de competities weer van zowel tafeltennis als dynamic tennis. Onze club is komend seizoen goed vertegenwoordigd bij zowel de senioren als de jeugd.

In de seniorencompetitie tafeltennis doen we met 3 teams mee.
Team 1: André van de Klok, José Eijkelkamp, Syp de Jong en Bennie Mulder.
Team 2: Adri de Koning, Ceaser Abdulwahed, Guus Bergevoet en Riki Klein Woolthuis
Team 3: Harrie Geerligs, Gerrit Oosterink, Jan Sanders en Jeroen Krosman.

Ook in de jeugdcompetitie tafeltennis komen we dit seizoen uit met 3 teams.
Team 1: Tom Esselink, Niek Esselink en Joey van Aefst
Team 2: Tara Grotenhuis, Lara Meijer en Gijs Woesthoff
Team 3: Taleb Nasab, Khoabayb Nasa en Justin Pol

De dynamic tennis competitie start medio oktober. Net als vorig seizoen zijn we hierin actief met 3 teams.
Team 1: Jan Willem Jonker, Bert Eikelenberg en Jos Bergevoet.
Team 2: Dieneke Beltman, Tonny Beffers en Willy Beltman.
Team 3: Gerry Brouwer, Wim Voskamp, Ben Habers en Gerrit Oosterink.

We wensen alle teams veel succes!Gevonden voorwerpen seizoen 2016/2017

12 Mei 2017 - 09:581 wit shirt
1 blauw kindertrainingsjasje (Puma 26-28)
1 donkerblauwe kindertrainingsbroek (Dutchy 152)
1 rood kindertrainingsjasje (Jako)
2 rode lange herensokken
2 drinkbekers
(Niet op foto: 5 flacons doucheschuim etc.)
De voorwerpen liggen opgeslagen in een doos in het clubgebouw. Tot 1 september a.s. kunnen leden, die een artikel missen zich melden bij Wim Heuvink (tel. 0570-522112). Na 1 september zal de kleding geschonken worden aan de kleding inzameling.Twee teams kampioen!

17 April 2017 - 18:46

Afgelopen week werden het tweede jeugd- en tweede seniorenteam van TTV Wijhe kampioen. Beide teams zijn daardoor gepromoveerd en mogen in de najaarscompetitie een klasse hoger spelen.


Het tweede jeugdteam speelde zaterdag tegen VINED uit Heerde een heel spannende wedstrijd. Eind van de ochtend bleek het 5-5-gelijkspel voor Tata Grotenhuis, Joey van Aefst en Gijs Woesthof en coach Gerrit Oosterink genoeg voor de titel in de 5e klasse. Ze bleven hun directe concurrent – Swift Deventer – vijf punten voor.

Eerder die week werd ook het tweede seniorenteam kampioen in de vierde klasse. Na de voorlaatste wedstrijd hadden Jan Heideman, Adri de Koning, Riki Klein Woolthuis en Guus Bergevoet een voorsprong van 12 punten opgebouwd op de nummer 2 – Tafeltennis Zwolle – en zijn daarmee niet meer te achterhalen. Beide teams van harte gefeliciteerd!!Recordopbrengst Hart voor Salland

12 April 2017 - 08:52

TTV Wijhe heeft dit jaar liefst 130 stemmen gekregen bij de actie Hart voor Salland. Zo bleek maandag 10 april bij de feestelijke uitreiking in Deventer die de Rabobank had georganiseerd.

Iedere uitgebrachte stem bleek goed € 3,88 waard; goed voor een totaalopbrengst van € 504,40. De TTV zal de opbrengst gebruiken voor het onderhoud van ons clubgebouw.

Alle stemmers enorm bedankt!Stem op TTV Wijhe met Hart voor Salland

3 Maart 2017 - 12:19

Ook dit jaar doet TTV Wijhe mee aan de jaarlijkse actie ‘Hart voor Salland’ van de Rabobank. De opbrengst gebruiken we voor onderhoud aan ons clubgebouw.

De hoogte van het sponsorbedrag hangt af van het aantal stemmen dat we krijgen. Afgelopen jaren bleek iedere stem goed voor ongeveer vier euro! Stem je dit jaar ook op TTV Wijhe?

Hoe kun je op ons stemmen?
Ben je klant én lid van Rabobank Salland? Dan ontvang je rond 9 maart een persoonlijke inlogcode van de Rabobank. Hiermee kun je van 10 tot en met 20 maart 2017 stemmen op www.rabobank.nl/salland. Je mag vijf stemmen uitbrengen, waarvan maximaal drie aan hetzelfde doel.

Familie, vrienden, buren: alle stemmen zijn welkom!
Vraag ook je familie, vrienden, buren en collega’s om te stemmen op TTV Wijhe. Liefst met drie stemmen natuurlijk. Voor je overige stemmen kunnen we je de Wiejese Diekdaegen aanbevelen. Zij zijn geheel afhankelijk van sponsoring en financiële ondersteuning door bedrijven en particulieren.

Nog geen lid van de Rabobank Salland, maar wel klant?
Niet elke klant is automatisch lid van Rabobank Salland. Klanten die voldoen aan de voorwaarden kunnen gratis lid worden. Op www.rabobank.nl/salland en kun je een formulier voor lidmaatschap invullen. Je kunt ook even bellen met de bank via (0570) 50 85 55. Vraag naar je persoonlijke inlogcode om meteen te kunnen stemmen voor Hart voor Salland.

Bedankt voor jullie hulp!Goet Vout partie

26 Januari 2017 - 21:21

Eindelijk was het moment daar: op zaterdag 21 januari werd het geheim van ons jaarlijkse feestje onthuld met het thema Goet vout. Ons clubgebouw – al mooi van zichzelf – was deze avond omgedoopt tot een prachtig aangeklede feestzaal. Veel ‘wow’s’ en ‘gaaf joh’ hoorden we van de ruim 50 (!) feestgangers bij binnenkomst … benieuwd naar wat hen te wachten stond en hoe de anderen eruit zagen.

De organisatie had geen kledingvoorschrift gegeven, en was blij verrast door de originele uitdossingen: van trainingsbroeken, hippies, veel glitter en glammer tot bretels en hippe pruiken aan toe. Een enthousiaste groep die duidelijk zin had in een feestje. De organisatie ook, dus dat zou zeker goed komen.

Na de koffie, thee en voute roze koeken heette Adri alle leden van harte welkom. In de waan dat het thema black light was had hij zich stemmig aangekleed .. hij zat er alleen een jaartje naast. Maar met zijn vaute snor ging hij prima door voor maffioos en was het dus toch goed.

Spreekstalmeester ‘Mr glitter’ Jos – ex Jambalaya – was de kunst van het entertainen nog niet verleerd en praatte en draaide de hele avond alles soepel aan elkaar. Bij binnenkomst had iedereen een badge gekregen en ging de rest van de avond verder als Limbo, Hagenees, Tokkie, Boertje of Sjonnie.

Alle teams moesten per ronde de beste kandidaten naar voren schuiven. Om te beginnen voor de play back acts. Een keus uit de vijf dichte enveloppen verklapte de act die ze verspreid over de avond moesten opvoeren. Met slechts enkele minuten voorbereidingstijd en om je om te kleden. Improvisatie ten top bij de optredens van Luv, Boney M, Paul de Leeuw, …. Heerlijk uit je dak gaan!

De organisatie had verder enkele quizrondes voor de teams bedacht. De beste historici (historisch goet of vout), muziekkenners (kraak de voute noot) of algemene kenners (wie is er nog niet jarig) werden naar voren geschoven. Alle vragen werden groot gepresenteerd, zodat iedereen kon meedoen. Een leuke sportieve strijd volgde, waarbij de Hagenezen alle rondes de sterkste bleken.

Tussendoor verzorgde Guus met zijn zoon Niels – de nieuwe Prins Carnaval - op de keyboard een mooi gastoptreden. Met liefst drie odes aan good old Ap – meesterschuiver- Preuter, de dinsdagavondgroep met al haar bijnamen en alle dynamic tennissers in de zaal, begeleid door het achtergrondkoor ‘op de banjo’.

Tegen half elf was het tijd voor nog meer voute muziek en de losse beentjes op de vloer. Hapjes, warm en koud, en vele drankjes vloeiden er in overvloed. De stemming zat er goed in en het bleef tot in de kleine, late uurtjes gezellig! We kijken dan ook met veel plezier terug op een zeer geslaagde avond.

Alle feestvierders: bedankt voor jullie gezelligheid en enthousiaste deelname; Barpersoneel (Jelle, Nino en Juul): bedankt voor de super service; Jambalaya: fijn dat we jullie apparatuur weer mochten lenen;
Groot Koerkamp: bedankt voor het uitlenen van de vele planten, ze maakten de zaal nog gezelliger.

Met feestelijke groet,
Jos, Martin, Johan en Herbert

Bekijk alle foto's in het foto-album.Veel plezier bij AH Kindertafeltennisfeest

9 Januari 2017 - 08:00

Op woensdag 4 januari deden 13 kinderen uit de groepen 3 en 4 van de Wijhese basisscholen mee aan het Albert Heijn Kindertafeltennisfeest. Het werd een leuke en gezellige ochtend.

Tijdens verschillende behendigheidsspelletjes konden ze punten verdienen. Wouter Bakker bleek het handigst van allemaal en won de eerste prijs. Ook de nummers 2, 3 en 4 wonnen een beker. Alle kinderen kregen een verrassing en oorkonde. Ook werden vier vrijkaartjes voor Ballorig verloot.

Uitslag:
1)Wouter Bakker
2) Iris Ait-ShiHamou
3) Roemer Hilarides
4) Tessa van de VegteJozefschool wint AH Tafeltennisscholierentoernooi

2 Januari 2017 - 08:29

De Jozefschool heeft op 28 december net als vorig jaar het Albert Heijn Tafeltennisscholierentoernooi van Wijhe gewonnen. De leerlingen van deze school verzamelden relatief de meeste punten. De Peperhof eindigde op de tweede plaats. Derde werd De Matzerschool.

In haar clubgebouw aan de Lange Slagen organiseerde TTV Wijhe al voor de 43e keer dit traditionele evenement in de Kerstvakantie. Zo’n dertig leerlingen van de groepen 5 t/m 8 van de Wijhese basisscholen streden om individuele prijzen en de schoolwisselbeker.

Kindertafeltennisfeest
Bijna twintig kinderen uit de groepen 3 en 4 spelen op woensdag 4 januari allerlei leuke behendigheidsspelletjes tijdens het Kindertafeltennisfeest. De beste kinderen winnen ook hier een beker. Alle kinderen maken ook nog kans op een van de vrijkaartjes voor Ballorig die TTV Wijhe zal verloten.

Uitslagen:
Groep 5 en 6 meisjes:
1) Daantje van Zanten
2) Fieke Nijkamp
3) Lisanne van het Spijker

Groep 5 en 6 jongens:
1) Puk Nijkamp
2) Siem Bult
3) Bodie Voskes

Groep 7 jongens:
1) Gijs Woesthoff
2) Niek Esselink
3) Marcel Hogeslag

Groep 8 jongens en meisjes:
1) Tom Esselink
2) Bor Bagerman
3) Jarno Strijdveen

Scholen:
1) Jozefschool
2) Peperhof
3) MatzerschoolAlbert Heijn Tafeltennis Scholierentoernooi

21 November 2016 - 23:51

Op woensdag 28 december 2016 organiseert Tafeltennisvereniging Wijhe voor groep 5 t/m 8 het Tafeltennis Scholierentoernooi.

Je kunt je opgeven door een mailtje te sturen naar ttvwijhe@hotmail.com. Schrijf hierin je voor- en achternaam, de naam van je school, de groep waar je in zit en een telefoonnummer voor noodgevallen. Je kunt je aanmelden tot 10 december.

Op woensdagen 14 en 21 december kun je komen oefenen tussen van 13.30 en 14.30 uur in ons clubgebouw aan De Lange Slagen 41. Het batje ligt al voor je klaar.

Een paar dagen voor het toernooi krijg je nog een bevestiging hoe laat je moet spelen. De oefenmiddagen en het toernooi zijn natuurlijk gratis.

Hopelijk tot ziens op 28 december of een van de oefenmiddagen.Albert Heijn Kindertafeltennisfeest

21 November 2016 - 23:50

Op woensdag 4 januari organiseert Tafeltennisvereniging Wijhe voor groep 3 en 4 het Kindertafeltennisfeest met leuke spelletjes.

Van 10 tot 11.30 uur doen we in ons clubgebouw aan de Lange Slagen 41 allerlei leuke behendigheidsspelletjes. Het wordt vast weer erg leuk
en gezellig. Er zijn leuke prijsjes winnen. Voor de beste kinderen
hebben we een beker en onder alle deelnemers verloten we enkele vrijkaartjes voor Ballorig. Natuurlijk is de deelname gratis.

Je kunt je opgeven door een mailtje te sturen naar ttvwijhe@hotmail.com.
Schrijf hierin je voor- en achternaam, de naam van je school, de groep waar je in zit en een telefoonnummer voor noodgevallen.
Je kunt je aanmelden tot 10 december.

We hopen dat je mee doet en zien je graag op 4 januari.Topprestaties Wijhenaren tijdens NK dynamic tennis

2 Oktober 2016 - 19:11

Bert Liefers en Herbert Heuvink zijn afgelopen zondag Nederlands kampioen dynamic tennis geworden in Deventer. In Sportcentrum De Scheg wonnen ze al hun wedstrijden in de categorie recreanten en regionale competitiespelers. Zelfs zonder een set te verliezen. In de finale wonnen ze overtuigend met 21-10 en 21-13 van hun tegenstanders uit Brabant.

Ook de andere twee Wijhese teams presteerden erg goed. Jos Bergevoet en Gerrit Oosterink verloren in de halve finale pas hun eerste wedstrijd van de latere kampioenen. In de strijd om de derde plaats waren ze met twee keer 21-18 net te sterk voor het derde Wijhese koppel: Dieneke en Willy Beltman. Een eerste, derde en vierde plaats dus voor de Wijhese teams!

Deze goede prestaties komen niet helemaal uit de lucht vallen. Dynamic tennis groeide afgelopen jaren sterk. TTV Wijhe telt momenteel al ruim veertig leden - verdeeld over zeven groepen - die wekelijks spelen in het clubgebouw aan de Lange Slagen. Meer info: www.ttvwijhe.nl.Tafeltennis met een beperking

25 Augustus 2016 - 17:21

Vanaf 1 september start TTV Wijhe met een speciale trainingsgroep voor spelers met een beperking. Iedere donderdag van 16.30- 17.30 uur geeft Guus Bergevoet training aan deze speciale doelgroep in het clubgebouw aan de Lange Slagen.


Dit voorjaar maakten bewoners van Ygdrasil tijdens vier kennismakingsmiddagen al eens kennis met tafeltennis bij de TTV Wijhe. De belangstelling en het plezier waren groot. Ook als je minder goed kunt bewegen, niet zo behendig bent of zelfs in een rolstoel zit. Dankzij dit grote succes besloot de TTV een speciaal trainingsuur per week op te zetten voor mensen met een beperking.

Guus Bergevoet: ”We gaan als vereniging kijken of er naast de afvaardiging van Ygdrasil meer animo is voor een dergelijke training. Ik heb het plezier gezien dat mensen beleven aan tafeltennis en dat gun ik iedereen. Het is een uitdaging om rekening met een ieders beperking te houden, maar die uitdaging gaan wij graag aan.”

Heb je ook belangstelling om kennis te maken met tafeltennis en een beperking waardoor deelname aan regulier tafeltennis niet mogelijk is? Maak dan vrijblijvend kennis met tafeltennis op de donderdagmiddag. Je kunt van 16.30 tot 17.30 uur gewoon binnenlopen. Je mag je ook vooraf aanmelden bij Guus: 0570-522257 of via de mail van de vereniging: info@ttvwijhe.nl.

Alle belangstellenden mogen drie keer gratis komen uitproberen. Hierna hoeft pas te worden beslist of ze lid willen worden.Mooie opbrengst actie Hart voor Salland

13 April 2016 - 09:02

De actie Hart voor Salland van Rabobank Salland heeft Tafeltennisvereniging Wijhe dit jaar een fraaie opbrengst van € 432,= opgeleverd. Guus Bergevoet nam de cheque op dinsdag 12 april in ontvangst in een volle Deventer Schouwburg. In totaal kregen we 108 stemmen die per stuk dus € 4,= waard bleek te zijn. Alle stemmers: bedankt!Ydrasil maakt kennis met TTV Wijhe

8 April 2016 - 10:15

In april zetten we vier keer onze deuren open voor bewoners van Ydrasil. In een ontspannen sfeer kunnen de bewoners kennis maken met tafeltennis en dynamic tennis.

Tijdens de eerste bijeenkomst werden vijftien bewoners gastvrij ontvangen in ons clubgebouw aan De Lange Slagen. Guus Bergevoet gaf uitleg en tips aan de groep met ondersteuning van enkele begeleiders van Ydrasil.

Na de uitleg werd er fanatiek gesport. Ieder op zijn/haar eigen niveau. Er werd duidelijk genoten. Zowel de bewoners als TTV Wijhe kijken tevreden terug op deze eerste kennismaking. Komende weken zijn andere groepen bewoners van Ydrasil aan de beurt. Belangstellenden om verder te gaan zijn vervolgens van harte welkom.Hart voor Salland: Stem op TTV Wijhe

6 Maart 2016 - 15:27

Deze week start de jaarlijkse actie ‘Hart voor Salland’ van de Rabobank. Ook dit jaar doen we mee. De opbrengst zullen we gebruiken voor onderhoud aan ons clubgebouw. We dingen samen met ongeveer 300 andere clubs mee naar een bijdrage uit de flinke sponsorpot van de Rabobank Salland (€ 150.000,--). De hoogte van het sponsorbedrag hangt af van het aantal stemmen dat we krijgen. Vorig jaar ontvingen we het fraaie bedrag van € 420,83. Iedere stem bleek toen goed voor € 3,97! Stem dit jaar ook mee en help ons zoveel mogelijk stemmen te krijgen.


Hoe kun je op ons stemmen?
Alle leden van Rabobank Salland (ruim 30.000) krijgen een stemkaart met een persoonlijke toegangscode. In een speciale stemomgeving kun je verenigingen en stichtingen selecteren die je een warm hart toedraagt. De stemperiode is van vrijdag 11 tot en met maandag 21 maart 2016. Ieder lid krijgt vijf stemmen en je mag per organisatie maximaal drie stemmen geven. Hoe meer stemmen een vereniging of stichting ontvangt, hoe groter de donatie van Rabobank Salland.

Familie, vrienden, buren: alle stemmen zijn welkom!
Vraag ook je familie, vrienden, buren en collega's om te stemmen op TTV Wijhe. Liefst met drie stemmen natuurlijk. De overblijvende stemmen kun je geven aan andere Wijhese deelnemers. Wij bevelen je van harte De Wiejese Diekdaegen aan.

Nog geen lid van de Rabobank Salland, maar wel klant?
Niet elke klant is automatisch lid van Rabobank Salland. Klanten die voldoen aan de voorwaarden kunnen gratis lid worden. Zie www.rabobank.nl/salland en vul daar het formulier voor lidmaatschap in. Je kunt ook even bellen met de bank via (0570) 50 85 55. Vraag ook naar je persoonlijke inlogcode om te kunnen stemmen voor Hart voor Salland. Als je nu nog lid wordt kun je nog meedoen aan het stemmen!!

Bedankt voor jullie hulp!Feestavond groot succes

11 Januari 2016 - 23:29

Dik boven de vijftig bezoekers genoten zaterdag 9 januari van de feestavond nieuwe stijl bij TTV Wijhe. De organisatie had er alles aan gedaan zoveel mogelijk leden (met aanhang) te overtuigen dat ze dit feestje niet mochten missen. Aan de goede opkomst en vele positieve reacties te merken is die missie zeker geslaagd.

Bijna iedereen hield zich aan de dress code 'white' wat natuurlijk een prachtig gezicht was. Zeker in combinatie met het black light in de zaal. Bij binnenkomst werd elkaars outfit bewonderd, elkaar een mooi nieuwjaar geweest en genoten van de koffie met cake. Maar waarom kregen we nou een spelkaart? Het antwoord volgde een uurtje later ...

De avond werd officieel geopend door voorzitter Adri, al snel daarna gevolgd door een optreden van de Kerstman. Ja, u leest het goed. Hij was het land nog niet uit, maar in slaap gevallen in het IJsbeeldenfestival in Zwolle. Elk nadeel hep z'n voordeel, want hierdoor beschikte hij over een aantal heuse ijsmedailles om enkele leden eens in het zonnetje te zetten. Lieke Lyons (ons oudste en vitaalste lid), de dinsdagavondgroep (achtergrondkoor) en Herbert en Jan (voor hun verdiensten voor de PR van de club en vele Meppers) kregen de koude erkenning omgehangen. Tussendoor zong de Kerstman, begeleid door zijn zoon, (nooit geweten dat hij die had) enkele liederen die door iedereen werden meegezongen.

Nadat de eerste drankjes waren geschonken en gedronken werd het mysterie van de spelkaarten opgelost. De zaal werd opgedeeld in vier groepen: harten, ruiten, klaver en schoppen. Zo leerde men meteen ook anderen van de club goed kennen. Tegelijk werd de zaal omgebouwd voor een potje oerhollands ... sjoelen! In het (beetje) donker met lichtgevende stenen! Hoewel er niks bekend was over een te winnen prijs, werden strategieën uitgewisseld, tips gegeven, de jury gemanipuleerd, maar vooral ook erg genoten.

Nog hilarischer was het volgende spel: rond de tafel en met je team zo vaak mogelijk de bal overspelen. Hier was goed te merken dat niet iedereen bekend is met dit campingspel en dat de niet-leden boven verwachting goed speelden (en de eigen leden dus soms wat teleurstelden). Het valt ook niet mee natuurlijk met zoveel toeschouwers om je heen.

Na beide spellen en rijp juryberaad kwamen de teams Schoppen en Klavers als winnaars uit de bus. Zij gingen in het finalespel uitmaken wie er zou winnen. De organisatie had hiervoor een serie quizvragen bedacht, waarvan de teams het antwoord op iedere vraag moesten bedenken met hun acht letters. Het antwoord was pas goed als de teamleden met hun letter in de goede volgorde stonden. Ook dit leverde natuurlijk prachtige taferelen op. Het schoppenteam won uiteindelijk met een punt verschil en verdiende een gratis consumptie.

De rest van de avond - zelfs tot in de kleine uurtjes - werd er veel gekletst, gedanst, genoten van de vele hapjes, drankjes en gezelligheid.

De organisatie is zeer tevreden en bedankt iedereen voor hun aanwezigheid en enthousiasme en leuke reacties na afloop.

De avond nog eens herbeleven of zien wat je gemist hebt? Kijk dan naar de reportage in het foto-album.
Ga op de foto staan voor het bijschrift en dubbelklik op de foto om deze te vergroten.

Tot volgend jaar!Extra speelavond dynamic tennis

4 Januari 2016 - 00:32

De belangstelling voor dynamic tennis in Wijhe blijft groeien. Het bestuur van TTV Wijhe heeft daarom besloten om vanaf januari een extra (avond)groep te starten. Naast de vertrouwde vrijdagavond kan nu ook op woensdagavond worden gespeeld tussen 19.30 en 21.30 uur.


Sinds de start van dynamic tennis in Wijhe in 2007 spelen bij TTV Wijhe inmiddels bijna vijftig leden verdeeld over zeven (!) groepen dynamic tennis. Het clubgebouw van de TTV Wijhe aan De Lange Slagen wordt hiervoor dan in enkele minuten van tafeltenniszaal omgebouwd tot dynamic tennisveld.

Positieve reacties
Tijdens de Diekmarkt in september promootte de TTV Wijhe dynamic tennis met onder andere een promotiefilm. De belangstelling aan de kraam was groot en de reacties waren erg positief. Ook werd duidelijk dat veel belangstellenden graag ook 's avonds wilden spelen. Tot nu toe was dit alleen op vrijdag mogelijk. Vanaf nu dus ook op woensdagavond.

Heeft u (ook) sportieve voornemens voor 2016 en wilt u deze sport bovendien EEN MAAND GRATIS komen proberen? Dan bent u van harte welkom op de woensdagavond van 19.30 - 21.30 uur of tijdens een van de andere groepen:

- Maandagmorgen (9.30 - 11.30 uur)
- Maandagmiddag (13-15 en 15-17 uur)
- Woensdagmiddag (14.00 - 16.00 uur)
- Donderdagmorgen (9.45 - 12.00 uur)
- Vrijdagavond (19.30-21.30 uur).

Meer weten?
Kijk hier voor meer informatie en uitleg van het spel. Hier vindt u ook de nieuwe promotiefilm van dynamic tennis.

Tot ziens bij TTV Wijhe!St. Jozefschool wint AH Scholierentoernooi tafeltennis

28 December 2015 - 07:52

De Jozefschool heeft op 22 december het Albert Heijn tafeltennis scholierentoernooi van Wijhe gewonnen. De leerlingen van deze school verzamelden relatief de meeste punten. Titelverdediger De Matzerschool eindigde op de tweede plaats. Derde werd De Tellegenschool.

In haar clubgebouw aan de Lange Slagen organiseerde TTV Wijhe al voor de 42e keer dit traditionele evenement in de Kerstvakantie. Circa dertig leerlingen van de groepen 5 t/m 8 van de Wijhese basisscholen streden om individuele prijzen en de schoolwisselbeker. De beste twee spelers van iedere groep verdienden bovendien een ticket voor het Sallands scholierenkampioenschap op 2 maart in Heino.

Spannende finales
De finale in de groep ‘jongens 6/7’ was erg spannend en bijzonder. Hierin speelden namelijk twee broers: Tom en Niek Esselink. De oudste van de twee Tom, won uiteindelijk in drie sets. Ze plaatsen zich wel allebei voor de Sallandse finales.
Ook de finale in ‘jongens 8’ tussen Joey van Aefst en Vevier van de Klok was zeer spannend. De eerste set won Vevier met 6-11. De tweede set ging overtuigend naar Joey: 11-4. De derde en beslissende set was heel spannend en eindigde na verlenging in 14-12 in het voordeel van Joey.


De prijzen van de ochtendpoule werden uitgereikt door sponsor Gerrit Boomgaard van Albert Heijn Wijhe. De winnaars van de middagpoule werden gefeliciteerd door wethouder Anton Bosch. Bekijk hier de foto's.

Groep 5 j/m
1 Puk Nijkamp – St. Jozefschool
2-Pim Meiberg - Matzerschool
3-Joran Bonenkamp – De Bongerd
4-Lisanne van het Spijker – De Peperhof

Groep 6/7 meisjes
1-Phileine van de Klok - Matzerschool
2-Roos Heijmerikx – St. Jozefschool
3-Icil Nijlant – St. Jozefschool
4-Jasmijn Ait-SiHamou – de Bongerd

Groep 6/7 jongens
1-Tom Esselink - Matzerschool
2-Niek Esselink - Matzerschool
3-Bor Bagerman - Matzerschool
4-Rens ten Klooster – de Peperhof

Groep 8 jongens
1-Joey van Aefst - Tellegenschool
2-Vevier van de Klok - Matzerschool
3-Sven te Braak – St. Jozefschool
4- Lex Veldhoen – Tellegenschool

De eindstand van de scholen is:
1- St Jozefschool - 69 punten
2- Matzerschool - 53 punten
3- Tellegenschool - 42 punten
4- De Bongerd - 25 punten
5- De Peperhof - 7 punten

AH Kindertafeltennisfeest
Op woensdagmorgen 30 december 2015 is het AH Kindertafeltennisfeest met leuke spelletjes voor de kinderen uit de groepen 3 en 4. Zij maken bovendien kans op een van de vier vrijkaartjes voor Ballorig die worden verloot.Jeugdsponsoractie Boni 2015

17 December 2015 - 21:18

Op 12 december 2015 werd de uitslag van de Jeugdsponsoractie van de Boni bekend gemaakt. TTV Wijhe kreeg een cheque uitgereikt groot
€ 614,00. Dank gaat uit naar de Boni als organisator, cliënten van de Boni, die ons gesteund hebben door de munten in de koker van TTV Wijhe te deponeren en de jeugdleden, die in de winkel van de Boni in Wijhe een tafeltennisdemonstratie gaven op de mini tafel.Albert Heijn Scholierentoernooi 2015

29 November 2015 - 17:59

In de Kerstvakantie organiseert de Tafeltennisvereniging Wijhe het traditionele Albert Heijn Scholierenkampioenschap tafeltennis in haar clubgebouw aan de Lange Slagen. Er zijn leuke prijzen te verdienen en de relatief best scorende school wint de wisselbeker. Wint de Matzerschool de beker voor de derde keer op rij?

22 en 30 december
- Op dinsdag 22 december 2015 spelen de kinderen uit de groepen groep 5 t/m 8 het AH Scholierentoernooi. De beste spelers winnen natuurlijk een mooie beker, maar mogen ook meedoen aan de Sallandse Kampioenschappen op 2 maart 2016 in Heino.
- Op woensdagmorgen 30 december 2015 is het AH Kindertafeltennisfeest met leuke spelletjes voor de kinderen uit de groepen 3 en 4. Zij maken bovendien kans op een van de vier vrijkaartjes voor Ballorig die worden verloot.

Kun je niet tafeltennissen? Dat maakt niets uit! Het is leuk om mee te doen. Je bent van harte welkom! En de deelname is gratis!

Gratis trainen
Voor de deelnemers uit groep 5 t/m 8 is er gelegenheid om te trainen op woensdag 9 december en woensdag 16 december van 15.00 uur tot 16.30 uur. Batjes zijn aanwezig.

Opgeven
Doe je ook mee? Je kunt je opgeven tot woensdag 9 december 2015 via de mail: ttvwijhe@hotmail.com. Vermeld in de mail: Je naam, je naam van de school, in welke groep je zit, of je meedoet aan de inlooptraining (voor groepen 5 t/m 8) en een telefoonnummer voor noodgevallen. Een paar dagen voor het toernooi krijg je nog een bevestiging hoe laat je moet spelen.TTV Wijhe ontvangt cheque van de Rabobank

29 November 2015 - 12:46

TTV Wijhe ontving onlangs een cheque van € 1.000,= van Rabobank Salland voor de aanschaf van een AED. We zijn erg blij met deze bijdrage uit het Coöperatiefonds van de bank.

Tijdens de laatste jaarvergadering en daaropvolgende ledenraadpleging bleek een grote meerderheid voor de aanwezigheid van een AED in ons clubgebouw. Desondanks is de aanschaf van een kwalitatief goede AED met onderhoud best prijzig. Deze bijdrage van de Rabobank is dan ook zeer welkom.

Namens de TTV namen bestuursleden Adri de Koning en Leny de Jager de cheque in ontvangst. De TTV was een van de 22 verenigingen die afgelopen kwartaal een cheque ontving. Meer informatie vind je hier.1e jeugdteam kampioen

21 November 2015 - 14:29

Het 1e jeugdteam is zaterdag 21 november kampioen geworden van 3e klasse afdeling Oost van de najaarscompetitie.
Door met 7-3 te winnen van Kampenion 5 zijn ze met nog 1 wedstrijd te spelen niet meer in te halen door nr. 2.
De gelukwensen gaan uit naar Syb de Jong, Wytze de Jong en Bart Lagerwey en hun coach Idze de Jong.Jeugdsponsoractie Boni

4 Oktober 2015 - 12:07

Op zaterdag 4 oktober j.l. presenteerde de vereniging zich in de winkel van de Boni supermarkt zich met een mini-tafeltennistafel om de jeugdsponsoractie van de Boni visueel te ondersteunen. De beide dames Tara Grotenhuis en Lara Meijer hadden het moeilijke spelletje goed onder controle en wisten menig klant te boeien.TTV Wijhe spaart voor robot met Boni-actie

4 Oktober 2015 - 11:58

Tafeltennisvereniging Wijhe is een van de acht clubs die meedoen aan de Jeugdsponsoractie van de Boni. Van woensdag 30 september t/m dinsdag 24 november 2015 ontvangen alle klanten bij de Boni voor iedere besteding van 10 euro een sponsormunt. Ook kunnen extra munten gespaard worden bij een wekelijks wisselend pakket actieartikelen. Deze munten kunt in de winkel inleveren bij de club(s) van uw voorkeur.

TTV Wijhe hoopt met deze actie voldoende steun te krijgen om een tafeltennisrobot voor de jeugd te kunnen aanschaffen. De tafeltennisrobot is een leuk en handig hulpmiddel om te werken aan de slagtechniek. Ook verbetert hiermee de coördinatie, reactievermogen en de conditie van de jeugdspelers.

Spaart u mee voor een robot voor de jeugd van de TTV? Deponeer dan de munten in de koker van TTV Wijhe (in de Boni) en steun onze vereniging!

Voor meer info: www.bonisupermarkt.nl/jeugdsponsoractieDynamic tennis populair op Diekmarkt

6 September 2015 - 13:50

Op zaterdag 5 september stonden we met een kraam op de Diekmarkt in de Langstraat. Dynamic Tennis is een supergave sport en dat wilden we maar al te graag onze dorpsgenoten laten zien. Al voor 8 uur ’s morgens was de enthousiaste bemanning in de fraai ingerichte kraam er klaar voor.

We stonden mooi centraal op de Diekmarkt – voor de winkel van Markvoort Computers. Al van verre waren we te zien door de hoge ‘banieren’ van de Dynamic Tennis Bond. Dichterbij viel het oog meteen op de promotiefilm die continu op een grote flatscreen draaide.

Enthousiast en verrast
Contact werd makkelijk gelegd. De reacties waren erg enthousiast en verrast. Veel bezoekers hadden geen idee wat dynamic tennis eigenlijk inhield en dat je dit kunt doen bij onze TTV. Het inkijkje via een promotiefilmpje was dus een groot succes. Ook hadden we speciaal voor de Diekmarkt flyers gemaakt met fraaie foto’s en praktische informatie: voordelen om bij TTV Wijhe te komen spelen, alle speeltijden en contactgegevens natuurlijk. Ook hier was veel interesse voor.

Actie
Om belangstellenden te interesseren een keer te komen kijken hebben we natuurlijk een mooie actie: een maand gratis en vrijblijvend kennis maken. Pas hierna hoeven ze te beslissen of ze lid willen worden. Lekker laagdrempelig om het in ieder geval een keertje te proberen.

Bedankt
Herbert, Wim, Tonnie, Ben, Dineke, Willy, Gerrit, Jos en andere helpers bedanken voor de hulp tijdens de markt, Ben voor het vormgeven van de flyer, Markvoort Computers voor het ‘lenen’ van de stroom en Hogeschool Windesheim voor de hulp bij de promotiefilm.Uitnodiging Ledenvergadering 31 augustus

25 Augustus 2015 - 22:13

Op maandag 31 augustus 2015 vindt om 20:00 uur de jaarlijkse Ledenvergadering plaats in het clubgebouw. Alle leden zijn hiervoor van harte uitgenodigd.

Agenda ALV:

1. Opening
2. Notulen vorige vergadering
3. Mededelingen en ingekomen stukken
4. Jaarverslag secretaris
5. Jaarverslag wedstrijdsecretaris en Technische Commissie
6. Jaarverslag penningmeester
7. Verslag Kascommissie
8. Verkiezing Kascommissie
9. Vaststelling contributie
10. Bestuursverkiezing
11. Verslag Kantinecommissie
12. Verslag Jeugdcommissie
13. Verslag PR- en Clubbladcommissie
14. Verslag commissie Gebouw en Materialen
15. Verslag commissie Activiteiten
16. Aanschaf AED
17. Rondvraag
18. Sluiting

Toelichting bij enkele punten:

Punt 8. De zittende leden zijn Jos Bergevoet en Johan den Ouden. Reserve is Martin Kinds. Jos is aftredend. De benoeming van een nieuw reservelid zal op de jaarvergadering plaats vinden.

Punt 9. Het bestuur stelt voor de contributie met 1% (inflatiecorrectie) te verhogen en een extra correctie toe te passen ivm verhoging van de afdracht aan de bond.

Punt 10. De voorzitter, Adri de Koning, Guus Bergevoet (Jeugdcommissie) en Gerrit Oosterink (Gebouw en Materialencommissie) zijn aftredend en herkiesbaar. Tegenkandidaten kunnen worden opgegeven tot 31 augustus 2015.Promotie Dynamic tennis op Diekmarkt

19 Augustus 2015 - 09:25

Op zaterdag 5 september staat TTV Wijhe met een kraam op de Diekmarkt om het dynamic tennis in Wijhe te promoten. Onze enthousiaste leden vertellen er graag over.

We tonen onder andere onze nieuwe promotiefilm die we deze zomer samen met Hogeschool Windesheim hebben gemaakt. Komt u ook kennismaken met deze snel groeiende populaire sport? In onze kraam vindt u veel promotiemateriaal en een speciale flyer met alle belangrijke informatie.

Veel speelmogelijkheden
Komend seizoen (2015-2016) spelen we opnieuw in minimaal zes groepen. Bij voldoende belangstelling zijn natuurlijk nieuwe groepen en trainingstijden mogelijk. Een van de prettige voordelen van het beschikken over een eigen clubgebouw.

Gratis maand kennismaken
We geven u graag de tijd om zelf kennis te maken met dynamic tennis in Wijhe. Bent u benieuwd en wilt u (weer) gaan sporten? Kom dan gratis een maand kennismaken. Geheel vrijblijvend. Pas na deze maand hoeft u te beslissen of u lid wilt worden. Om onze contributie hoeft u het in ieder geval niet te laten. Deze is absoluut voordelig; bovendien mag u hiervoor onbeperkt komen spelen.

Dus graag tot ziens in onze kraam op de Diekmarkt op zaterdag 5 september! En natuurlijk in ons clubgebouw aan de Lange Slagen.Opbrengst actie Hart voor Salland: € 420

18 Augustus 2015 - 23:10

De actie Hart voor Salland van Rabobank Salland heeft Tafeltennisvereniging Wijhe een fraaie opbrengst van € 420,82 opgeleverd. We zullen dit fraaie bedrag gebruiken voor de aanschaf van een nieuwe (blauwe) tafeltennisstafel. Alle stemmers en natuurlijk Rabobank Salland bedankt!

Dinsdag 14 april werd in een volle Deventer Schouwburg tijdens een avondvullend programma het succes van de actie met alle verenigingen gedeeld. In totaal hebben 7.318 leden liefst 35.500 stemmen uitgebracht. Iedere stem was daarmee € 3,97 waard. De concurrentie was met 309 deelnemende verenigingen en stichtingen.

Uit telling bleek dat onze actie "Stem mee voor een nieuwe tafel voor onze TTV" 110 stemmen opgeleverd hebben en daarmee een grote stap naar een nieuwe tafel.Herbert Heuvink wint Meitoernooi

8 Augustus 2015 - 20:49

Dinsdag 28 april is Herbert na 12 spannende rondes winnaar geworden van het Meitoernooi 2015. Het was natuurlijk wel een makkie voor hem, want aan het eind lootte hij maar liefst twee keer een ronde vrij. Dan heb je alle tijd van uitrusten en voorbereiden op de beslissende slagen. Het verschil moet er zijn...

Alle gekheid op een stokje, pas in de 10e ronde wist Guus de eerste verliespot aan Herbert toe te brengen. En het bleef ook bij dat ene verliespunt. Net als vorig jaar werd er niet gespeeld met voorgift, maar moesten de betere spelers meer punten halen dan de minderen. Een systeem dat goed bevalt. Hiermee heb je iets meer tijd om te proberen het verschil goed te maken. Maar dat lukt natuurlijk lang niet altijd! Ieder deed zijn uiterste best, maar al snel waren er de eerste uitvallers doordat men drie partijen had verloren.

We startten met 14 deelnemers en na 6 ronden waren er nog 6 spelers over. En nog eens twee ronden verder waren het uiteindelijk Guus, Herbert en Jan die moesten uitmaken wie de sterkste was. En dat bleek Herbert. Hij wist in de finale de titelverdediger Jan voor de derde keer die avond te verslaan.

Uitslag
1. Herbert Heuvink
2. Jan Heideman
3. Guus Bergevoet
4. Harrie Geerligs
5. Jan Sanders
6. Gerrit Oosterink
7. Tonny Teekema, Ina Hasscher
9. Wim Heuvink, Martin Kinds, Henk Stegeman
12. Riki Klein Woolthuis, Marco Kattenberg, Rudi KingmaOpgave najaarscompetitie

9 April 2015 - 08:16

Op 1 juni moet de teamindeling voor de najaarscompetitie ingediend worden bij de NTTB. De Technische Commissie wil daarom graag tijdig weten wie er volgend seizoen competitie speelt.


Als je nu competitie speelt en volgend seizoen competitie wilt blijven spelen, hoef je in principe niets te doen. Alleen als je wensen hebt m.b.t. teamindeling of speelavond, kun je deze doorgeven. We proberen hier dan rekening mee te houden bij de samenstelling van de teams. Als je nu geen competitie speelt, maar volgend seizoen wel competitie wilt spelen, of als je wilt stoppen met competitiespelen dan verzoeken we je dit te melden bij de TC voor 20 april.

Uiterlijk 24 april krijgen de competitiespelers een voorstel met de teamindeling voor de najaarscompetitie. Op dinsdag 28 april zal dit voorstel besproken worden met de spelers in het clubgebouw, aanvang 19.30 uur. Opgave, afmelding en wensen kunnen ingediend worden tot 20 april bij Harrie Geerligs (harriegeerligs@gmail.com)Meitoernooi op 28 april

9 April 2015 - 08:09

Het jaarlijkse meitoernooi vindt plaats op dinsdag 28 april en is bestemd voor zowel recreanten als competitiespelende senioren.


De deelnemers worden naar sterkte ingedeeld in maximaal 4 klassen. De organisatie probeert de klassen zo in te delen dat iedereen ongeveer gelijke kansen heeft om het toernooi te winnen. De minst sterke speelt tot 11 punten, de sterkere moet afhankelijk van het verschil in klasse tot 15, 17 of 19 punten spelen om de game te winnen. Er wordt gespeeld om 2 gewonnen games.

Afhankelijk van het aantal deelnemers mag je 3 tot 5 wedstrijden verliezen, voordat je uit het toernooi ligt. Het toernooi begint om 19.45 uur en de streeftijd voor de finale is tussen 23.00 en 23.30 uur. De wedstrijdleiding kan hier van afwijken, mocht het verloop van het toernooi hier aanleiding toe geven.

Het inschrijfgeld bedraagt 2 euro per deelnemer en dient op 28 april voldaan te worden bij de wedstrijdleiding. Je kunt je opgeven tot uiterlijk 23 april via het inschrijfformulier in het clubgebouw of via email bij Harrie Geerligs (harriegeerligs@gmail.com)Broertjes Esselink winnaars op Sallands Scholieren Tafeltennistoernooi

11 Maart 2015 - 22:37

Op zaterdag 21 februari 2015 is het Sallands Scholieren Tafeltennistoernooi gehouden in ’t Roekenest in Heino. De Wijhese winnaars (nummers 1 en 2) speelden tegen hun leeftijdsgenoten van scholen uit Heino en Laag-Zuthem.

In totaal namen 18 scholieren uit de groepen 5 t/m 8 deel aan het toernooi en acht hiervan kwamen uit Wijhe.

De groepen 7 en 8 werden samengevoegd tot een achtkamp en de groepen 5 en 6 waren vijfkampen. Er is gespeeld om de best of five.
Het toernooi begon om 9.00 uur en eindigde om 12.30 uur.

Onder grote belangstelling van ouders werd fanatiek, maar sportief gestreden. Hier en daar werd de spanning wel een beetje groot.

De Wijhese deelnemers kwamen goed voor de dag. Zo won Niek Esselink de poule van groep 5. Zijn broer Tom deed hetzelfde in groep 6. Zij wonnen zelfs al hun wedstrijden. Rens ten Klooster, die uitkwam in groep 5 werd uitstekend tweede. Hij verloor alleen van Niek.

In groep 7/8 maakte Joey van Aefst iedere wedstrijd weer spannend. Zo won hij in de vijfde set met 11-9 van Birte Jansen. En tegen Robbie Wagteveld maakte hij er ook 5 sets van.

Sven Ohms verloor de eerste paar wedstrijden, maar hij kwam er steeds beter in en uiteindelijk werd hij derde.

Sanne Pol en Robbie Wagteveld hebben goed gespeeld, maar kwamen net iets te kort om in de prijzen te vallen.

De nummers 1, 2 en 3 uit iedere poule mochten op een echt erepodium staan. Zij ontvingen een beker en medaille.
De overige deelnemers kregen ook een medaille omgehangen.

Een geslaagd toernooi, waar de scholieren veel plezier aan hebben beleefd.

Tafeltennisvereniging Heino werd door Riki Klein Woolthuis bedankt voor de goede organisatie van het toernooi.

Uitslag:
Groep 5:
1) Niek Esselink /Wijhe
2) Rens ten Klooster / Wijhe
3) Matz Tervergert/ Heino
4) Gijs Woesthof/ Heino
5) Sanne Pol/ Wijhe

Groep 6:
1) Tom Esselink /Wijhe
2) Christie ter Horst/ Laag Zuthem
3) Jelmer Prins/ Heino
4) Tara Wolkorte/ Heino
5) Duncan Schotman/ Heino

Groep 7:
1) Tim Godeschalk/ Heino
2) Tom Woesthof / Heino
3) Joey van Aefst /Wijhe
4) Robbie Wagteveld/ Wijhe
5) Wouter Haenen/ Heino

Groep 8:
1) Ties Eelman/ Heino
2) Birte Jansen /Wijhe
3) Sven Ohms /WijheStem mee voor een nieuwe tafel voor de TTV!

19 Februari 2015 - 00:16

TTV Wijhe doet dit jaar mee aan de actie 'Hart voor Salland' van Rabobank Salland. We dingen samen met 300 andere clubs mee naar bijdrage uit de sponsorpot van liefst € 140.000,=. De donatie van deze actie willen we gebruiken voor de aanschaf van een nieuwe blauwe tafeltennistafel (à € 500,=). De hoogte van het sponsorbedrag hangt af van het aantal stemmen dat we krijgen. Hiervoor hebben we jouw hulp nodig. Stem je mee op een nieuwe tafel voor de TTV? En help je mee zoveel mogelijk stemmen te krijgen?

Hoe werkt het?
Alle (ruim 30.000) leden van Rabobank Salland krijgen in de tweede week van maart een mail met een persoonlijke inlogcode. In een speciale stemomgeving kunnen zij verenigingen en stichtingen selecteren die zij een warm hart toedragen. De stemperiode is van vrijdag 13 tot en met maandag 23 maart 2015. Ieder lid krijgt vijf stemmen en je mag per organisatie maximaal twee van je stemmen geven. Hoe meer stemmen een vereniging of stichting ontvangt, hoe groter de donatie van Rabobank Salland.

Help ook mee!
Ben jij ook lid van Rabobank Salland? Stem dan mee op een nieuwe tafel voor onze TTV! Vraag ook je familie, vrienden, buren en collega's om een of twee stemmen te geven aan onze club. Natuurlijk gaan we het zelf ook promoten. Deel, like en retweet onze uitingen gerust.

Alvast bedankt voor jullie steun!

Met sportieve groet,
Bestuur TTV WijhePuk Nijkamp wint AH Kindertafeltennisfeest

11 Januari 2015 - 22:51

Op woensdag 7 januari hebben elf kinderen (groep één en twee) meegedaan aan het Albert Heijn Kindertafeltennisfeest. In het clubgebouw van TTV Wijhe legden zij twee keer een parcours af van acht spelletjes. Natuurlijk hadden alle spelletjes een relatie met tafeltennis. Bij ieder spelletje konden de kinderen punten verdienen.

Alle kinderen kregen na afloop een oorkonde op naam en een tas van Albert Heijn met een verrassing. Verder was er voor de vier kinderen, die het hoogst gescoord hadden een medaille.

Uitslag:
1 Puk Nijkamp
2 Chiel van Vilsteren
3 Wiep ten Klooster
4 Max Boomgaard

Kijk in het fotoalbum voor meer foto's.Matzerschool wint AH Scholierentoernooi 2014

28 December 2014 - 21:50

De Matzerschool heeft haar titel als beste Wijhese basisschool tafeltennis geprolongeerd. Tijdens het Albert Heijn scholierenkampioenschap tafeltennis op 23 december wisten de leerlingen van deze school de meeste punten te verzamelen (naar rato). Op de tweede plaats eindigde De Elshof. Derde werd De Peperhof.


In haar clubgebouw aan de Lange Slagen organiseerde TTV Wijhe al voor de 41e keer dit traditionele evenement in de Kerstvakantie. Ruim veertig leerlingen van de groepen 5 t/m 8 van de Wijhese basisscholen streden om individuele prijzen en de schoolwisselbeker. Bovendien verdienden de eerste twee van iedere groep een ticket voor het Sallands scholierenkampioenschap dat op zaterdag 14 februari in Heino wordt gehouden. Eind van de middag en na vele spannende wedstrijden reikte burgemeester Ton Strien de prijzen uit. Bekijk hier de foto's.

Uitslagen:
Scholen
1 Matzerschool
2 OBS Elshof
3 De Peperhof
4 Tellegenschool
5 Jozefschool
6 De Bongerd

Jongens groep 5:
1 Niek Esselink
2 Rens ten Klooster
3 Marcel Hogeslag
4 Reda Freriks

Meisjes groep 5/6
1 Phileine van de Klok
2 Sanne Pol
3 Roos Heijmerikx
4 Icil Nijlant

Jongens groep 6
1 Tom Esselink
2 Wout Grolleman
3 Bor Bagerman
4 Sam Boomgaard

Jongens/ meisjes groep 7
1 Vevier van de Klok
2 Robbie Wagteveld
3 Joey van Aefst
4 Sven te Braak

Jongens/ meisjes groep 8:
1 Hidde Brouwer
2 Sven Ohms
3 Tijn Liefers
4 Birte JansenAlbert Heijn Scholieren Tafeltennis Toernooi

21 November 2014 - 23:11

Albert Heijn scholierenkampioenschap en kindertafeltennisfeest
Op dinsdag 23 december - in de Kerstvakantie - organiseert TTV Wijhe het traditionele Albert Heijn scholierenkampioenschap tafeltennis in haar clubgebouw aan de Lange Slagen . Alle basisschoolleerlingen van de groepen 5 t/m 8 uit Wijhe zijn hiervoor uitgenodigd.
De leerlingen worden zo veel mogelijk per groep bij elkaar gezet , waarbij de meisjes en jongens aparte groepen vormen. De ervaring leert wel dat sommige groepen samengevoegd moeten worden vanwege een te kleine deelname. Er wordt zowel ’s morgens als ’s middag gespeeld.
De school die naar rato het beste presteert ontvangt de scholierenbeker. Vorig jaar ging deze beker naar de Matzerschool. De eerste twee leerlingen van iedere groep plaatsen zich automatisch voor het Sallands scholierenkampioenschap dat op zaterdag 14 februari in Heino wordt gehouden .
Gratis oefenen
Op de woensdagmiddagen van 10 en 17 december kunnen alle kinderen weer gratis komen oefenen in het clubgebouw van TTV Wijhe. De burgemeester wordt uitgenodigd om de prijzen uit te reiken.
Kindertafeltennisfeest
Na de Kerstvakantie op woensdagmiddag 7 januari zal het kindertafeltennisfeest voor de groepen 3 en 4 van de Wijhese basisscholen weer plaatsvinden. Deze kinderen gaan dan allerlei aan tafeltennis gerelateerde spelletjes doen.AH Scholierenkampioenschap en kindertafeltennisfeest

19 November 2014 - 16:39Gratis kennismaken met TTV Wijhe

14 September 2014 - 23:09

Het nieuwe seizoen van de Tafeltennisvereniging (TTV) Wijhe is gestart. Zowel overdag als 's avonds wordt het eigen clubgebouw aan De Lange Slagen in Wijhe weer volop gebruikt voor tafeltennis en dynamic tennis.

In diverse groepen is er nog ruimte voor nieuwe leden. Kennismaken met TTV Wijhe is nu extra aantrekkelijk. De club biedt iedereen de mogelijkheid een maand gratis te komen kijken en spelen. Hierna hoef je pas te beslissen of je lid wil worden.

Andere redenen om eens kennis te komen maken zijn onder andere de lage contributie en dat je voor hetzelfde abonnement zo vaak kunt sporten - zowel tafeltennis als dynamic tennis - als je wil.

Dit seizoen komt TTV Wijhe in de competitie met acht teams in actie. Drie senioren- en drie jeugdteams spelen hun tafeltenniswedstrijden op respectievelijk maandagavond en zaterdagmorgen. Ook komen twee seniorenteams op dinsdagmorgen in actie tijdens de competitie dynamic tennis. Verspreid over de week zijn er verder negen recreantengroepen en drie trainingsgroepen actief.

Kennismaken?
Het clubgebouw is op vele tijden geopend. Bij diverse trainingsgroepen zijn belangstellenden van harte welkom. Het enige wat je hoeft mee te nemen is sportkleding en binnensportschoenen. Bij veel belangstelling en in onderling overleg zijn meer trainingsgroepen mogelijk.

Maandag:
09.30 tot 11.30 uur: dynamic tennis recreanten
13.00 tot 15.00 uur: dynamic tennis recreanten
15.00 tot 17.00 uur: dynamic tennis recreanten
19.30 uur : tafeltenniscompetitie senioren

Dinsdag:
09.30 tot 12.00 uur: dynamic tennis competitie
vanaf 20.00 uur : tafeltennis senioren recreanten

Woensdag:
19.30 tot 21.30 uur : dynamic tennis recreanten (bij voldoende belangstelling)

Donderdag:
10.00 tot 12.00 uur : tafeltennis/dynamic tennis senioren recreanten
18.30 tot 20.00 uur : tafeltennistraining jeugd
19.30 tot 21.00 uur : tafeltennis training senioren
20.00 tot 22.00 uur : tafeltennis senioren recreanten

Vrijdagavond:
19.30 tot 21.30 uur : dynamic tennis recreanten (bij voldoende belangstelling).

Zaterdag:
09.30 tot 12.00 uur : tafeltennis jeugd competitie
vanaf 16.00 uur : tafeltennis senioren recreantenrenovatie clubgebouw zomer 2014

26 Augustus 2014 - 11:19

Renovatie clubgebouw zomer 2014.
Hieronder een globaal overzicht werkzaamheden welke in en om het clubgebouw verricht zijn:
1) De dames- en herenkleedkamers/douches worden eind mei klaar gemaakt voor renovatie: Banken, plinten kapstokken en worden verwijderd en de kranen en douchekoppen worden gedemonteerd.
2) Ook eind mei worden de materialen zoals tegels lijm etc. ontvangen en opgeslagen in de herenkleedkamer.
3) In de periode 1 juni t/m 21 juni verricht de tegelzetter zijn werkzaamheden.
4) Op 21 juni zijn de douches klaar.
5) Op 7 juni, 11 juni en 18 juni zijn diverse leden (vrijwilligers) bezig om de gehele buitenzijde van het clubgebouw opnieuw te schilderen.
6) Op 24 juli worden de kranen en douchekoppen opnieuw geplaatst. Tevens worden de plinten, banken en kapstokken teruggeplaatst in de kleedkamers.
7) Op 26 juli zijn diverse leden bezig om de kleedkamers en douches opnieuw te sausen. Tevens worden de banken en kapstokken opnieuw geschilderd.
8) Op 1 augustus wordt de (uit de fooienpot betaalde) nieuwe TV in de kantine geplaatst.
9) Op 12 augustus worden 3 collages van het 60 jr. bestaan (geplaatst in wissellijsten)
opgehangen in de kantine.
10) Op 16 augustus is het naambord op het clubgebouw opnieuw geschilderd.
11) Op 16 augustus is door 20 leden de grote schoonmaak verricht zodat alles in en om het clubgebouw er weer prima uitziet en het nieuwe seizoen kan beginnen.Groot enthousiasme bij Albert Heijn kindertafeltennisfeest

28 April 2014 - 22:31

Op vrijdagmiddag 3 januari hebben tien kinderen van de basisscholen van Wijhe weer met veel enthousiasme meegedaan met allerlei spelletjes die wat met tafeltennis te maken hadden.

Zo moesten zij onder andere een parkoers afleggen met een tafeltennisballetje op een lepel, met een batje een balletje door gaten mikken en een slalom afleggen met een balletje op een batje. Daarvan werd steeds een score bijgehouden.

Alle kinderen kregen na afloop een klein cadeautje met een oorkonde van “De nieuwe BATman”. Daarnaast was er nog een prijs voor de vier kinderen met de hoogste scores.
Na afloop reikte voorzitter Adri de Koning de prijzen uit aan de kinderen.

Uitslag:
1e Rens ten Klooster 229 punten
2e Puk Nijkamp 160 punten
3e Chiel van Vilsteren 150 punten
4e Daan Brinkman 140 punten

Kijk in het foto-album voor meer foto's!Matzerschool wint Albert Heijn scholierenkampioenschap

29 December 2013 - 19:39

Maandag 23 december deden 43 kinderen van de Wijhese basisscholen (groepen 5 tot en met 8) mee aan het Albert Heijn scholierenkampioenschap tafeltennis. Ze streden zowel voor de individuele prijzen als voor de scholierenbeker. De kinderen van de Matzerschool haalden de meeste punten en wonnen dit jaar de wissselbeker.

Uitslag scholen
1) Matzerschool
2) De Bongerd
3) Peperhof
4) St Jozefschool
5/6) Elshof en Tellegenschool

Groepen 5 en 6
’s Morgens kwam groep 5 en 6 in actie. Na een felle strijd, één van de deelnemers gaf aan de burgemeester aan dat hij er flink voor had moeten zweten, werd aan het einde van de ochtend de prijzen door burgemeester Ton Strien uitgereikt.
* Meisjes groep 5: 1: Katinka Strien, 2: Phileine van de Klok, 3: Sanne Pol, 4: Roos Heijmerikx
* Jongens groep 5: 1: Tom Esselink, 2: Bouke Boersma, 3: Thomas Jilderda , 4: Wout Grolleman
* Meisjes groep 6: 1: Evi Holleboom, 2: Maud Hutten, 3: Merlin van Gurp, 4: Valerie Romijn
* Jongens groep 6: 1: Vervier van de Klok, 2: Jesse Berends, 3: Joey van Aefst, 4: Robbie Wagteveld

Groepen 7 en 8
’s Middags was de beurt aan groep 7 en 8. Ook hier was het spannend. Bij de jongens groep 8 eindigden 3 deelnemers met 3 punten op de plaatsen 3 t/m 5. Aan het einde van de middag kon de voorzitter Adri de Koning de prijzen aan de deelnemers uitreiken.
* Jongens groep 7: 1: Hidde Brouwer, 2: Tijn Liefers, 3: Aaron Roelofs, 4: Emile de Cock
* Jongens groep 8: 1: Leroy van Weeghel, 2: Mika ten Broeke, 3: Jelmer Jilderda, 4: Ticho Jansen
* Meisjes groep 7 en 8: 1: Kristel van Aefst, 2: Birte Jansen, 3: Cindy Bosman.43 deelnemers AH Scholierentoernooi

20 December 2013 - 21:42

Op maandag 23 december houdt de tafeltennisvereniging Wijhe in haar clubgebouw weer het Albert Heijn scholierentafeltennistoernooi voor basisschoolleerlingen van groep 5 t/m 8.

In totaal doen er dit jaar 43 kinderen mee. In iedere categorie krijgen de nummers 1 t/m 4 een prijs. Alleen in de categorie van de meisjes moeten groep 7 en 8 samengevoegd worden. Iedere deelnemer ontvangt daarnaast een klein presentje.

Groep 5 en 6 beginnen ’s morgens om 9.00 uur. Burgemeester Strien zal om ongeveer 11.45 de prijzen uitreiken. De groepen 7 en 8 beginnen ’s middags om 13.30 uur. De prijsuitreiking hiervan, inclusief die van de scholierenbeker, staat gepland voor 15.15 uur.

Meer finales in 2014
Waarschijnlijk worden de eerste twee van iedere groep uitgenodigd voor de Sallandse finales die in 2014 in Heino plaatsvinden.

Op basis van de resultaten wordt bovendien een schoolteam van vier leerlingen samengesteld die aan de landelijke Table Stars op 2 maart 2014 in Zwolle mee mogen doen.Jubileumfeestavond zeer geslaagd

20 November 2013 - 21:27

Op zaterdag 2 november hebben we in ons clubgebouw een jubileumslotfeest gehouden voor leden en oud-leden. Onze speelzaal was voor de gelegenheid omgebouwd tot een gezellig dorpsplein, met fraaie decorstukken, een mooie verlichting, diverse planten, een pracht van een open haard en levensgroot aquarium vol vissen en natuurlijk de nodige tafeltjes en stoelen. Een ideale plek om 'te ontmoeten'. Op het grote scherm kwamen allerlei historische foto's nog eens voorbij.

Dat aquarium was trouwens een sterk staaltje techniek. Op de vraag hoe die was gemaakt, vertelde Jos van Duuren vol trots aan Marinus dat voor deze unieke gelegenheid de gehele bestuurskamer onder water was gezet.

De avond was gevuld met gezellig keuvelen met mooie muziek van Jambalaya op de achtergrond. Als intermezzo zong Guus onder begeleiding van zijn zoon een eigen tafeltennistekst op het nummer "Mijn dorp" van Wim Zonneveld. En natuurlijk onze eigen Gouwe Ouwes 'Het TTV-lied' (melodie: Een Eigen Huis) en 'Jip-ie-a-jee' (melodie: Ghostriders in the Sky).

Een feestavond is natuurlijk niet compleet zonder de nodige interactiviteit. Verspreid over de avond presenteerde Johan den Ouden het Jubileumspel op het grote scherm. Een mooie met foto's en teksten verrijkte diashow die hij had gemaakt met allerlei vragen en stellingen uit onze rijke historie. Aan de aanwezigen de taak om in het juiste vak te gaan staan als zij vonden dat de stelling WAAR was of in het andere vak als de stelling NIET WAAR was.

Heel veel punten uit onze geschiedenis kwamen aan bod. Zelfs ons oud-lid Jeroen Willems had een bijdrage voor dit spel geleverd vanuit Nigeria. Of was dat NIET WAAR, en was het Ethiopië? Hilarisch was het af en toe ook, want instinkers waren er genoeg, want waar je stellig dacht van 'het is WAAR', bleek het toch NIET WAAR, want dan klopte bijv. het jaartal niet.
De uiteindelijke winnaars Annet Stegeman, Dick Mulder en Tineke Geerligs kregen het boek "De beide kanten van de medaille" van Gerben Last.

Uiteraard een speciaal woord van dank aan allen die het afgelopen jaar al die Jubileumevenementen mogelijk hebben gemaakt.
Voor deze avond waren dat in het bijzonder Jos van Duuren met zijn Jambalaya, die opnieuw op vakkundige wijze ons feest heeft voorzien van een kleurrijke sfeer en een goed stuk muziek. En de firma Groot Koerkamp bedankt voor het belangeloos beschikbaar stellen van alle planten die op ons "plein" stonden.
En vanzelfsprekend ook de Kantinecommissie die meerdere avonden er voor heeft gezorgd dat het de aanwezigen niet ontbrak aan hapjes en drankjes.

Ook ene speciaal woord van dank aan de PR-commissieleden Jan, Johan, Herbert en Guus voor al die uren die zijn besteed aan het uitdenken en uitwerken van programma, diashow, persberichten, foto's, Facebook, website, activiteiten etc.

Tot slot natuurlijk alle aanwezigen bedankt. Je kunt nog zulke leuke dingen bedenken, maar als niemand blijkt animo te hebben, wordt het geen succes. Ik hoop dat jullie er ook zo van hebben genoten!

Kijk in het fotoalbum voor alle foto's!Inschrijving AH Scholierentoernooi gestart

20 November 2013 - 21:27

Op maandag 23 december organiseert TTV Wijhe in haar clubgebouw het Albert Heijn scholierenkampioenschap voor groepen 5 tot en met 8 van de Wijhese basisscholen.

De eerste twee van iedere groep plaatsen zich voor de Sallandse finales. De best presterende school wint natuurlijk de wisselbeker, maar mag ook meedoen aan de landelijke Table Stars the Battle in Zwolle (in maart 2014). Op vrijdag 3 januari organiseert TTV Wijhe voor de kinderen uit de groepen 3 en 4 het Albert Heijn Kindertafeltennisfeest.

Inschrijvingsformulieren
Alle kinderen hebben op school een inschrijvingsformulier ontvangen. De ingevulde formulieren kunnen tot volgende week donderdag (28 november) bij hun meester of juf worden ingeleverd.

Gratis trainen
Op de woensdagen 11 en 18 december kunnen de kinderen van de groepen 5 t/m 8 gratis van 15 tot 16.30 uur gratis komen oefenen voor hun wedstrijden.Jubileumactiviteiten voor de jeugd groot succes

28 Oktober 2013 - 00:27

Training krijgen van een toptafeltennisser die eredivisie speelt en diverse Olympische medailles won … dat gebeurt ze niet elke dag. De jeugdleden van TTV Wijhe overkwam het op woensdag 23 oktober. Gerben Last verzorgde een gasttraining aan de jeugd en de kinderen genoten enorm.

Ruim een half uur tevoren waren de meeste kinderen al startklaar. Al voor half 4 kon TTV Wijhe-voorzitter Adri de Koning iedereen al van harte welkom heetten. In het bijzonder natuurlijk Gerben Last die Hans Speek (ook van Tafeltennis Zwolle) had meegenomen als hulptrainer.

Vol bewondering
Beide geven geregeld trainingen en Gerben is bovendien onderwijzer bij Landstede in Zwolle. Vanaf de kennismaking is sprake van een spontaan contact tussen de trainers en jeugdleden die enthousiast en leergierig zijn. Vol bewondering luisteren ze naar de uitleg en kijken naar de demonstraties die Gerben en Hans voor iedere oefening geven.

Demonstratie
De anderhalf ...uur vliegen voorbij. Aan het eind spelen Gerben en Hans nog een demonstratiewedstrijd, waar ook enkele jeugdleden worden uitgedaagd mee te spelen en te tellen natuurlijk. Na de training konden de kinderen de fotoboeken inzien en natuurlijk de Olympische medailles bewonderen (en zelfs even dragen).

De middag werd afgesloten met een dankwoord en aandenken aan Wijhe. De kinderen hebben genoten, maar de trainers en toeschouwers ook. Ze zeiden graag nog eens terug te komen.

Avondactivititeit
Hiermee was de jubileumactiviteit voor de jeugd nog niet afgelopen. Eerst werd met z’n allen patat gegeten; terwijl tegelijk de zaal werd omgebouwd en een groot scherm met XBOX360 tevoorschijn kwam.
In twee teams werd actief gestreden op allerlei avontuurlijke spellen. Er werd gesprongen, gebukt en andere kromme en vreemde bewegingen gemaakt om maar zoveel mogelijk punten te scoren (als warming up zou dit niet misstaan). Ook werd er veel aangemoedigd, gegild en gejuicht. Oftewel : opnieuw een voltreffer.

Helaas komt aan alles een eind. Tegen kwart voor acht maakte Guus de uitslag bekend, werd nog een keer gedronken met wat lekkers en kon iedereen tevreden naar huis.

Vierde de club ieder jaar maar zo’n jubileum…..

Veel meer foto's vind je in het foto-album.Gerben Last geeft tafeltennisclinic in de herfstvakantie

12 Oktober 2013 - 15:51

Op woensdag 23 oktober verzorgt Gerben Last een tafeltennisclinic aan de jeugdleden van TTV Wijhe.

Gerben is een van Nederlands beste tafeltennissers. Hij speelt al enkele jaren eredivisie bij Tafeltennis Zwolle en won vele medailles op EK’s, WK’s en de Paralympics van 2004 en 2012.
Ook heeft Gerben een eigen boek geschreven ‘De beide kanten van de medaille’. Hierin vertelt hij over de valkuilen die presteren in de topsport met zich meebrengen, de emoties die daarmee gepaard gaan en hoe hij omgaat met zijn fysieke beperking.

De clinic is in het clubgebouw van TTV Wijhe aan de Lange Slagen, tussen 15.30 en 17.00 uur en is voor iedereen vrij toegankelijk.Inschrijving feestavond geopend!

28 September 2013 - 00:04

Op zaterdag 2 november organiseren we een geweldig jubileumslotfeest. Alle leden en oud-leden met hun partner zijn van harte uitgenodigd in ons clubgebouw. We blikken op ludieke wijze terug op 60 jaar TTV Wijhe. De muzikale begeleiding is in vertrouwde handen van Jambalaya Soundservice.

Vanaf 20 uur ben je van harte welkom. Natuurlijk is de entree gratis, evenals koffie/thee met wat lekkers en de eerste twee consumpties. De organisatie maakt er een bijzondere avond van die je niet mag en wilt missen.

Je kunt je aanmelden via Facebook, maar ook via de mail ([link mailto:60jaar@ttvwijhe.nl]60jaar@ttvwijhe.nl) of het prikbord in het clubgebouw. Geef je even aan met hoeveel personen je komt?

Graag tot ziens op 2 november!Jubileumactiviteiten weer van start

16 September 2013 - 23:08

Dit najaar organiseert TTV Wijhe nog drie activiteiten die in het teken staan van ons 60-jarig bestaan: een gezellige avond voor alle sponsors en adverteerders, een tafeltennisclinic voor de jeugd en tot slot een grandioze feestavond voor alle leden en oud-leden.

Sponsoravond
Op disndag 17 september zijn alle sponsors en adverteerders uitgenodigd voor een gezellige avond in het clubgebouw. Onder het genot van een hapje en drankje willen we hen graag ons clubgebouw showen en laten zien wat de historie van onze mooie club is en tegelijk bedanken voor hun jaarlijkse steun aan onze club.

Clinic Gerben Last
Op woensdag 23 oktober is er een speciaal programma voor de jeugdleden. Zij krijgen van 15.30 tot 20 uur een mooi programma in ons clubgebouw voorgeschoteld. Niemand minder dan toptafelennisser Gerben Last (28) zal hen dan een tafeltennisclinic geven. Familie en andere leden zijn natuurlijk van harte welkom om te komen kijken. Gerben is een van Nederlands beste tafeltennissers en speelt al jaren eredivisie bij Tafeltennis Zwolle. Hoewel Gerben mindervalide is (geboren met klompvoeten) speelt hij zo goed dat hij zich uitstekend kan meten met valide tegenstanders. Vanwege zijn beperking mag Gerben ook meedoen aan de Paralympische Spelen. In 2004 won hij in Athene goud in de teamwedstrijd en vorig jaar in Londen brons in het enkelspel! Ook tijdens wereld- en Europese Kampioenschappen heeft hij afgelopen jaren allerlei medailles in de wacht gesleept. We zijn dan ook blij en trots dat hij bij onze club deze clinic wil geven.
Gerben heeft bovendien dit jaar een eigen boek uitgebracht: ‘De beide kanten van de medaille’. Hierin vertelt hij over de valkuilen die presteren in de topsport met zich meebrengen en de emoties die daarmee gepaard gaan.
Na deze training gaan we met alle jeugdleden eten en hebben we voor de avond nog een leuke activiteit op het programma staan. Rond 20 uur ronden we deze jubileumactiviteit voor de jeugd af.

3) Grote feestavond 2 november
We sluiten dit jubileumjaar af op zaterdag 2 november met een grandioze feestavond voor alle leden en oud-leden met partner (jeugdleden met ouders).
Deze avond - die begint om 20 uur en wordt gehouden in ons clubgebouw - is grootser en anders dan onze reguliere feestavonden. Zo wordt de avond muzikaal omlijst door Jambalaya en zullen we op verrassende en ludieke wijze stilstaan bij 60 jaar TTV Wijhe. Natuurlijk is er veel ruimte om gezellig bij te kletsen , te dansen en te genieten van de nodige hapjes en drankjes (tegen gereduceerd tarief). Aanmelden voor de feestavond kan via het inschrijfformulier op het prikbord, de Facebookpagina van TTV Wijhe en de mail: 60jaar@ttvwijhe.nl. We hopen op een geslaagde slotavond in een goed gevulde zaal.Tweede weerzienavond groot succes!

21 April 2013 - 13:56

Vrijdag 19 april bezochten ruim 60 oud-leden (1975-2000) de tweede reünie van TTV Wijhe. Recreanten, jeugd- en seniorenspelers uit die tijd haalden samen de mooiste herinneringen op. Wat was het gezellig en leuk om elkaar na zoveel jaren weer te ontmoeten. De organisatie kijkt dan ook terug op een zeer geslaagde avond.

De fotoplaten en digitale presentatie waren zeer in trek. Ook werd er volop getafeltennist. Na de toespraak van voorzitter Adri werd het Nederlands kampioensteam van 1986 als eerste uitgenodigd een balletje te slaan. De helden van toen van het nog lang niet verleerd. Vele anderen volgden en het werd zo en echt sportief weerzien ... Leuk was het ook om te zien dat de speelstijl nog altijd hetzelfde was. De gezelligheid duurde tot in de kleine uurtjes en onderlinge afspraken voor een nieuwe ontmoeting waren snel gemaakt.

In het foto-album èn op de [link https://www.facebook.com/ttv.wijhe?ref=tn_tnmn]facebookpagina zijn alle foto's te bekijken. Op Facebook ook met bijschrift en reacties. Zeer de moeite waard dus.
Op zaterdag 2 november hopen we iedereen weer te zien bij het jubileumfeest voor leden èn oud-leden in ons eigen clubgebouw. Noteer die datum alvast!

De interviews die Airplay Radio de hele avond heeft gemaakt zijn zondag 21 april te horen in de uitzending van Sunday4 pmsport. We zorgen ervoor dat deze sfeerreportage binnenkort ook via de Facebookpagina en jubileumwebsite terug te luisteren is.

Bedankt dat jullie er allemaal waren en graag tot ziens op 2 november!Verslag 1e reünie en huldiging Marinus Veldhuis

24 Maart 2013 - 17:57

Op vrijdag 22 maart is de eerste sportieve weerzienavond gehouden van ons jubileumjaar. Marinus Veldhuis werd deze avond in het zonnetje gezet. Te midden van twintig oud-leden uit de periode van 1953-1975 werd hij zowel door de bond als het bestuur van TTV Wijhe bedankt voor vijftig jaar actieve inzet.

Op onze speciale jubileumwebsite kun je een verslag met foto's lezen en zien.
4Sporters nieuwe sponsor TTV Wijhe

24 Maart 2013 - 17:50

Sinds kort is webwinkel 4Sporters nieuwe sponsor en vaste leverancier van alle tafeltennismaterialen aan TTV Wijhe. 4Sporters is een jonge, volwaardige webwinkel die gespecialiseerd is in allerlei sportartikelen, waaronder sinds kort ook tafeltennisartikelen.

Eigenaar van 4Sporters is Paul Olijhoek uit Deventer. “Inmiddels is de website van 4Sporters gevuld met bijna 300 tafeltennisartikelen, variërend van tafels en netposten tot batjes (keuze uit 40!) en bathoezen. Maar ook met bijvoorbeeld telborden en balletjes. Binnenkort wordt het assortiment verder uitgebreid met onder meer schoenen, kleding en tassen. Het is bovendien mogelijk via de klantenservice van 4Sporters producten op te vragen die (nog) niet op de site staan, zoals: frames, rubbers, schoonmaakmaterialen en robots.

‘Voor iedere tafeltennisser’
Hoewel 4Sporters zich richt op het midden- en hoogsegment sportmerken is er voor TTV Wijhe bewust gekozen voor een breed assortiment in alle prijs- en kwaliteitsklassen. Natuurlijk wel van de bekende merken als Joola, Adidas, Donic, Stiga en Tibhar. “Zowel voor competitiespelers als recreanten en voor starters als gevorderden is er volop keus”. Ook aardig om te melden zijn de speciale batjes met kleinere handvaten voor jeugdige spelers. De prijzen op de website zijn scherp en inclusief BTW. De samenwerking tussen TTV Wijhe en 4Sporters verloopt zo goed dat er zo af en toe speciale acties worden georganiseerd voor de leden van TTV Wijhe.”

Ook andere sporten
Naast tafeltennismaterialen verkoopt webwinkel 4sporters.nl [ook producten voor voetbal, zwemmen, fitness en fietsen. Daar blijft het volgens Paul niet bij: “We willen de site graag verder uitbreiden met andere topmerken en sporten zoals tennis en hockey. Het schijnt dat in Wijhe dynamictennis erg populair is. Mogelijk kunnen wij de benodigde producten hiervoor de komende tijd ook gaan aanbieden. Wij streven naar een assortiment sportproducten van topmerken die kwaliteit en sportplezier voor iedereen garanderen.”

Ook buiten Nederland bekend
Het mooie van een webwinkel is dat je overal en altijd geopend en bereikbaar bent. De website 4sporters.nl wordt ook buiten Nederland veel bekeken en bestellingen komen behalve uit Nederland ook uit België, Duitsland en Denemarken. Vooral door een samenwerking met een sportketen met (enkele honderden) personal trainers in allerlei takken van sport, verwacht Paul de komende tijd een behoorlijke groei door te kunnen maken.

Vragen en bestellen
Meer informatie is natuurlijk te lezen op 4sporters.nl. Ook de keurmerken voor veilig thuiswinkelen, levertijden (1-3 werkdagen), etc. zijn hier terug te vinden. Bestellen kan via de website. Vragen kun je stellen via het mailadres: klantenservice@4sporters.nl.Nieuws over het jubileum

26 Februari 2013 - 19:35

Op onze jubileumsite plaatsen we geregeld het laatste nieuws over de voorbereidingen op alle jubileumactiviteiten.

Je kunt hier onder andere al lezen hoeveel vrienden de Facebookpagina heeft, welke specale strip en door wie er over het jubileum is gemaakt en wat de tussenstand is van het aantal aanmeldingen voor de sportieve weerzienavonden.

Na alle mooie berichtgeving tot nu toe verwachten we binnenkort ook een mooi artikel in de Stentor. Het interview door Adri en Herbert is inmiddels gegeven.

Natuurlijk vermelden we dit ook op onze websites en via onze sociale media Facebook en [link https://twitter.com/ttvwijhe]Twitter.

Blijf ons volgen voor het laatste nieuws!TTV Wijhe bestaat 60 jaar!

25 Januari 2013 - 13:57

Op 8 januari 2013 bestaat TTV Wijhe precies 60 jaar.

Natuurlijk laten we dit jubileum niet zomaar voorbij gaan. We organiseren dit jaar verschillende activiteiten voor leden, oud-leden, degenen die de club steunen en (een speciale activiteit voor) de jeugd van Wijhe. De voorbereidingen hiervoor zijn in volle gang.

Wilt u meer weten? Binnenkort maken we meer bekend over het programma via een speciale jubileumsite.

Volg ons nu alvast op Facebook https://www.facebook.com/ttv.wijhe) en Twitter (@ttvwijhe).


TTV Wijhe presenteert 60 jaar historie

25 Januari 2013 - 13:57

Wat maakt een club veel mee in 60 jaar! Vele hoogtepunten, maar ook enkele dieptepunten zijn vanaf gisteren te zien in ons clubgebouw.

Op een scherm in de kantine draait een presentatie van ruim een kwartier waarop in tekst en beeld wordt teruggeblikt op onderwerpen als: de oprichting in 1953, vele verbouwingen, het scholierentoernooi, sportieve prestaties en de vele acties.

De presentatie is het hele jaar te zien en zal nog verder worden uitgebreid. Al tijdens de eerste avond trok de presentatie veel belangstelling van de groep dynamic tennis spelers.

Binnenkort wordt ook een speciale website over het jubileum onthuld. Naast veel historie is hier ook veel informatie te vinden over alle jubileumactiviteiten en aanmeldingsformulieren hiervoor.

Heb jij nog mooie foto's of anekdotes? Laat het ons weten via socialmedia@ttvwijhe.nl!

Graag tot ziens bij TTV Wijhe !Albert Heijn Tafeltennis Scholierentoernooi

25 Januari 2013 - 13:52

Voor de derde keer op rij heeft OBS De Peperhof uit Wijhe het Albert Heijn Tafeltennisscholierentoernooi gewonnen. Op donderdag 28 december streden ruim 40 kinderen van de groepen vijf tot en met acht van de Wijhese basisscholen om de individuele prijzen en natuurlijk de wisselbeker voor de beste school. Vlak achter de Peperhof eindigden de Matzerschool en de St. Jozefschool op de tweede en derde plaats.

Deze Wijhese kampioenschappen waren tevens het kwalificatietoernooi voor de Sallandse finales. De beste twee spelers èn speelsters uit iedere leeftijdscategorie plaatsten zich hiermee voor de Sallandse finales die op 6 en 13 februari ook bij TTV Wijhe worden gespeeld. De Wijhese deelnemers mogen vier keer gratis komen trainen bij TTV Wijhe om zich goed voor te bereiden op deze finales.

Na veel spannende en sportieve wedstrijden reikte TTV Wijhe-voorzitter Adri de Koning de prijzen uit.

Uitslagen:
Scholen:
1) De Peperhof
2) Matzerschool
3) St. Jozefschool

Jongens groep 5:
1) Vevier van de Klok
2) Jesse Berends
3) Tom Strijdveen
4) Iwan Beltman

Meisjes groep 5/6:
1) Birte Jansen
2) Cindy Bosman
3) Maud Hutten
4) Nina Reijnders

Jongens groep 6:
1) Tijn Liefers
2) Hidde Brouwer
3) Emile de Cock
4) Aaron Roelofs

Jongens/meisjes groep 7:
1) Joep Weerkamp
2) Leroy van Weeghel
3) Jelmer Jilderda
4) Ticho Jansen

Jongens/meisjes groep 8:
1) Daan Liefers
2) Nick Heuvink
3) Nino Jansen
4) Kim Boerdam

Gekwalificeerden voor de Sallandse finales
TTV Wijhe wenst alle Wijhese vertegenwoordigers veel succes tijdens de Sallandse finales op 6 en 13 februari (in Wijhe):
* jongens: Vevier van de Klok, Jesse Berends, Tijn Liefers, Hidde Brouwer, Joep Weerkamp, Leroy van Weeghel, Daan Liefers en Nick Heuvink
* meisjes: Maud Hutten, Nina Reijnders, Cindy Bosman, Birte Jansen, Merlin van Gurp, Kristel van Aefst, Kim Boerdam en Michelle Grolleman

AH Kindertafeltennisfeest
Op donderdag 3 januari 2013 spelen de kinderen uit de groepen 3 en 4 bij TTV Wijhe nog allerlei behendigheidsspelletjes met bat en bal tijdesn het Albert Heijnkindertafeltennisfeest. Ook hiermee zijn mooie prijzen te winnen.

Foto's van dit toernooi zijn hier te bekijken:

klik foto scholieren toernooi]hier

De Peperhof wint 40e AH Scholierentafeltennistoernooi in WijheAH Kindertafeltennisfeest 2013

24 Januari 2013 - 23:05


Klik hier

Na een geslaagd scholierentoernooi was het op donderdag 3 januari de beurt aan de kinderen van groep 3 en 4 van de basisscholen voor een waar kindertafeltennisfeest.

Allemaal flink uitgerust van de vakantie begon een groep
van 12 enthousiaste kinderen aan 7 verschillende tafeltennisopdrachten waarmee punten te verdienen waren. Vertrouwde onderdelen als de gatenkaas en de eierdozen ontbraken hierbij natuurlijk niet.

Onder leiding van Riki en Guus werd deze ochtend twee keer het parcours afgelegd met tussendoor een ranjapauze in de kantine om even bij te komen. Om half twaalf konden de prijzen uitgereikt worden, maar niet voordat Sanne Pol en Wouter van de Berg met een gelijk aantal punten onderling met het gatenkaasspel moesten uitmaken wie de 2e en de 3e prijs zou ontvangen.

Voor alle kinderen was er een oorkonde en een tas met lekkernijen beschikbaar gesteld door AH Boomgaard. Voor de onderstaande vier prijswinnaars was er een mooie tafeltennistrofee.

1e: Roos Heijmerikx / Jozefschool / 163 punten
2e: Sanne Pol / Elshofschool / 160 punten
3e: Wouter van de Berg / Matzerschool / 160 punten
4e: Wout Grolleman / Peperhof / 158 punten

voor meer foto's van het AH Kindertafeltennisfeest ga naar foto album.Interview Jos Bergevoet bij Airplay Radio

19 December 2012 - 19:34

Op zondag 16 december heeft het sportprogramma Sunday4pmsport uitgebreid aandacht besteed aan dynamictennis in Wijhe.

Namens onze TTV Wijhe werd Jos Bergevoet uitgebreid geïnterviewd. Hij vertelt hoe hij dynamic tennis in Wijhe vijf jaar geleden introduceerde en hoe populair de sport inmiddels is.

Klik hier om het fragment terug te luisteren.Verslag Korbeld Veteranentoernooi

5 November 2012 - 14:42

Algemeen

Op zondag 4 november j.l. was het weer zover.
TTV Wijhe organiseerde voor de19e keer het “Korbeld veteranentoernooi” in het clubgebouw aan
De Lange Slagen in Wijhe.
De organisatie van het toernooi was dit jaar in handen van Harry Geerligs.
De belangstelling voor het toernooi was dit jaar redelijk namelijk 20 deelnemers.
Zoals gebruikelijk was het voor de deelnemers weer vroeg opstaan, want het aanvangstijdstip
van het toernooi is 9.00 uur 's-morgens.
Na de gebruikelijke gratis kop koffie met dit jaar pepernoten kon de strijd in het dubbelspel een aanvang nemen.

Het dubbelspel.

Het dubbelspel was naar sterkte in 2 groepen ingedeeld: t.w. poule A en poule B.
Na alle wedstrijden te hebben gespeeld kon de volgende eindstand konden worden opgemaakt:

Einduitslag poule A:

1e. P. Korstanje / H. Vos 5 pt. (winnaar)
2e. H. Speek / H. Rekers 4 pt. (4-3)
3e. F. van Ulsen / H. Roeke 4 pt. (3-3)
4e. H. Emens / F. Tempessy 4 pt. (3-4)
5e. B. Lohuis / F. Bom 2 pt.
6e. J. van Weeghel / F. Vonk 1 pt.
7e. J. de Munnik / Invaller 1 pt.

(De nummers 2,3 en 4 zijn bepaald a.d.h.v. het aantal gewonnen sets.)

Einduitslag poule B:

1e. G. Oosterink / W. Heuvink 1 pt (93-83) (winnaar)
2e. H. Geerligs / H. Stegeman 1 pt (88-92)
3e. M. Veldhuis / A. Abgarian 1 pt (81-87)

(De nummers 1,2 en 3 zijn bepaald a.d.h.v. het aantal punten voor en tegen.)

Het enkelspel.

Rond het middaguur werd een aanvang gemaakt met het enkelspel.
Ook hier werd een indeling gemaakt naar sterkte t.w. poule A en B.

Poule A bevatte 2 groepen elk bestaande uit 6 deelnemers,
die de strijd in het enkelspel met elkaar aanbonden.

Groep 1 Groep 2
F. Vonk (TT Zwolle) H. Vos (Swift '64)
F. van Ulsen (Heino) H. Roeke (Heino)
J. de Munnik (TT Zwolle) P. Korstanje (Swift’64)
H. Rekers (TT Zwolle) J. van Weeghel (Smash)
B. Lohuis (Heino) F. Bom (Heino)
F. Tempessy (Wijk 16) H. Speek (TT Zwolle)

Nadat alle groepswedstrijden waren gespeeld, kon worden vastgesteld,
wie in aanmerking kwam voor de 2 kruisfinales.

Nr. 1 groep 1 (P. Korstanje) - Nr 2. groep 2 (F. van Ulsen) uitslag: 1-3
Nr. 2 groep 1 (H. Speek) - Nr. 1. groep 2 (B. Lohuis) uitslag: 0-3
Winnaars kruisfinales:
1e / 2e plaats Poule A: B. Lohuis - F. van Ulsen uitslag: 3-1

Verliezers kruisfinales:
3e / 4e plaats Poule A: P. Korstanje - H. Speek uitslag: 3-2

Eindstand enkelspel Poule A:
1e. B. Lohuis (Heino)
2e. F. van Ulsen (Heino)
3e. P. Korstanje (Swift’64)
4e. H. Speek (TT Zwolle)


Eindstand enkelspel Poule B:
1e. A. Abgarian (Wijk 16) 4 pt
2e. H. Geerligs (Wijhe) 3 pt
3e. G. Oosterink (Wijhe) 2 pt.
4e. W. Heuvink (Wijhe) 1 pt
5e. M. Veldhuis (Wijhe) 0 pt

Prijsuitreiking

Om plm. 16.45 uur kon het toernooi worden afgesloten met de prijsuitreiking door Wim Heuvink
Dank zij de medewerking van de vele vrijwilligers en de enthousiaste deelnemers
is het toernooi vrijwel vlekkeloos verlopen.

Het bestuur van TTV Wijhe bedankt:
• Korbeld als sponsor van het toernooi.
• Harry Geerligs voor zijn voortreffelijke organisatie.
• De kantinemensen (Henk Stegeman, Martin Kinds en Tonny Vlietstra).
• Alle deelnemers.

In november 2013 hoopt TTV Wijhe weer een nieuw veteranentoernooi te organiseren.TTV Wijhe mede-organisator van NK dynamictennis in Olst

17 Oktober 2012 - 11:14

Op zondag 7 oktober worden in Sporthal De Hooiberg in Olst de Nederlandse dubbelkampioenschappen dynamictennis gespeeld. TTV Wijhe organiseert dit toernooi samen met DTO-Olst en DTTC Deventer.

Ook vier Wijhenaren doen mee
Aan deze NK doen ook twee teams van TTV Wijhe mee: Jos Bergevoet/Wim Heuvink en Dieneke Beltman/Tonny Beffers zullen uitkomen in de D-klasse.

De wedstrijden worden gespeeld tussen 9.30 en 17 uur. De toegang is gratis. Gespeeld wordt op negen banen in drie verschillen klassen, waarin dames-, heren- en gemengde teams tegen elkaar uitkomen.

Wat is dynamictennis?
Dynamictennis is een attractieve racketsport, die elementen van tennis, tafeltennis en badminton combineert in een nieuwe, dynamische sport. Er wordt gespeeld met een lichte foambal, een lichtgewicht racket op een badmintonveld, met het net op tennishoogte, volgens de spelregels van tafeltennis. Het is eenvoudig te leren en kan zowel in enkel als dubbelspel worden gespeeld.

Ook in Wijhe steeds populairder
Dynamictennis is een van de snelst groeiende sporten in Nederland. Ook in Wijhe is de sport heel erg populair. De belangstelling groeit zo snel dat inmiddels op drie dagen per week overdag als ’s avonds wordt gespeeld. Maandag van 13 tot 17 uur en op donderdag en vrijdag van 19.30 tot 21.30 uur in het clubgebouw van TTV Wijhe aan de Lange Slagen.

"Trots op organisatie in Olst-Wijhe"
Namens TTV Wijhe en DTO-Olst zitten Jos Bergevoet en Herman Derickx in de toernooiorganisatie. Derickx: “We zijn trots dat we de nationale kampioenschappen dit jaar binnen de gemeente Olst-Wijhe kunnen organiseren. Zowel DTO-Olst als TTV Wijhe zijn al jaren erg actief om dynamic tennis in deze regio te promoten. Met succes. Beide clubs doen met enkele teams mee aan de competitie en hebben ook tientallen recreatieve leden. Bovendien zullen bijna twintig leden namens beide verenigingen meedoen aan deze NK. Het is een geweldige sport om te spelen en naar te kijken. We nodigen iedereen dan ook van harte uit op 7 oktober of bij een van onze verenigingen.”NIEUWS VAN DE COMMISSIE ONDERHOUD

28 Augustus 2012 - 14:04

NIEUWS VAN DE COMMISSIE ONDERHOUD
CLUBGEBOUW EN MATERIALEN.

Na het overlijden van Ap van Essen zijn we op zoek gegaan naar een
vervanger. Tonnie Teekema is bereid gevonden zijn plaats in te nemen,
zodat de commissie nu bestaat uit:
Gerrit Oosterink, Tonnie Teekema en Wim Heuvink, geassisteerd door
Arjen Bakker (Elektra) en Tonnie Vlietstra (Schoonmaak).

Tijdens de zomerpauze van 2012 zijn de volgende werkzaamheden verricht:

1. De vloer in de speelzaal is geschuurd en gelakt door een professioneel bedrijf.
2. Het dynamic tennisveld is opnieuw uitgezet en aangelegd.
3. De banken in de kleedkamers en speelzaal zijn opnieuw geschilderd.
4. De TL buizen in de speelzaal zijn collectief vervangen door nieuwe.
5. Het tassenrek in de kantine is opnieuw gelakt.
6. Het putje in de dameskleedkamer is dichtgemaakt en er zijn 4 vloertegels geplaatst.
7. Een nieuwe (accu)buitenlamp bij de nooduitgang (zijde voetbalveld) is geplaatst.
8. De kapotte muur bij de dames- en herendouches is aangesmeerd en gesaust.
9. Het magazijn in de zaal is uitgepakt. Overtollige en kapotte materialen zijn afgevoerd.
10. Het magazijn in de zaal is schoongemaakt, de vloer gelakt en daarna weer ingepakt.
11. De oude groene tafeltennistafels zijn schoongemaakt en er zijn vilten onder de poten aangebracht.
12. Tafels en stoelen in kantine, bestuurskamer en magazijn zijn schoongemaakt en vilten onder de poten aangebracht.
13. De kapotte afzuiger in de dameskleedkamer is vervangen door een nieuwe.
14. Verder zijn er diverse saus- en schilderwerkzaamheden binnen het clubgebouw verricht.
15. Tot slot is het clubgebouw van binnen schoongemaakt, zodat het nieuwe seizoen kan beginnen.

Voor de zomerpauze van 2013 staat het volgende gepland:
Vervanging van kranen en douchekoppen, alsmede het plaatsen
van nieuwe (grote) tegels in de dames- en herendouches.
Hiervoor zal een bedrag worden opgenomen in de begroting 2012/2013.

Vrijwilligers, die bovenstaande werkzaamheden hebben gerealiseerd: BEDANKT1

Win Heuvink


Gevonden voorwerpen

1 Juni 2012 - 17:02

Gedurende het seizoen 2011/2012 zijn de volgende
"gevonden voorwerpen" aangetroffen in het clubgebouw:

• 1 wit T-shirt met opdruk: "Just gold will be mine".
• 1 lichtblauw kinder T-shirt met opdruk: "New York City Race".
• 1 donkerblauw Jack maat "S" merk Gaastra.
• 1 zwarte sportbroek (met witte biezen) merk Adidas.

De voorwerpen zijn opgeslagen in een doos in het magazijn van de kantine. De gemiste kleding kan tijdens openingsuren tot 1 november a.s. worden afgehaald bij de beheerder van de kantine.

Niet afgehaalde kleding gaat daarna naar "Humanitas".

Namens de commissie beheer gebouw en materialen:
Wim HeuvinkCompetite uitslagen Dynamictennis

10 Mei 2012 - 17:31

DYNAMICTENNIS COMPETITIE REGIO-IJSSELSTREEK 2011/2012

Eindstanden competitie
Poule B (enkel- + dubbelspel) Gespeeld Punten
1) DTTC 1 6 15
2) DTTC 2 6 13
3) CIALFO 1 6 5
4) Olst 1 6 3


Poule C 1 (alleen dubbelspel) Gespeeld Punten
1) WSV 1 8 16
2) Wijhe 2 (Ben Habers, Lammert Preuter en Wim Voskamp 8 15
3) Wijhe 1 (Corrie Dijkslag, Annie Liefers en Adri Liefers) 8 11
4) Olst 1 8 10
5) DTTC 1 8 8

Poule C 2 (alleen dubbelspel) Gespeeld Punten
1) WSV 2 6 16
2) Wijhe 3 (Henriëtte Badoux, Jos Bergevoet en Gerrit Oosterink) 6 13
3) Olst 2 6 6
4) Olst 3 6 1Jeugdteam TTV Wijhe weer kampioen!

16 April 2012 - 21:32

Het eerste jeugdteam van Tafeltennisvereniging Wijhe is zaterdag 14 april kampioen geworden in de 2e klasse. Het kampioensteam bestaat uit: Cas Bijsterbosch, Jason Kip en Hotse Klein Zantvoort met Marinus Veldhuis als begeleider.Het eerste jeugdteam van Tafeltennisvereniging Wijhe is zaterdag 14 april kampioen geworden in de 2e klasse. Het kampioensteam bestaat uit: Cas Bijsterbosch, Jason Kip en Hotse Klein Zantvoort met Marinus Veldhuis als begeleider.

De prestatie van Cas, Jason en Hotse is extra bijzonder, omdat dit team in een paar jaar tijd (najaar- en voorjaarscompetitie) is gepromoveerd van de 5e naar de 2e klasse. Dankzij dit kampioenschap in de 2e klasse mogen zij na de zomer dus uitkomen in 1e klasse.

Afgelopen zaterdag speelden de jongens de belangrijke wedstrijd tegen TTV Twekkelerveld uit Enschede. Deze wedstrijd werd met 7-3 gewonnen. Ruim genoeg om een ronde voor het eind van de competitie al kampioen te worden. Met nog één wedstrijd te gaan kan het team al niet meer ingehaald worden.

Na de wedstrijd werden de spelers met een, door de sponsor Autobedrijf Bennie Mulder beschikbaar gestelde, cabrio door het dorp gereden.Spannende strijd tijdens Sallandse Tafeltennis kampioenschappen

16 April 2012 - 21:32

Op zaterdag 7 april speelden ruim 30 kinderen uit Wijhe, Dalfsen, Heino en Raalte de Sallandse tafeltenniskampioenschappen. In het clubgebouw van de organiserende TTV Wijhe werden veel spannende wedstrijden gespeeld. De kinderen uit Heino en Wijhe bleken het meest succesvol.
Onder grote publieke belangstelling werden eind van de middag de prijzen uitgereikt door wethouder Cor van de Berg en TTV Wijhe voorzitter Adri de Koning.

De wethouder sprak lovende woorden over de goede organisatie en de vele vrijwilligers die bij dit evenement hadden geholpen. Hij had zichtbaar genoten van de mooie en spannende wedstrijden. En hoopt er een volgende editie weer bij te zijn.

De prijzen zijn beschikbaar gesteld door de sponsor van dit toernooi: Autobedrijf Bennie Mulder.

Totaalresultaat:

Jongens groep 5
1 Hidde Brouwer (Wijhe)
2 Tijn Liefers (Wijhe)
3 Yorik Lindeboom (Heino)

Jongens groep 6
1 Leroy van Weeghel (Wijhe)
2 Robbin Koers (Heino)
3 Robbin Koers (Heino)

Jongens groep 7
1 Roy van den Burg (Heino)
2 Jordi Mulder (Heino)
3 Nick Heuvink (Wijhe)

Jongens groep 8
1 Jery Wormmeester (Dalfsen)
2 Liam de Jong (Heino)
3 Jelle Brouwer (Wijhe)

Meisjes groep 5/6
1 Rhona Dorman (Heino)
2 Irene Hylkema (Heino)
3 Senne Boersma (Wijhe)

Meisjes groep 7/8
1 Floor Liefers (Wijhe)
2 Denice Strijkveen (Wijhe)
3 Linda Joxhorst (Heino)

Kijk hier voor de foto'sSallandse scholierenkampioenschap tafeltennis

16 April 2012 - 21:32

TTV Wijhe organiseert het Sallandse scholierenkampioenschap tafeltennis

Op zaterdag 7 april strijden de beste tafeltennissers van basisscholen uit Wijhe, Heino, Raalte en Dalfsen om de titel 'Sallands Tafeltenniskampioen 2012'. De kinderen van de groepen 5 tot en met 8 uit deze vier dorpen hebben zich afgelopen maanden voor deze finales geplaatst door eerste of tweede te worden van het scholierentoernooi in hun eigen woonplaats.De wedstrijden worden gespeeld tussen 10 en 15 uur in het clubgebouw van de TTV Wijhe aan de Lange Slagen in Wijhe. In de ochtendpoule spelen vanaf 10 uur de meisjes van de groepen 5 en 6 tegen elkaar. ´s Middags vanaf 13 uur komen de jongens en meisjes uit alle andere leeftijdscategorieën in actie.Aan deze Sallandse finales - die voor de zesde keer worden georganiseerd - doen in totaal ruim dertig kinderen mee. De prijzen zijn beschikbaar gesteld door de hoofdsponsor van dit toernooi: Autobedrijf Bennie Mulder.

De wethouder Cor van der Berg zal s'middags de prijsuitreiking verzorgen.
Wijhese deelnemers

De kinderen uit Wijhe die zaterdag in actie zullen komen zijn: Selma Boeve, Senna Broersma, Hidde Brouwer, Finet Bosman, Jelle Brouwer, Tijn Liefers, Leroy van Weeghel, Joep Weerkamp, Floor Liefers, Denice Strijkveen, Nick Heuvink en Daan Liefers. Allemaal veel succes!

In memoriam Ap van Essen

16 April 2012 - 21:31

In memoriam Ap van Essen.

Op 26 maart is ons zeer gewaarde lid Ap van Essen overleden.
Al enige tijd was het duidelijk dat Ap niet meer beter kon worden.
Hierover was hij erg open naar iedereen toe waardoor hij het onvermijdelijke voor de anderen en zichzelf enigszins dragelijk wist te maken.

Ap heeft jaren competitie tafeltennis gespeeld en met veel mensen samen gespeeld.

De meeste jaren vormde hij een team met Harrie Geerligs en Tony Platenkamp.

De laatste jaren speelde hij ook Dynamic tennis.

Ap is nooit iemand geweest die op de voorgrond stond, maar hij heeft erg veel in het clubgebouw gedaan. Als hem iets gevraagd werd, voerde hij het bijna onopgemerkt uit.

Enkele van de grotere werkzaamheden die hij heeft gedaan zijn:

* De vloer in het nieuwe gedeelte van de zaal

* Sfeerverlichting in de zaal

* Trespaplaten buiten voor de ramen

* Reparaties tafels, stoelen, deuren etc.Niet voor niets is het zijn wens geweest om zijn clubgebouw een centrale plaats in te laten nemen bij zijn afscheid. Ap was het clubgebouw.

De crematie heeft intussen plaatsgevonden.Clubkampioenschappen 2011 (recreanten zaterdagmiddag).

24 Januari 2012 - 14:56

Op zaterdag 10 december 2011 speelden de recreanten van de zaterdagmiddag hun clubkampioenschap.
Waar in voorgaande jaren door minimaal 8 spelers aan dit kampioenschap deel genomen werd, bestond dit jaar het deelnemersveld slechts uit 4 spelers.
Door diverse blessures konden de toppers, Tonny Vlietstra, Klasines Zernitz en Willem Camphorst, niet aan dit kampioenschap deelnemen.

Onder de bezielende leiding van Harrie Geerligs en Willem Camphorst werd samen met de 4 spelers, Harry Grotenhuis, Gerrit Voskes, Jan de Boer en Kay Schurink, besloten om de vierkamp te spelen tot 21 punten.
De opmerking was: anders zitten we helemaal zo vroeg aan het vlees en het bier (zou dit een probleem zijn dan?).

Na het gebruikelijke bakkie koffie, met ditmaal een stuk banketstaaf i.p.v. het koekje en met Ap van Essen als, helaas, enige supporter, konden de wedstrijden aanvangen.

Dat men heel erg zenuwachtig aan dit kampioenschap begon, bleek wel uit de eerste wedstrijden. Kay lukte het maar ternauwernood om de eerste set van Harry te winnen met 23-21. In de 2e en 3e set was Kay weer vanouds oppermatig en won deze met 2x 21-13.
De partij van Gerrit tegen Jan was tot de laatste set bloedstollend. Er moest een 5 set aan te pas komen voordat er een winnaar was. Deze werd nipt gewonnen door Gerrit.
Ook in de tweede ronde was het weer behoorlijk spannend, maar af en toe was het spel ook behoorlijk lachwekkend.
Bij de partij van Harry tegen Jan moest er weer een 5e set aan te pas komen. Deze werd verrassend gewonnen door Harry.
Van de wedstrijd tussen Gerrit en Kay waren de verwachtingen hoog gespannen. Men verwachte dat Gerrit de gedoodverfde winnaar, Kay, wel even van katoen zou geven. Helaas kwam dit niet uit en werd Gerrit met 3-0 van de tafel geveegd.

Na 2 ronden bleek uit de stand dat er nog van alles mogelijk was en dat de kampioen na de 3e ronde pas bekend zou zijn.
De partij tussen Harry en Gerrit was gauw bekeken, 3-0 voor Gerrit. Dit betekende wel dat Kay, in deze 3e ronde, moest winnen van Jan.
Voor aanvang van deze partij klonk uit de mond van Jan weer zijn gevleugelde uitspraak: ut maakt mie niks uit ak geen kampioen wordt, ak maar winne van Kay.
De 1e set ging naar Kay, de 2e naar Jan. Iedereen maakte zich op voor enkele bloedstollende partijtjes. Helaas, de 3e en 4e set gingen vrij gemakkelijk naar Kay en daarmee was de kampioen bekend.

Terwijl Harrie Geerligs enkele foto’s schoot, werd door Willem Camphorst de einduitslag bekend gemaakt en werden de daarbij behorende prijzen uitgereikt.

Hierna ging de muziek op volle toeren en werden in de keuken door Harrie en Harry de heerlijkste gerechten klaar gemaakt en met een rijkelijk stromende bierkraan werd het weer gezellig tot in de late uurtjes.

Uitslag kampioenschap recreanten zaterdagmiddag:

1. Kay Schurink (3 punten)
2. Gerrit Voskes (2 punten)
3. Harry Grotenhuis (1 punt)
4. Jan de Boer (0 punten)

Bekijk hier de foto'sPeperhof wint opnieuw AH-tafeltennistoernooi Wijhe

7 Januari 2012 - 22:13

Op woensdag 28 december heeft de Peperhof de 39e editie van het Albert Heijn scholierentoernooi in Wijhe gewonnen. Bijna vijftig kinderen uit de groepen 5 tot en met 8 van de Wijhese basisscholen streden de hele dag met hun leeftijdsgenoten om de felbegeerde bekers. De vaak spannende wedstrijden werden onder grote publieke belangstelling gespeeld in het clubgebouw van de TTV Wijhe.

Aan het eind van de ochtend werden de prijswinnaars van de groepen 5 en 6 gehuldigd door de sponsor van het toernooi: Gerrit Boomgaard van AH Wijhe. 's Middags speelden de jongens en meisjes van de groepen 7 en 8; veel wedstrijden en zeker de halve finales en de eindstrijd bleven spannend tot het laatste punt. De winnaars van deze groepen werden gehuldigd door burgemeester Strien.

Alle deelnemers aan dit toernooi wonnen een leuke prijs èn een maand gratis trainen bij TTV Wijhe. De nummers 1 en 2 van alle leeftijdsgroepen zullen Wijhe in 2012 vertegenwoordigen tijdens de Sallandse Kampioenschappen.

Op woensdag 4 januari spelen de kinderen uit de groepen 3 en 4 van de basisscholen nog het Albert Heijn Kindertafeltennisfeest. Zij spelen dan leuke en afwisselende tafeltennisspelletjes, waarbij handigheid en behendigheid met het tafeltennisballetje centraal staan.

Uitslag scholen:
1) Peperhof
2) Elshof
3/4) St Jozefschool / Matzerschool
5) Tellegen
6) De Bongerd

Meisjes groep 5/6
1) Selma Boeve
2) Senne Boersma
3) Finet Bosman

Jongens groep 5
1) Hidde Brouwer
2) Tijn Liefers
3) Siem Rijpma

Jongens groep 6
1) Leroy van Weeghel
2) Joep Weerkamp
3) Patrick van den Berg

Meisjes groep 7/8
1) Floor Liefers
2) Denice Strijkveen
3) Amy Hoekstra

Jongens groep 7/8
1) Nick Heuvink
2) Daan Liefers
3) Jelle Brouwer

Om de foto's van dit toernooi te zien gaat u naar het fotoalbum op deze site.


--------------------------------------------------------------------------------------
AH kindertafeltennisfeest en AH scholierentoernooi

Dit jaar doen in de Kerstvakantie 56 kinderen mee aan het jaarlijkse tafeltennisevenement. Voor de 39e keer alweer organiseren we het AH Kindertafeltennisfeest en het AH Scholierentoernooi. Dankzij sponsoring van Albert Heijn Wijhe (Gerrit Boomgaard bedankt!) is de naam van deze supermarkt uit de Langstraat aan beide evenementen gekoppeld.

AH Scholierentoernooi
Als eerste wordt dit jaar op 28 december het Albert Heijn Scholierentoernooi gespeeld door de kinderen van de groepen 5 tot en met 8 van de Wijhese basisscholen.
Tussen 9 en 11.30 uur spelen 22 jongens en meisjes van de groepen 5 en 6. ’s Middags tussen 12 en 15 uur gevolgd door
22 kinderen van de groepen 7 en 8. Na afloop van iedere groep volgt de prijsuitreiking. Wie wint dit jaar de wisselbeker? Wordt het opnieuw de Peperhof? De punten worden naar rato verdeeld, dus ook de kleinere scholen maken kans!

AH Kindertafeltennisfeest
Op 4 januari 2012 doen 12 kinderen mee aan het Albert Heijn Kindertafeltennisfeest. Het belooft weer een gezellige ochtend te worden, waarin de kinderen allerlei spelletjes met de bal moeten doen, waar ze punten mee kunnen verdienen.

Meeste deelnemers van de Peperhof
Ook dit jaar is de Peperhof van alle Wijhese basisscholen het best vertegenwoordigd. Namens deze school doen 15 kinderen uit de groepen 5, 6, 7 en 8 mee. Van de Jozefschool hebben 13 kinderen zich aangemeld en van de Matzerschool 11. De verdeling van de resterende scholen: Tellegen (9), De Bongerd (6) en Elshof (2).

Download hier alvast de tijd- en tafelschema.
Albert Heijn Kindertafeltennisfeest 2012 geslaagd!

7 Januari 2012 - 22:06

Voor de kinderen uit groep 3 en 4 van de basisscholen uit Wijhe werd woensdag 4 januari jl. het Albert Heijn Kindertafeltennisfeest georganiseerd. Hiervoor werd deze ochtend in de vakantie een leuk tafeltenniscircuit uitgezet met 8 verschillende spelletjes.

Aan de orde kwamen onder andere de gatenkaas, waarbij het balletje in een van de gaten geslagen moest worden met een bijbehorende score en jongleren in een vak, waarbij staande in een hoepel het balletje zo vaak mogelijk op het batje hoog moest worden gehouden.

Bij het spel “Het regent balletjes” moesten zoveel mogelijk ballen in een paraplu gespeeld worden. Daarnaast kwamen nog de slalom, dooswerpen, eierdoosjes mikken, effectballen en de poortjes aan de orde.

In drie groepen werden de kinderen langs alle spelen geleid door Theo Hunink, Jason Kip en Cas Bijsterbosch die tevens zorgden dat de score bijgehouden werd.

Dit alles onder het toeziend oog van veel ouders die toch nog even bleven om mee te kijken.
Na 3 rondes werden alle verdiende punten bij elkaar opgeteld en kwam men tot de volgende uitslag

1. Tara te Wierik
2. Sanne Pol
3. Sven ten Braake
4. Nina Reijnders
5. Tycho Doorn
6. Jens Korsmit
7. Evi Holleboom
8. Thomas Jilderda
9. Maud Hutten
10. Jary Jansen
11. Jot Middelkamp
12. Wout Grolleman
13. Stijn Hutten

Na een bedankje door voorzitter Adri de Koning voor de organisatie reikte wethouder Ans Otterlo namens de Gemeente de prijzen uit.
Voor de eerste 4 prijswinnaars was er een beker, daarnaast was er voor alle deelnemers nog een tas met gadges beschikbaar gesteld door de sponsor Albert Heijn Boomgaard.

Kijk vor foto's in het fotoalbum.AH Kindertafeltennisfeest en AH scholierentoernooi 2011/2012

13 December 2011 - 10:57

--------------------------------------------------------------------------------
TTV Wijhe organiseert AH Kindertafeltennisfeest en AH scholierentoernooi
--------------------------------------------------------------------------------WIJHE – Alweer voor de 39e keer organiseert de TTV Wijhe in de Kerstvakantie het jaarlijkse AH tafeltennistoernooi voor basisscholieren en een AH Kindertafeltennisfeest voor de jongste jeugd. De inschrijvingsformulieren zijn afgelopen week via de scholen verspreid en moeten voor 29 november weer worden ingeleverd.

TTV Wijhe heeft vooraf overlegd met Wijhe '92, zodat de gekozen data niet samenvallen met hun zaalvoetbaltoernooi.Scholierentoernooi: 28 december

Op woensdag 28 december spelen kinderen van de groepen 5, 6, 7 en 8 in hun leeftijdscategorie om de prijzen. De prestaties tellen ook mee voor de totaalscore voor de beste school. Vorig jaar won De Peperhof de wisselbeker; welke Wijhese school is dit jaar de beste?Gratis trainen: 14 & 21 december 2011

Op de woensdagen 14 en 21 december kunnen de deelnemers aan het AH scholierentoernooi gratis trainen in het clubgebouw van TTV Wijhe aan De Lange Slagen. Van 14 tot 15.30 uur is het clubgebouw geopend; voor batjes, balletjes en drinken wordt natuurlijk gezorgd.Kindertafeltennisfeest: 4 januari 2012

Voor de kinderen uit de groepen 3 en 4 organiseert TTV Wijhe het AH Kindertafeltennisfeest. Op de ochtend van 4 januari worden allerlei leuke en afwisselende spelletjes gespeeld waarbij het balletje een centrale rol speelt. Traditioneel is dit een erg gezellige ochtend, waarbij de kinderen zich prima vermaken met allerlei behendigheidsspelletjes.Meer informatie
Kijk voor meer informatie en de foto’s van vorig jaar op www.ttvwijhe.nl of neem contact op met: Adri de Koning: adridekoningvoorzitter@ttvwijhe.nl en tel. 521866.

Portret van Guus in Huis-aan-huis

13 December 2011 - 10:00

Portret van Guus in Huis-aan-huis

Enkele weken geleden stond in de Huis-aan-Huiskrant een mooi portret van ‘onze’ Guus Bergevoet. In de vaste rubriek van Vrijwillig Actief Overijssel worden vrijwilligers uit ons dorp gepromoot. Voor wie het gemist heeft: hieronder nogmaals het interview. Een mooi stukje PR voor de TTV Wijhe.

Klik hier om het portret van Guus in Huis-aan-huis te downloaden.Verslag clubkampioenschappen dinsdagavond recreanten

13 December 2011 - 09:57

Op 6 december speelden acht leden van de dinsdagavondgroep om de titel clubkampioen 2011. Onder de bezielende leiding van ‘Henkie’ (zoals hij eind van de avond dankbaar werd toegezongen) Platenkamp gingen strijd en gezelligheid hand in hand.

Om uiteenlopende redenen konden enkele vaste spelers niet meedoen aan het toernooi. De meesten kwamen ’s avonds alsnog langs om de anderen te supporteren en voor de gezelligheid natuurlijk. Bedankt Ina, Peter, Tonnie, Jos en Johan voor jullie aanmoedigingen, spandoeken, applaus, etc.Bloedstollend
Na een heerlijk bakkie koffie met voor de liefhebbers nog wat overgebleven pepernoten kon het toernooi echt van start. In de eerste ronde speelden enkele kanshebbers voor eremetaal al meteen tegenover elkaar. Zo speelde Ben ‘Chevalier’ (Ruiter) tegen de ‘draaiende sikke’ – ook wel bekend als Martin Kinds. Ze haalden het beste spel bij de ander en zichzelf naar boven en waren aan elkaar gewaagd. Na winst voor Martin in de eerste game (21-15) wist Ben de tweede te winnen met dezelfde cijfers. Ook de derde game was bloedstollend spannend. Met 21-19 was Ben de gelukkigste, maar Martin heeft laten zien in topvorm te zijn en zou die avond een mooie serie neerzetten.Familiestrijd
Wim ‘tafelduuker’ Heuvink speelde zijn eerste wedstrijd tegen een ander kanshebber voor het podium: zijn zoon Herbert ‘ de kromme '
Na tientallen jaren ervaring met elkaars spel, wisten ze de ander vaak te ontregelen. Herbert won –na een flinke achterstand- de 1e game, maar Wim dwong met een sterke game overtuigend een beslissing af. Hierin kwam Herbert iets meer in zijn vertrouwde spel en wist zijn vader af te troeven op zijn minder sterke punten.
Twee topwedstrijden in de eerste ronde dus die voor de eindstand later belangrijk zouden zijn

Na een valse start (tegen Ben) vier partijen op rij en werd voor de anderen een heuse angstgegner. Met prachtige smashes, handvaste blocks, variatie in de services moest de rest tot het uiterste gaan om van hem te winnen. Helaas bleken Rudy en Herbert aan het eind een maatje te groot. Een verdienstelijke 4e plaats is toch een mooie beloning. Routinier Wim –de andere sik - kwam pas na de 4e ronde op gang. Met winst in zijn laatste drie partijen eindigde hij uiteindelijk op de vijfde plaats.
Met prachtige smashes, handvaste blocks, variatie in de services moest de rest tot het uiterste gaan om van hem te winnen. Helaas bleken Rudy en Herbert aan het eind een maatje te groot.

Podiumplaatsen
Met winst in al zijn partijen werd Herbert clubkampioen van de dinsdagavond. Gemakkelijk ging het niet; hij ondervond wel degelijk de nodige weerstand. De strijd om de tweede plaats is gewonnen door Ben, voor Rudi. Beiden haalden vijf winstpunten, maar Ben won het onderlinge duel (25-23 en 21-12). Misschien is het een idee als Rudi zijn gevaarlijkste opslagen wekelijks niet alleen tegen Ben oefent ….

Strijd om overige plaatsen
In de onderste regionen was het tot het laatste moment spannend. René ‘de debutant’ Strijkveen won zijn eerste wedstrijd, maar kon dit hoogtepunt helaas geen vervolg geven. Met zijn snelle leerproces en aanwezige potentie is hij voor volgend jaar absoluut een speler om rekening mee te houden. Dick ‘de stille’ Mulder had niet zijn avond. Na zijn 3-sets nederlaag in zijn 1e wedstrijd tegen René bleef verder succes dit keer achterwege. Ook Henk, op dinsdag ook wel bekend als ‘die Oostenrijkse dichter’, kon dit keer geen potten breken. Zijn supersnelle forehand kwam geregeld goed van pas, maar leverde slechts overwinningen op tegen Dick en René.

En het bleef nog lang gezellig
Na de prijsuitreiking en het toezingen van Henkie volgden natuurlijk de nodige rondjes aan de bar. Gezelligheid kent geen tijd, dus werd ook nu moeiteloos de woensdag gezamenlijk ingeluid. Niet in het minst door de goocheltrucs van ‘the king’. Na de viltjes en de lepel liet hij menigeen vertwijfeld achter met zijn kaarttrucs. Het schijnt dat er zelfs op You Tube wordt gezocht om hem een volgende keer te kunnen ontmaskeren.

Al met al een zeer geslaagde avond dus!

De einduitslag:
1) Herbert Heuvink 7
2) Ben Ruiter 5
3) Rudi Kingma 5
4) Martin Kinds 4
5) Wim Heuvink 4
6) Henk Stegeman 2
7) René Strijkveen 1
8) Dick Mulder 0Korbeld Veteranen toernooi

22 November 2011 - 19:35

Op zondag 6 november was het zover; het jaarlijkse veteranentoernooi. Deelnemende verenigingen; Heino, Zwolle , Wijk 16, Swift ’64, Smash en Wijhe. Voor de middag werd er gedubbeld. Verrassend werd deze gewonnen door het gelegenheidskoppel van Weeghel/ Vonk.

Klik hieronder op de link en download het hele document:

Korbeld VeteranenKorbeld Veteranentoernooi 2011

11 November 2011 - 09:58

Het Korbeld Veteranentoernooi 2011 is dit jaar weer gespeeld.
Het verslag hierover kunt u hier lezen.Kennismaking met trainer Lars van der Zanden

28 Oktober 2011 - 21:15

Deze uitgave van de Mepper een kennismaking met onze nieuwe trainer Lars van der zanden. Sinds april draait Lars bij onze vereniging mee als trainer en heeft de oudste jeugdspelers onder zijn hoede. Op de donderdagavond geeft hij deze jeugd training samen met de senioren.

Op 8 jarige leeftijd is hij zelf al begonnen met tafeltennis en speelde destijds bij Trias in Twello. Later speelde hij bij Kampenion in de jeugd tot 18 jaar landelijk A.
De sport heeft altijd al zijn interesse gehad en daarom nam hij het besluit om na zijn 4 jarige MBO een opleiding “Sport en Bewegen” te volgen in Apeldoorn. Lars is inmiddels 3e jaars en heeft naast algemene sport, nu ook buitensport en sportspelen als extra vakken.
Met 17 jaar is hij aan zijn opleiding tafeltennistrainer 3 begonnen en gaf destijds al training bij Trias. Nu geeft hij naast Wijhe ook nog training bij Swift in Deventer, waar hij 3 verschillende groepen onder zijn hoede heeft t.w. De instroom, de gevorderden en de selectie.
Een toekomst voor de jeugd bij onze vereniging ziet hij wel zitten, de doelstelling is nu om eerst terug te keren naar de basis en die goed onder de knie krijgen. Daarna gaan we verder bouwen aan de techniek, want de tafeltennissport heeft nog heel veel mooie dingen voor ons om te leren.
In die gedachte willen we Lars als vereniging natuurlijk van harte ondersteunen en wensen hem een mooie en leerzame tijd toe binnen
onze club.
Het nieuwe seizoen bij TTV Wijhe is weer begonnen.

28 Oktober 2011 - 21:12

Nadat tijdens de zomermaanden diverse onderhoudswerkzaamheden
zijn uitgevoerd, konden vorige maand de recreatiegroepen, trainingen
en de competitie weer van start gaan.
Raadpleeg voor toelichting en tijden het hoofd "tafeltennis" en "dynamic tennis".

Hieronder een beknopt overzicht van de diverse werkzaamheden:
1. Boiler in keuken doet het niet meer.
Nieuwe boiler gekocht en geplaatst.
2. Mat achter bar gewenst i.v.m. gebarsten vloertegels.
Nieuwe droogloopmat gekocht en gelegd.
3. Buitenboel controleren.
Dak en goten schoongemaakt en overhangende takken verwijderd.
4. Verlichting zaal valt nu en dan uit (oorzaak waarschijnlijk 1 armatuur).
Oude armatuur verwijderd + 1 nieuw armatuur gekocht en geplaatst.
5. Ontmantelen robot (wordt niet gebruikt).
Robot ontmanteld en opgeslagen op zolder boven bestuurskamer.
6. Putjes dameskleedkamer en kantine stinken.
Beide putjes schoongemaakt: stank weg!
7. Buitenlamp bij nooduitgang (zijde voetbalveld).
Nieuwe lamp gekocht en geplaatst.
8. Muur douche dames- en herenkleedkamer kapot.
Muur aangesmeerd + opnieuw gesausd.
9. 1 kapstok herenkleedkamer zit los.
Opnieuw vastgezet en geschilderd..
10. Slot deur damestoilet defect.
Oude slot verwijderd en nieuw slot in gezet.
11. Extra stopcontact bij koelkast in kantine.
Nieuw stopcontact geplaatst.
12. Beheren en bewaren CD's in de kantine.
Nieuw systeem opgezet dat meer duidelijkheid geeft.

Verder zijn er binnen in het clubgebouw diverse schilder- en sauswerkzaamheden
alsmede schoonmaakwerkzaamheden uitgevoerd.Uitnodiging feestavond 14 januari2012

28 Oktober 2011 - 21:11


Hierbij willen we alle leden met partners,donateurs,sponsoren,ouders van jeugdleden en vrijwilligers van de TTV van harte uitnodigen voor onze jaarlijkse feestavond op:


Zaterdag 14 januari 2012

Ditmaal met het thema:
“effen ’n balletje opgooien”

Hoe we dit in gaan vullen blijft nog even een verrassing.
Natuurlijk brengen we deze avond een toast uit op het nieuwe tafeltennisjaar 2012
Via deze Mepper en publicaties in het clubgebouw houden we jullie op de hoogte.
Opgave voor 7 januari 2011 bij Martin Kinds.
E-Mail: martinkinds@hotmail.com

Hopende jullie allemaal te mogen begroeten,

De ActiviteitencommissieCLUBGEBOUE TTV WIJHE IN DE ZOMERMAANDEN

21 Juni 2011 - 23:34


Tijdens de zomermaanden liggen de meeste activiteiten stil.
In de periode 1 juli tot 15 augustus is het clubgebouw gesloten
en vinden er werkzaamheden plaats. Het streven is om o.a. de vloer
in de zaal van een nieuwe laklaag te voorzien.

Het nieuwe seizoen (2011/2012) gaat van start op 15 augustus 2011.
Onderstaand een overzicht van reeds bekende data:

Dynamic tennis groep: start: maandag 15 augustus om 13.00 uur.
Donderdagmorgen recreanten: start: donderdag 18 augustus om 09.45 uur.
Donderdagavond trainingsgroep: start: donderdag 25 augustus om 19.30 uur.
Jaarlijkse alg. ledenvergadering: maandag 29 augustus om 20.00 uur.
Dinsdagavond trainingsgroep: start: dinsdag 6 september om 18.00 uur.
Dinsdagavond recreanten: start: dinsdag 6 september om 20.00 uur.
Woensdagavond recreanten: start: woensdag 7 september om 20.00 uur.
Zaterdagmiddag recreanten: start: zaterdag 10 september om 16.00 uur.

Het bestuur van TTV Wijhe
wenst een ieder een:

PRETTIGE VAKANTIEAlgemene Kennisgeving

15 Juni 2011 - 10:57

Ons bereikte het droeve bericht dat ons oud lid Jacco de Vries op 8 juni jl. op 64 jarige leeftijd in Zwolle is overleden.

Bestuur en leden van TTV Wijhe wensen de familie veel sterkte toe.Clubkampioenschap Dynamic tennis 2011

10 Juni 2011 - 13:23

Op maandag 23 mei j.l. werden de clubkampioenschappen
dynamic tennis in het dubbelspel georganiseerd.
Voor het toernooi hadden 11 deelnemers zich aangemeld.

Om 13.00 uur werd een aanvang gemaakt met het toernooi.
Er werd gespeeld om 1 gewonnen set tot 15 punten, waarbij
elke speler het door het dubbel gescoorde aantal punten toegewezen kreeg.
Jos Bergevoet had een programma gemaakt waarbij elke deelnemer zoveel
mogelijk naar sterkte was ingedeeld.
Elke wedstrijd werd gespeeld met een andere partner.
Aan het eind van het toernooi had een ieder 7 wedstrijden
gespeeld en werden de punten opgeteld.

Om plm. 16.00 uur kon de eindstand worden opgemaakt,
waarbij gezegd dient te worden, dat doordat met wisselende partners
werd gespeeld de uitslag geen indicatie weergeeft van de sterkte
van de betreffende speler:

1. Gerrit Oosterink 104 pt.
2. Jos Bergevoet 95 pt.
3. Ben Habers 93 pt.
4. Lammert Preuter 92 pt.
5/6 Corrie Dijkslag 90 pt.
5/6 Adri Liefers 90 pt.
7/8 Henriëtte Badoux 89 pt.
7/8 Ap van Essen 89 pt.
9. Wim Heuvink 86 pt.
10. Lien van Essen 85 pt.
11. Annie Liefers 76 pt.

Alle deelnemers kunnen terugzien op een sportieve middag,
waarbij vele spannende ontmoetingen te noteren waren en
het bedrijven van de dynamic tennis sport de hoofdzaak was
en de punten de bijzaak.

Wim Heuvink

Goede prestatie Wijhese tafeltennisjeugd

23 Mei 2011 - 09:22

Goede prestaties Wijhese tafeltennisjeugd

De Wijhese afvaardiging aan de Sallandse tafeltennisfinales in Mariënheem heeft vorige week prima gepresteerd. Nick Heuvink werd winnaar in zijn leeftijdscategorie (groep 5/6) en Floor Liefers werd tweede (groep 7/8). Aan het toernooi deden de beste twee deelnemers mee van het laatste plaatselijke scholierentafeltennistoernooi. Dit toernooi werd in december in Wijhe georganiseerd door de Tafeltennisvereniging Wijhe.

De deelnemers bleken in Mariënheem erg aan elkaar gewaagd. Dit leverde veel spannende wedstrijden op die vaak pas in een beslissende game werden beslist. In de poule van groep 7/8 viel Wijhenaar Thom Cornelissen met een derde plaats net buiten de finale. Floor Liefers bereikte deze eindstrijd wel door overtuigend al haar poulewedstrijden te winnen. In deze finale verloor ze helaas nipt met 2-3 van Elise Rook uit Heino, van wie ze in de poule nog wel wist te winnen. Een fraaie tweede prijs dus voor Floor.

In de jongste categorie (groep 5-6) werd gespeeld in twee poules. In beide groepen grepen Wijhese deelnemers Leroy van Weeghel en Michelle Grolleman met een derde plaats net naast de halve finales. Ook Sven Ooms speelde mooie en spannende wedstrijden, maar kwam tekort voor een vervolg in het toernooi.

Een van de halve finales was een Wijhese strijd tussen Daan Liefers en Nick Heuvink. Ze bleken erg aan elkaar gewaagd. Nick trok uiteindelijk met 11-8 in de beslissende game aan het langste eind en mocht door naar de finale. Hierin moest hij spelen tegen Liam de Jong uit Heino van wie hij in de poule nog verloren had. In de finale bleek Nick net iets sterker. Hij won de finale met 2-1 en werd zo Sallands Tafeltenniskampioen 2011.Tafeltennisvereniging Wijhe feliciteert de winnaars met hun prijzen en hoopt iedereen in december weer te begroeten tijdens de Scholieren Tafeltenniskampioenschappen van Wijhe.
Jeugdteam TTV Wijhe voor derde keer kampioen

30 April 2011 - 15:23

Jeugdteam TTV Wijhe voor derde keer kampioen
Het eerste jeugdteam van Tafeltennisvereniging Wijhe is voor het derde jaar op rij kampioen geworden. Het succesvolle team bestaat uit: Hotse Klein Zandvoort, Jason Kipp, Cas Bijsterbosch en vaste invaller Niels Hoekstra. De strijd werd op de laatste speeldag beslist dankzij een 8-2 zege bij Vined uit Heerde. TTV Wijhe 1 eindigde daardoor met 67 punten acht punten boven Leogang uit Nunspeet (59) en Trias uit Twello (56). Dankzij dit kampioenschap promoveert het team nu naar de tweede klasse. Een knappe prestatie, want in 2009 speelde dit team nog in de vijfde klasse.

De ontwikkeling van de jeugd bij TTV Wijhe zit duidelijk in de lift. Zo eindigde het tweede team dit seizoen op een verdienstelijke vierde plaats en is het aantal jeugdleden flink gegroeid. Mogelijk kan komend seizoen zelfs met drie jeugdteams competitie worden gespeeld.

De eindstand:
1. TTV Wijhe 67
2. Leogang SL (Nunspeet) 59
3. Trias (Twello) 56
4. Vined (Heerde) 46
5. De Veluwe (A'doorn) 39
6. Tafeltennis Zwolle 33TTV Wijhe organiseert eigen WK

8 April 2011 - 09:27

OPROEP VOOR WK TTV WIJHE

Oproep aan alle recreanten en competitiespelers om dit jaar mee te doen aan het Meitoernooi dat dit jaar in het teken staat van de WK tafeltennis.

Dit toernooi vindt plaats op: MAANDAG 9 MEI aanvang 19.45 uur.

Dit WK, lees Wijhese Kampioenschap wordt gehouden in dezelfde week als ook het WK in Rotterdam gespeeld wordt.

Een gezellig toernooi als afsluiting van het tafeltennisseizoen om nog een maal met elkaar die sportieve strijd aan te gaan.

Deze avond hebben alle deelnemers gelijke kansen om te winnen, aangezien er met voorgift wordt gespeeld.

Afhankelijk van de sterkte worden de deelnemers in 4 klassen ingedeeld en bedraagt het verschil 4, 6 of 8 punten.

De organisatie gaat de klassen zo indelen dat iedereen gelijke kansen heeft.

Afhankelijk van het aantal deelnemers mag je 3 tot 5 wedstrijden verliezen voordat je uit het toernooi ligt. De laatste ronde zal om ± 22.30 afgelopen zijn.

Om weer een leuke prijzenpot te maken bedraagt het inschrijfgeld
€ 2,00

Je kunt je opgeven via het inschrijfformulier op het prikbord
Of via de mail naar guus_bergevoet@hotmail.com

We rekenen op jullie sportieve deelname!


De toernooiorganisatie,

Henk Platenkamp en Guus BergevoetDINAMIC TENNIS NIEUWS

24 Maart 2011 - 13:02

Aan de "Regio IJsselstreek-competitie" hebben afgelopen seizoen 3 teams uit Wijhe deelgenomen. Alle teams hebben in hun poule een verdienstelijke 2e plaats behaald.

Eindstanden competitie 2010/2011.
---------------------------------------------------------------------------------------
Poule B (enkelspel+dubbelspel)____________________________________________________
Naam team: Gesp: Pnt:

1) DTTC 1 10 27 (Kampioen in Poule B)
2) Wijhe 1 10 18
3) DTTC 2 10 17
4) Cailfo 1 10 14
5) Cialfo 2 10 9
6) Olst1 10 5

(Wijhe 1: Jos Bergevoet en Lammert Preuter)

--------------------------------------------------------------------------------------
Poule C 1 ( alleen dubbelspel)
______________________________________________________
Naam team: Gesp: Pnt:

1) WSV 1 6 17 (Kampioen in Poule C1)
2) Wijhe 1 6 11
3) Cialfo 1 6 7
4) Olst 1 6 1

(Wijhe 1: Annie Liefers, Adri Liefers en Corrie Dijkslag)

---------------------------------------------------------------------------------------
Poule C 2 (alleen dubbelspel)
______________________________________________________Naam Team: Gesp: Pnt:

1) WSV2 6 15 (Kampioen in Poule C2)
2) Wijhe 2 6 13
3) Olst 2 6 5
4) Olst 3 6 3

(Wijhe 2: Henriëtte Badoux, Gerrit Oosterink en Wim Voskamp)
---------------------------------------------------------------------------------------Marc Noorda geeft laatste jeugdtraining bij TTV Wijhe

11 Februari 2011 - 22:47

Op woensdag 9 februari jl. konden onze jeugdspelers nog even genieten van de laatste training van professioneel jeugdtrainer Marc Noorda uit Zwolle. De ambitieuze Marc heeft andere uitdagingen gevonden en zet voorlopig zijn tafeltennisactiviteiten op een wat lager pitje. Met veel plezier heeft hij training gegeven en ook vanavond was te zien dat de jeugdspelers van Wijhe veel van hem geleerd hebben.

Fantastisch is dat onze vaste trainer Guus Bergevoet momenteel een complete trainersopleiding "Tafeltennis-trainer '2' volgt en hierbij les krijgt van Marc (die natuurlijk iedere jeugdspeler van Wijhe heeft leren kennen, het spel kan analyseren en per persoon aandachtspunten en tips heeft meegeven aan Guus om verder aan te werken).
Binnen enkele maanden beschikt Guus tevens over het trainersdiploma zodat hij (met ondersteuning van Marinus Veldhuis) onze jeugdgroep technisch op een juiste manier kan ondersteunen en coachen, om (naast het plezier) ook een stapje verder te komen in de tafeltennissport.


IN HET FOTOALBUM KAN JE DE FOTO'S TERUGKIJKEN VAN DEZE 'AFSCHEIDSTRAINING'..

Bij binnenkomst in de speelzaal was al te merken dat dit een bijzondere training betrof. De tafeltennistafels stonden op hun vertrouwde plek, maar wel in een hele andere opstelling! Dat je kan tafeltennissen op veel verschillende manieren, heeft Marc onze jeugd nu echt laten beleven.

Eén tafel was in de lengte verlengd met twee halve tafels 'extra', zodat er een superlang speelvlak ontstond, met natuurlijk wel het netje halverwege de tafels waar je dan overheen moet zien te spelen! Een andere tafel leek haast wel op een kunstobject doordat de 2 tafelhelften in tegengestelde richting 'bijna haaks' tegenover elkaar stonden en op nog een andere tafel werd er getafeltennist met dynamic tennisrackets! (zie foto's in album)
Terwijl iedereen lekker aan het spelen was, kregen de oudste jongens uit het eerste team nog even een privétraining 'interval' van Marc.

Na afloop van de training werden de jeugdspelers door Marc uitgenodigd aan de bar voor een drankje en lekkere traktatie. Guus had deze avond een praktijkopdracht (onderdeel van het te behalen trainersdiploma) welke dan ook direct werd geëvalueerd met Marc. Fijn dat deze kennis- en ervaringsoverdracht TTV Wijhe een lift heeft gegeven binnen het jeugdkader. De jeugd heeft de toekomst!

Marc nogmaals van harte bedankt, ook namens de jeugdleden, en heel veel succes in de verdere (sportieve) toekomst!

Let op: er is een wijziging doorgevoerd in de jeugdtranining, zie het bericht hieronder.Wijziging jeugdtraining

2 Februari 2011 - 16:57

De jeugdtraining heeft een aantal wijzigingen ondergaan.
Onze jeugd traint op de volgende dagen en tijden:

Dinsdagavond
18.00 - 19.30 uur

Training wordt gegeven door Guus & Marinus

Voor de oudere jeugd is er een extra trainingmogelijkheid bij de seniorentraining op donderdag.

Donderdagavond
19.30 - 21.00 uur

Training wordt gegeven door Guus

Marc Noorda stopt vanaf 9 februari helaas met training geven vanwege andere verplichtingen. Marc namens de jeugdleden en de overige leden van TTV Wijhe bedanken wij jouw inzet en wensen je alle goeds voor de toekomst!Jeugdteam Wijhe 1 gehuldigd

29 December 2010 - 12:15

Het zal je niet ontgaan zijn, ons eerste jeugdteam is kampioen geworden in de 4e klasse en gaat aankomend seizoen de strijd aan in de 3e klasse!

Cas, Ruben, Niels, Hotse en Jason waren uitgenodigd voor een kampioenshuldiging tijdens het Scholierentoernooi. Zij stonden voor even middenin de spotlights en kregen van voorzitter Adri de Koning een speciaal voor dit team ontworpen 'kampioens T-shirt'.

Vanzelfsprekend zijn hier foto's van gemaakt, bijgaand een mooi exemplaar. Meer foto's kan je bekijken onder Foto-album > KAMPIOENSHULDIGING.

Jongens, namens TTV Wijhe; heel veel suc6 in de 3e klasse!Verslag Scholierentoernooi 2010

29 December 2010 - 10:27


Op maandag 27 en dinsdag 28 december hebben 74 kinderen van de Wijhese basisscholen meegedaan aan het Kindertafeltennisfeest en Tafeltennisscholierentoernooi. Beide dagen was er veel publieke belangstelling in het clubgebouw van de TTV Wijhe. Het was al de 38e keer dat de TTV Wijhe dit evenement in de Kerstvakantie organiseerde.


Op maandag 27 december speelden jongens en meisjes uit de groepen 3 en 4 allerlei tafeltennisgerelateerde spelletjes. Maar liefst 27 kinderen hebben zich prima vermaakt met onder andere het poortschieten, puntenspel en de hindernisbaan. Op dinsdag 28 december speelden kinderen van groep 5 tot en met 8 hun tafeltenniswedstrijden in verschillende poules. Ze konden niet alleen zelf prijzen winnen; hun resultaten telden ook mee voor het eindklassement voor de beste school. Er werd erg fanatiek, maar ook sportief gespeeld. De spanning was vaak erg groot. In sommige poules viel de beslissing pas op het laatste moment. De nummers 1 en 2 van de poules plaatsten zich meteen voor de Sallandse finales die in april in Mariënheem worden gespeeld. De kinderen komen dan uit tegen hun beste leeftijdsgenoten uit Mariënheem, Olst en Heino.

Peperhof wint scholenstrijd

Net als vorig jaar kwam De Peperhof als winnende school uit de bus. Kinderen van deze school verdienden met hun prestaties maar liefst 27 punten. Op grote afstand volgden de St. Jozefschool (8 punten) en De Bongerd (5 punten).

De uitslag:

Kindertafeltennisfeest (groep 3 en 4)
Groep A: 1. Jens Korsmit 2. Nina Reijnders 3. Ilse Engbers
Groep B: 1. Evi Holleboom 2. Maud Hutten 3. Caitlin Grotenhuis
Groep C: 1. Hidde Brouwer 2. Boyd Reezigt 3. Birte Jansen
Groep D: 1. Cindy Bosman 2. Tim Reins 3. Jorik Pol

Tafeltennisscholierentoernooi:

Meisjes groepen 5/6
1. Michelle Grolleman
2. Kim Boerdam

3. Danielle Engberts
4. Britt van Oenen

Jongens groep 5:
1. Leroy van Weeghel
2. Sven Ohms

3. Menno Ruijter
4. Mika ten Broeke

Jongens groep 6:
1. Nick Heuvink
2. Daan Liefers

3. Hessel v/d Beld
4. Liam Reezigt

Jongens groep 7/8:
1. Tom Cornelissen
2. Damon Kipp

3. Leon Ruijter
4. Jelle Brouwer

Meisjes groep 7/8:
1. Floor Liefers
2. Denice Strijkveen

3. Amy Hoekstra
4. Sanne Heuvink

Eind uitslag scholen:
1. Peperhof (27 punten)
2. St. Jozef (8 punten)
3. Bongerd (5 punten)
4. Matzer / Horizon (beide 3 punten)
5. Elshof / Tellegen (beide 2 punten)Tafeltennistournooi Zutphen

26 November 2010 - 22:18

Beste (wedstrijd) secretarissen,

Tafeltennisvereniging Torenstad uit Zutphen organiseert een tafeltennistoernooi van 13 t/m 19 december.er.
We nodigen jullie uit om deel te nemen aan ons toernooi. We willen in de klassen 1e t/m 6e en recreanten spelen.
De deelname bepaalt hoe lang het toernooi gaat duren.

Eigenlijk staan in de bijlagen alle regels e.d. uiteraard kan er bij onduidelijkheden contact opgenomen worden. hlgreven@upcmail.nl of telefonisch 0575-524043 na 17.00 uur

We hopen dat jullie het onder de aandacht willen brengen bij de senioren. Hoe meer deelname des te gezelliger het toernooi gaat worden.De opgave het liefts per e-mail hetzij afzonderlijk of met het verzamelformulier.
Let op de sluitingsdatum, 8 december 2010.

Met vriendelijke groet,
Bert Greven
TTV TorenstadBeste TTV leden

26 November 2010 - 22:12

In de week van 6 t/m 11 december vinden dit jaar de clubkampioenschappen voor de senioren plaats.

Maandag 6 december aanvang 20.00 uur Maandag competitiespelers
Dinsdag 7 december aanvang 20.00 uur Dinsdag recreanten
Woensdag 8 december aanvang 20.00 uur Woensdag recreanten
Donderdag 9 december aanvang 10.00 uur Donderdagochtend recreanten
Vrijdag 10 december aanvang 20.00 uur Vrijdag competitiespelers
Zaterdag 11 december aanvang 16.00 uur Zaterdagmiddag recreanten

De inschrijfformulieren hangen vanaf begin november in het clubgebouw. Je kunt je ook per mail opgeven bij José Eijkelkamp (jose_eijkelkamp@xs4all.nl).
Opgave is mogelijk t/m donderdag 2 december.

We hopen op een goede deelname.

Namens de TC,
José EijkelkampWK Tafeltennis R'dam 2011

26 November 2010 - 13:43

Nederland is in 2011 de trotse gastheer van de Wereldkampioenschappen individueel: het grootste mondiale tafeltennisevenement met zo'n 700 deelnemers uit 140 landen, talloze side-events en entertainment. Interessant? Kijk voor meer informatie op www.wktafeltennis.nl!Sterke groei jeugd Tafeltennisvereniging Wijhe

1 November 2010 - 11:50

De belangstelling van de Wijhese jeugd voor tafeltennis zit sterk in de lift. Het aantal jeugdleden is de afgelopen maanden gegroeid van vier naar twaalf. Ook is dit seizoen een tweede jeugdteam in de competitie gestart. Dankzij het eigen clubgebouw kan de groei prima worden opgevangen, zowel met trainingen als extra teams.

TTV Wijhe is blij met deze groei en hoopt op een nog verdere toename. Bestuurslid Jeugdzaken Nicole Van der Werf-Willems: “Sinds vorig seizoen hebben we ons extra ingespannen om de jeugd meer te interesseren voor de tafeltennissport. Zo hebben we een professionele jeugdtrainer aangetrokken in de persoon van Marc Noorda. Hij geeft op een leuke en leerzame manier training samen met 'onze' eigen trainers Guus Bergevoet en Marinus Veldhuis. Deze aanpak blijkt goed aan te slaan bij de jeugd. Naast de trainingen (een of twee keer per week) en de competitie organiseren we maandelijks een extra toernooi of activiteit voor de jeugd, zoals het dubbele introtoernooi, het voorgifttoernooi en een bonte avond vlak voor de zomer. Ook dit wordt erg gewaardeerd.”

Competitie
Naast de trainingen spelen de meeste jeugdleden ook competitie op zaterdagmorgen. “Sinds dit seizoen hebben we zelfs een tweede jeugdteam ingeschreven. Beide teams doen het erg goed. Het is fantastisch om te zien hoeveel plezier de kinderen hebben en hoe snel ze de geleerde stof beheersen en beter worden. We zijn als vereniging erg positief over de toekomst. Als de groei doorzet, is het zelfs mogelijk dat we voor de voorjaarscompetitie een derde jeugdteam inschrijven.”

Scholierentoernooi
In de Kerstvakantie organiseert de TTV Wijhe alweer voor de 38e keer het Scholierentoernooi. Van der Werf-Willems verwacht ook dit jaar veel belangstelling. “We merken dat de kinderen deze activiteiten erg leuk vinden. Dat geldt trouwens ook voor de gratis oefenmiddagen die we enkele woensdagmiddagen in december organiseren. Over enkele weken zullen we via alle basisscholen in Wijhe de kinderen over deze activiteiten, de exacte data en trainingsmogelijkheden informeren.

Gratis trainen
"Om de kinderen verder kennis te laten maken met onze vereniging bieden we alle deelnemers aan het Scholierentoernooi een gratis en vrijblijvend lidmaatschap aan voor de maand januari 2011. Als je de gratis trainingsmiddagen op woensdagen in december daarbij telt, kun je dus eigenlijk bijna twee maanden gratis kennismaken met de Tafeltennisvereniging Wijhe. We hopen natuurlijk dat ook dit weer extra jeugdleden zal opleveren.”Nieuw bestuur TTV Wijhe

27 Oktober 2010 - 11:01

Tijdens een extra ledenvergadering op 19 oktober is een nieuw bestuur samengesteld. Vanwege enkele terugtredende bestuurders was het noodzakelijk een extra vergadering bijeen te roepen om de vacante functies in te vullen.
Tijdens een enerverend overleg hebben diverse leden hun medewerking aangeboden. Zowel voor bestuursfuncties, als voor ondersteunende werkzaamheden. Dankzij deze inzet kon een voltallig bestuur worden geformeerd.
Jos Bergevoet heeft de voorzittershamer overgedragen aan Adri de Koning. Andere nieuwe bestuursleden zijn: Simon Ouwerkerk en Lenie de Jager (beide voor Algemene Zaken).
Wim Heuvink (penningmeester) en Nicole van der Werf (secretaris en jeugdzaken) completeren het bestuur. Met dank voor bewezen diensten zullen per 1 januari 2011 terugtreden: Martine Woestmaat en Jeroen Diepenbroek.Clubkampioenschappen 2010

27 Oktober 2010 - 10:59

In de week van 6 t/m 11 december vinden dit jaar de clubkampioenschappen voor de senioren plaats.

Maandag 6 december aanvang 20.00 uur Maandag competitiespelers
Dinsdag 7 december aanvang 20.00 uur Dinsdag recreanten
Woensdag 8 december aanvang 20.00 uur Woensdag recreanten
Donderdag 9 december aanvang 10.00 uur Donderdagochtend recreanten
Vrijdag 10 december aanvang 20.00 uur Vrijdag competitiespelers
Zaterdag 11 december aanvang 16.00 uur Zaterdagmiddag recreanten

De inschrijfformulieren hangen vanaf begin november in het clubgebouw. Je kunt je ook per mail opgeven bij José Eijkelkamp (jose_eijkelkamp@xs4all.nl).
Opgave is mogelijk t/m donderdag 2 december.Succesvol Dubbel Introtoernooi (Jeugd)

29 September 2010 - 12:11


Op dinsdag 28 september heeft de Jeugdcommissie in samenwerking met trainers Guus en Marinus het Dubbel Introtoernooi georganiseerd voor onze jeugdleden.

Ieder jeugdlid mocht hiervoor een introduc(é)e meenemen.

Lees het volledige verslag onder Tafeltennis > Jeugd.
Bekijk de foto's bij het Foto-album op deze site.Nieuwe wedstrijdtenues

5 Mei 2010 - 10:14

Autobedijf Bennie Mulder schenkt
nieuwe wedstrijdtenues aan TTV Wijhe


Autobedrijf Bennie Mulder heeft alle wedstrijdspelers van
Tafeltennisvereniging Wijhe nieuwe wedstrijdkleding geschonken. Zowel de acht teams uit de tafeltenniscompetitie als de drie dynamic tennis teams namen afgelopen week de kleding van de hoofdsponsor dankbaar in ontvangst.

Ook het extra jeugdteam dat na de zomer van start gaat, kan komend seizoen in het fraaie tenue aantreden.

Op bijgaande foto tonen de spelers en Bennie Mulder trots het nieuwe tenue.
Competitie Dynamictennis

10 April 2010 - 23:09

De Regiocompetitie Dynamic Tennis Salland over het seizoen 2009/2010 zit erop.
Door de diverse teams is fanatiek voor de punten gestreden en het bleef vooral in
poule C tot de laatste wedstrijd spannend.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
In poule B werd Wijhe vertegenwoordigd door 1 team,
bestaande uit: Jos Bergevoet en Wim Heuvink

Speelschema: beide spelers spelen 1 enkelspel en samen het dubbelspel,
derhalve 3 punten te verdelen.
In deze poule domineerden de beide teams van DTTC uit Deventer.

Eindstand poule B: Gespeeld: Punten:
1. DTTC 1 6 14
2. DTTC 2 6 11
3. Wijhe 6 7
4. Olst 6 4

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
In poule C werd Wijhe vertegenwoordigd door 3 teams t.w.:
Wijhe 1 met Corry Dijkslag, Annie Liefers en Adri Liefers.
Wijhe 2 met Henriëtte Badoux, Gerrit Oosterink en Wim Voskamp.
Wijhe 3 met Ap van Essen, Lammert Preuter en Jacco de Vries.

Speelschema: alle 3 spelers 2x dubbelspel, dus ook 3 punten te verdelen.
Vooral de 3 teams uit Wijhe maakten in deze poule de dienst uit.
Het bleef spannend tot en met de laatste wedstrijd t.w.:
Wijhe 1 tegen Wijhe 2, welke door Wijhe 2 met 2 -1 werd gewonnen.
In de eindstand hield Wijhe 1 echter een voorsprong van 1 punt.

Eindstand poule C: Gespeeld: Punten:
1. Wijhe 1 10 21
2. Wijhe 2 10 20
3. Wijhe 3 10 18
4. DTTC 10 18
5. Olst 1 10 8
6. Olst 2 10 5
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Als afsluiting van deze regiocompetitie werd op dinsdag 6 april een dubbeltoernooi
georganiseerd door competitieleider Herman Derickx in sporthal "de Hooiberg" in Olst.
Er werd gespeeld op 3 dynamic tennis velden door 3 poules, welke naar sterkte ingedeeld waren en waarbij men speelde met wisselende partners.
Wijhe was hier vertegenwoordigd met 10 deelnemers.
Het toernooi duurde van 10.00 tot 16.00 uur en er waren vele spannende partijen te noteren.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
In het nieuwe seizoen, dat in de loop van september van start gaat, zullen zich waarschijnlijk nog enkele verenigingen bij deze regiocompetitie aansluiten.

Wim HeuvinkTafeltenniskampioenschappen NTTB / Afdeling Oost 2010

9 April 2010 - 20:58

Graag willen we iedereen nog één keer attenderen op de tafeltenniskampioenschappen NTTB / Afdeling Oost. Deze zullen op zaterdag 29 mei (jeugd) en op zondag 30 mei (senioren) a.s. worden georganiseerd door t.t.v. D.T.S. in de Pathmoshal in Enschede. Het is een "open" afdelingskampioenschap voor iedereen die lid is van een tafeltennisvereniging in de Afdeling Oost. Een nieuw toernooi voor jong en oud, van eredivisie tot aan beginner.

Meer informatie en een inschrijfformulier kun je vinden op de site van D.T.S. (www.dtsenschede.nl) of op de site van de NTTB afdeling Oost (www.nttb-oost.nl). Of vraag het even na bij je trainer, want alle verenigingen hebben inschrijfformulieren gekregen.

Schrijf je snel in want de sluitingsdatum van de inschrijving is 17 april 2010, je hebt dus nog een paar dagen om je inschrijving te regelen. Wij hopen dat jullie allemaal mee doen zodat we er een spannend en sportief toernooi van kunnen maken.

Tot ziens in Enschede !!

Tafeltennisvereniging D.T.S. Enschede.Dijkpoort Jeugdtoernooi

15 Maart 2010 - 23:28

Verslaggever Jeroen Eppink

Zaterdag 20 februari 2010 stonden Hotse, Leroy, Cas en Jeroen om 07.30 uur bij het clubgebouw van TTV Wijhe. We gingen met zijn vieren naar het Dijkpoorttoernooi in Hattem dat voor de 40ste keer georganiseerd werd. Als begeleiding/ chauffeurs waren Marinus, Joop en Sylvia van Weeghel (ouders Leroy) en Martine mee.

De wedstrijden begonnen om 08.30 uur en we begonnen met enkelspel. Eerst in poules en daarna de volgende rondes. Cas en Jeroen werden allebei eerste in de poule en Hotse en Leroy hadden wat minder geluk. In de halve finales ontliepen Cas en Jeroen elkaar, maar daar was het dan… een echte ‘Wijhe finale’: Cas tegen Jeroen. Na de eerste set stond het 1-0 voor Jeroen maar Cas won de wedstrijd alsnog met 3-1, maar desondanks een mooi een-tweetje voor ons!

Na de patat begon het 40 punten toernooi. Dat was hartstikke leuk, maar aan iedereen was te merken dat het een lange dag was. Na de laatste wedstrijd gingen we bij de prijsuitreiking kijken en totaal onverwacht, en ook voor Hotse, won hij de tweede prijs bij het 40 punten toernooi! Dus toen gingen we met 3 bekers weer terug naar Wijhe. Het was een ontzettende leuke dag.

Kijk voor een uitgebreider fotoverslag van het Dijkpoorttoernooi onder Foto-albums.ms.

Nabericht

Nog even een uitleg over de speelwijze van het 40 punten toernooi dat TTV Bultman/Smash Hattem speciaal bedacht had in het kader van hun 40 jarig jubileum. Iedere poule speelde een aantal rondes.
Iedere partij bestond uit twee games, waarbij steeds wordt gespeeld om 40 punten. De uitslag per game kon dus zijn 20-20 of 19-21, maar ook 33-7. Alle gescoorde punten telden mee. Aan het einde van het toernooi werden alle punten bij elkaar opgeteld.

Het normale toernooi dat in de ochtend werd gespeeld werd apart gezien van het 40 punten toernooi dat ’s middags werd gespeeld. Hierbij was voor niemand echt duidelijk wie er nou de winnaar/ winnares zou worden. Het was voor Hotse en de groep een mooie verrassing dat hij 2e was geworden op het 40 punten toernooi, een supergrote beker op zijn allereerste toernooi!

Allemaal gefeliciteerd met jullie prijzen! Sportieve groet van de jeugdcommissie
veteranentoernooi

17 Januari 2010 - 16:45

De prijswinnaars van het Veteranentoernooi zijn als volgt:

Dubbelspel groep 1:
1. P. Korstanje / H. Vos (Swift 64)
2. W. Rusman / F. Tempessy (Wijk 16)

Dubbelspel groep 2:
1. H. Geerligs / W. Heuvink (Wijhe)
2. F. Bom / W. Salomons (Heino)

Enkelspel groep 1:
1. B. Lohuis (Heino)
2. P. Korstanje (Swift 64)
3. W. Rusman (Wijk 16)
4. H. Roeke (Heino)

Enkelspel groep 2:
1. P. Preuter (Wijk 16)
2. R. Pers (Wijk 16)
3. F. Jonkman (Wijhe)
4. A. Hofmeijer (Heino)Succesvol Rabo KTTF & Scholierentoernooi

31 December 2009 - 17:39

In de eerste week van de afgelopen Kerstvakantie heeft TTV Wijhe een bijzonder succesvol Kindertafeltennisfeest en Scholierentoernooi georganiseerd. Het tweedaagse evenement werd voor de 37e keer georganiseerd en is mede mogelijk gemaakt door Rabobank Salland.

Op dinsdag 22 december speelden 17 kinderen van de groepen 3 en 4 allerlei tafeltennisgerelateerde spelletjes. Op woensdag 23 december was het de beurt aan maar liefst 57 kinderen van de groepen 5 t/m 8 om een echt toernooi te spelen. Kijk op de vernieuwde website www.ttvwijhe.nl voor tientallen foto’s van deze gezellige tafeltennisdagen (onder ‘Foto-album’).

Uitnodiging Sallandse Finale voor de winnaars
De kinderen die tijdens het Scholierentoernooi van 23 december op de 1e en 2e plek zijn geëindigd, worden hierbij uitgenodigd om deel te nemen aan de Sallandse Finale in Olst (datum volgt, waarschijnlijk rond eind april). Op dit regionale scholierentoernooi strijden de nummers 1 en 2 van de scholen uit Heino, Mariënheem, Olst en Wijhe om het kampioenschap van Salland. Verdere informatie over dit toernooi krijgen de nummers 1 en 2 van het Wijhese scholierentoernooi op tijd thuis gestuurd.

De nummers 1-3 van het Kindertafeltennisfeest op 22 december. Jongens/Meisjes Groep 3: 1e Aaron Roelofs, 2e Boyd Reezigt, 3e Tijn Liefers. Meisjes Groep 4: 1e Selma Boeve, 2e Senne Boersma 3e Romy Westenbrink. Jongens Groep 4: 1e Thijmen Jansen, 2e Menno Ruijter, 3e Ticho Jansen.

De nummers 1-4 van het Scholierentoernooi op 23 december. Meisjes Groep 5: 1e Kim Boerdam, 2e Michelle Grolleman, 3e Daniëlle Engberts, 4e Britt van Oene. Meisjes Groep 6/7: 1e Denice Strijkveen, 2e Rosel Oostveen, 3e Aniek te Braak, 4e Juul Wippert. Meisjes Groep 8: 1e Fleur Temmink, 2e Emily Strijkveen, 3e Sara ten Kate, 4e Lisa Kolk. Jongens Groep 5: 1e Nick Heuvink, 2e Daan Liefers, 3e Rens de Jong, 4e Stan Grolleman. Jongens Groep 6: Aidan Minnes,2e Marijn Strijdveen, 3e Damon Kipp, 4e Joost Nissink. Jongens Groep 7: 1e Randy Eikelboom, 2e Stijn Boerdam, 3e Jesse vd Beld, 4e Leon Ruijter. Jongens Groep 8: 1e Cas Bijsterbosch, 2e Max Varenbrink, 3e Roel Bussemakers, 4e Twan Leloup. Allemaal van harte gefeliciteerd met jullie prijzen!

Dit jaar maken we - voor het eerst sinds tijden - de uitslag van de scholen bekend, zie hieronder:

Op 1 met 140 punten PEPERHOF
Op 2 met 120 punten ST. JOZEF
Op 3 met 70 punten BONGERD
Op 4 met 50 punten MATZER
Op 5 met 30 punten TELLEGEN
Op 6 met 10 punten ELSHOF

Graag wil TTV Wijhe alle scholieren, ouders en vrijwilligers bedanken voor hun deelname aan het 37e Scholierentoernooi. Door jullie opkomst & inzet was het weer een groot succes!Clubkampioenschappen Dinsdagrecreanten.

17 December 2009 - 15:41

Clubkampioenschappen Dinsdagrecreanten.

Dinsdag 8 december werden de clubkampioenschappen
van de voor de recreanten van de dinsdagavond
georganiseerd. Helaas waren doorziekte,
blessures en verhindering maar 7 deelnemers aanwezig.

Om 20.00 uur werd door de 3 toen aanwezige
deelnemers laconiekde opmerking geplaatst,
dat de overige deelnemers gediskwalificeerd
zouden worden, omdat ze niet tijdig opgekomen
waren.
Er werd toch maar even gewacht en
toernooiorganisator Henk Platenkampkon om
plm. 20.15 uur het sein voor de start geven.
Het zou een sportief en zeer spannend toernooi worden.

Dat er fanatiek gestreden werd blijkt uit opmerkingen als:
"Kom maar op, ik lust je rauw".
"Pas op hoor, hij is erg taai".
"Bliksems nog aan toe zeg, ie bint goed heur".
"Hij geeft van die vuile ballen".

Martin Kinds "had zijn avond niet", bijna alles
mislukte en door de vele"sorry" ballen die hij
tegen kreeg, kon hij ondanks grote inzet
niet tot winst komen.

De overige 6 deelnemers waren zodanig aan
elkaar gewaagd, dat bij het opmaken van de
eindstand tussen nr.1 en nr. 6 slechts 1 punt
verschil zat.
Dat de spanning er tot het laatst toe in zat,
blijkt uit het feit, dat delaatste partij de
beslissing moest brengen. Hierin won Ben Ruiter
met 19-21, 21-13 en 21-19 van Henk Stegeman.
Deze uitslag bezorgde organisator
Henk Platenkamp het nodige tel-en rekenwerk.

Na veel gepuzzel ontstond de volgende eindstand:
1. Ben Ruiter 4 pt.
2. Simon Ouwerkerk 4 pt.
3. Henk Stegeman 4 pt.
4. Rudi Kingma 3 pt.
5. Tonny Teekema 3 pt.
6. Peter Stadhouder 3 pt.
7. Martin Kinds 0 pt.

Om plm. 22.30 uur werden de prijzen uitgereikt en
werd in de sfeervol verlichte kantine onder het
genot van een glaasje nog enige tijd nagepraat.Classics toernooi: Voor fanatieke 50 plussers

18 November 2009 - 14:09

Afgelopen zondag de 15e november waren Jos Bergvoet en
Jacco de Vries in Apeldoorn.
Daar werd een Dynamic toernooi voor 50 plussers gehouden.
Het was er behoorlijk druk en erg gezellig.

Jos en Jacco zaten in poule 3 en daar kwamen ze onverslagen uit.
Vandaar bijgaande foto, waar wij een gereedschaptas ontvingen,
zonder gereedschap.
Maar toch de eerste plaats in die poule.Korbeld Veteranentoernooi

18 November 2009 - 13:49

Heinoër Lohuis wint Korbeld Veteranentoernooi in Wijhe

De Heinose tafeltennisser Bart Lohuis heeft afgelopen zondag het Korbeld Veteranentoernooi in Wijhe gewonnen. Hij onttroonde in de spannende finale Piet Korstanje van Swift 64, de winnaar van de twee voorgaande edities.

In het dubbelspel was er onder andere succes voor het Wijhese koppel Harrie Geerligs en Wim Heuvink dat de eerste plaats opeiste voor het Heinose koppel Bom en Salomons.

Het toernooi wordt traditioneel georganiseerd door de Tafeltennisvereniging Wijhe op de eerste zondag van november. Ook dit keer hebben enkele tientallen deelnemers van 35 jaar en ouder gestreden in diverse poules. Zowel in het enkelspel als het dubbelspel werd gespeeld in twee poules, ingedeeld naar sterkte.Dynamic Tennis competitie

6 Oktober 2009 - 12:23

Maandag 5 oktober is bij de Tafeltennisvereniging Wijhe een regionale competitie gestart in dynamic tennis.Jeugd Clubkampioenschap 2009

6 Juni 2009 - 16:16

Met een gezellig kampioensfeestje achter de rug zijn onze jeugdleden nog lang niet uitgeput en hebben zij de jaarlijkse Clubkampioenschappen gespeeld.

Er werd een zeskampje gespeeld met de deelnemers: Jeroen, Cas, Ruben, Geri, Jason en Demi. Tijdens de wedstrijden ging het er fanatiek aan toe, maar natuurlijk was er ook ruimte voor ontspanning en werd er wat afgelachen.

Het was vooral een strijd tussen de drie heren uit ons kampioensteam Cas, Ruben en Jeroen die lange en spannende rally's vooral niet uit de weg gingen! De einduitslag is als volgt:

1e plek Cas
2e plek Jeroen
3e plek Ruben
4e plek Geri
5e plek Jason
6e plek Demi

Jongens van harte gefeliciteerd! Iedereen bedankt voor je deelname! Check de foto's van dit toernooi onder Foto-album!Kampioenen!

27 Mei 2009 - 22:51JEUGDTEAM KAMPIOEN!

23 Mei 2009 - 18:27

Vanochtend is ons jeugdteam, bestaande uit Cas, Jeroen, Ruben, Geri, Debbie en Demi kampioen geworden! Het jeugdteam uit Torenstad is (voor de 2e keer) helaas niet op komen dagen, dus er hoefde vandaag niet meer geknokt te worden voor de 3 benodigde puntjes. Hoe dan ook, het mocht de feestpret niet drukken!

Met een gesponsorde auto met aanhanger van Autobedrijf Bennie Mulder zijn onze jeugdleden met coach Marinus Veldhuis het dorp ingegaan met veel toeters en bellen!

Iedereen mag het weten, wij zijn kampioen!!Op een platte kar door 't dorp!

23 Mei 2009 - 16:33Uitwisseling Dynamic Tennis

28 April 2009 - 00:36

Zondag 26 april is er een uitwisseling tegen Olst geweest. De wedstrijdregels waren wat veranderd om er wat meer snelheid in te krijgen. Zo speelde je met drie personen, als er één een fout maakte dan ging hij/zij eruit en kwam de derde persoon in het veld. Dit ging erg leuk, soms al na één misslag (ondergetekende b.v.) was er een wissel. Ook gebeurde het dat diegene ook meteen mis sloeg dus dan was het stuivertje wisselen. Er werd mooi gespeeld, de concentratie was nu hoger omdat je goed moest opletten of je moest aantreden. Er waren af en toe mooie rally's bij. Mia Teunissen, Ab Preuter en Ab van Essen waren de sterkte van de groep.

Daarna was er groentesoep en broodjes, verzorgd door Jos en Tinie Bergvoet. En dat ging er heel goed in bij iedereen. Het was ook lekker. Daarna gingen we nog een serie spelen.

Herman Dam heeft deze uitwisseling georganiseerd en het was prima geregeld. Waarvoor dank Herman.Sallandse Finale 15 & 22 april

27 April 2009 - 00:00

TTV Wijhe heeft op woensdag 15 april en woensdag 22 april de Rabobank Sallandse Finale 2009 georganiseerd. Aan dit succesvolle toernooi hebben alle finalisten meegedaan van de plaatselijke (basis)schooltoernooien uit Mariënheem, Olst, Heino en Wijhe.

Na alle spannende wedstrijden heeft Wethouder Ans Otterlo op de eerste dag de prijsuitreiking verzorgd. De deelnemers van de tweede dag mochten hun oorkondes en prijzen in ontvangst nemen van niemand minder dan de Burgemeester van Olst-Wijhe de heer Strien.

LET OP: alle deelnemers mogen 4 keer gratis komen trainen! Dus kom gezellig op de woensdagavond (18.00 - 19.30u) en neem je vriendjes en vriendinnetjes mee!

Zie voor de foto's van beide dagen de foto-albums!!

Iedereen hartelijk dank voor jullie komst en inzet! Graag tot een volgende keer!
Fair Play Scoort!

15 Maart 2009 - 23:24

Kennismakingsles tafeltennis vanuit project Fair Play Scoort!

Afgelopen woensdagmiddag 11 maart heeft TTV Wijhe 12 leerlingen uit groep 7 en 8 van de Matzerschool mogen ontvangen voor een kennismakingsles met tafeltennis. Deze les werd gegeven in het kader van het project Fair Play dat in oktober 2008 gestart is op verschillende basisscholen in Nederland, waaronder de basisscholen in de Gemeente Olst-Wijhe. Het Fair Play project loopt op elke basisschool 1 maand. In maart is de Matzerschool aan de beurt. Binnen het Fair Play project worden er diverse naschoolse sportactiviteiten georganiseerd op de woensdagmiddag waarvoor leerlingen zich vrijwillig mogen opgeven.


Inhoud Fair Play project
Op de website van Sportraad Overijssel wordt het project Fair Play als volgt toegelicht. Sport moet sportief blijven, want sportiviteit en respect dragen bij aan een plezierige, gezonde en veilige sportbeoefening. Helaas kennen we ook allemaal de voorbeelden van spelovertredingen, scheldpartijen en agressief gedrag. Sporten in een plezierige en veilige omgeving vergroot de kans op life-time sportbeoefening, behoud van leden en vrijwilligers en het voorkomen van blessures.

Inmiddels staat bij meerdere Overijsselse gemeenten Fair Play op de agenda: o.a. Almelo, Borne, Deventer, Enschede, Haaksbergen, Hardenberg, Hellendoorn, Hengelo, Kampen, Oldenzaal, Zwolle en Olst-Wijhe. Mascotte “Joep” is inmiddels 'ingeburgerd' in Overijssel, wordt misschien geadopteerd door het landelijk samenwerkingsverband Sportcode en gaat zelfs de grens over naar Duitsland.

Uniek is de samenwerking in Twente waar 6 gemeenten, 50 voetbalverenigingen, de lokale voetbalfederaties, de scheidsrechtersverenigingen en de KNVB-Oost samen met Sportservice Overijssel serieus werk maken van Fair Play door o.a. het afspreken van een sportcode en het inzetten van fairplay controleurs.

Een brede aanpak van activiteiten richting de school, de buurt en de sportvereniging zorgt ervoor dat de doelgroep op verschillende manieren in aanraking komt met het gedachtegoed van Sportiviteit&Respect. Voorbeelden van succesvolle activiteiten zijn:

Onderwijs:

• gastlessen fair play en lesmateriaal
• topsporters in de klas, spandoekenwedstrijd
• scholing vakleerkrachten

Buurt:

• Fair Play als rode draad door buurtsport-activiteiten, zoals straatvoetbaltoernooi en sportbuurtwerk

Sport:

• quickscan
• themabijeenkomst voor sportverenigingen
• ontwikkeling sportcode
• workshop Kanjers in de sport
• incompany traject met verenigingsdraaiboekHoe het de Matzers afging afgelopen woensdag…
Alhoewel de meeste kinderen al eens (of vaker) deel hadden genomen aan het jaarlijkse Scholierentoernooi, en het niet meer zozeer een eerste kennismaking was met deze sport, vonden ze de (basis)training toch leuk om te doen. Na enige theoretische uitleg zijn we aan de slag gegaan met de basisslagen fore- en backhand, schuiven en natuurlijk ook smashen! De geoefende slagen hebben we gelijk terug laten komen in wedstrijdjes en ook in het Bierviltjes Mikspel waar de kinderen punten mee konden scoren. Na alle oefeningen en wedstrijdjes werd er al gauw geroepen om het alom bekende spel ‘Rond de Tafel’ te spelen, waar we deze les dan ook maar gezellig mee afgesloten hebben.

Op deze website is er een foto-album aangemaakt voor dit Fair Play project met leuke actiefoto’s van de deelnemers. Deelnemers bedankt en graag tot een volgende keer!


Laatste nieuws

Voortreffelijke prestaties Wijhenaren tijdens NK dynamictennis

Tijdens de Nederlandse Dubbelkampioenschappen dynamictennis hebben de Wijhese deelnemers...

lees meer

Nederlandse Kampioenschappen dynamictennis (dubbel) in Wijhe

Op zondag 6 oktober strijden ruim 40 koppels in sporthal De Lange Slag in Wijhe om...

lees meer

Maand gratis kennismaken

Het nieuwe seizoen van TTV Wijhe is begonnen. Liefst 8 teams spelen competitie: 2...

lees meer

Ruim 50 kinderen genieten van tafeltennis tijdens Sportdag

Tafeltennis is hot! Liefst 50 kinderen van de Wijhese basisscholen kozen tijdens de...

lees meer