Historie

TafelTennisVereniging Wijhe is opgericht op 8 januari 1953. De grondleggers van de club zijn: Femmy en Matje van der Linde en Eddy Poelhekke. Zij speelden samen al een tijdje tafeltennis en wilden hun enthousiasme voor deze hobby graag in verenigingsverband gaan spelen.
Bij de oprichting bestond de club uit 15 leden. Met gezelligheid als belangrijkste drijfveer speelden ze hun eerste wedstrijden in Hotel Krikke in de Langstraat. Het ledental groeide in de beginjaren gestaag naar ruim vijftig leden in de jaren vijftig. Eind jaren negentig bij circa 140 leden werd zelfs gedacht aan een ledenstop. Nu al jarenlang stabiliseert het ledental zich op circa 100 leden.

Clubgebouw
Na Hotel Krikke werd de thuisbasis van de vereniging achtereenvolgens: Het Oranje Hotel, het Hervormd Jeugdgebouw en de gymzaal van de MAVO. In 1977 hebben de leden een houten gymlokaal gekocht en verbouwd tot een eigen clubgebouw Het gebouw krijgt als officiële naam "Tafeltenniscentrum T.T.V. Wijhe". Gezien de grote toeloop van nieuwe leden was vernieuwing nodig. In drie fases is in de jaren tachtig de zaal uitgebreid. De wens om een geheel stenen clubgebouw met douches bleef. Op 13 mei 1988 is hiervoor toen het startsein gegeven. Met geweldige medewerking van de leden en een financiering door een superloterij kon deze belangrijke stap worden gezet. In september van datzelfde jaar is het gebouw als nieuw herrezen. Hier wordt nu nog steeds dagelijks met veel plezier gespeeld.

Successen
Vanaf haar oprichting heeft de club ook competitief van zich doen spreken. In het begin vooral tegen de toenmalige twee andere plaatselijke tafeltennisclubs Meester BV en de WZC. In 1967 speelde TTV Wijhe voor het eerst landelijk. Eerst vooral bij de senioren. Vanaf beginjaren tachtig ook bij de jeugd. Het absolute hoogtepunt werd bereikt op 5 april 1986. Het eerste meisjesteam werd kampioen van Nederland! Het werd een fantastische kampioenswedstrijd in een afgeladen clubgebouw. Gevolgd door een grootse huldiging door het dorp. Het winnende kampioensteam bestond uit: Mariët Broekhart, Janine Liefers, Annelies Boerdam en Hester Wennink en coaches Ton Lassche en Dick Bosman.
Ook nu nog weten de teams van de club gemiddeld vier tot vijf kampioenschappen per seizoen binnen te slepen.


Laatste nieuws

Matzerschool wint Albert Heijn Scholieren Tafeltennistoernooi

Tijdens de Kerstvakantie hebben tientallen kinderen meegedaan aan het Albert Heijn...

lees meer

José, Jan en Willem clubkampioenen 2018

Afgelopen weken werd in drie groepen volop gestreden voor de titel tafeltennisclubkanpioen...

lees meer

Eerste jeugdteam TTV Wijhe kampioen na bloedstollende ontknoping

Afgelopen zaterdag is het eerste jeugdteam van Tafeltennisvereniging Wijhe kampioen...

lees meer

TTV Wijhe organiseert AH scholierentoernooi en Kindertafeltennisfeest voor heel Olst-Wijhe

Alweer voor de 46e keer organiseert de TTV Wijhe in de Kerstvakantie het jaarlijkse...

lees meer